Ga naar de inhoud

Kip shaslicks met tzatziki

Altijd lekker bij de barbeuce: een kipspiesje. Deze keer een lekekre kip shaslicks met tzatziki.

30 minuten Voorbereidingstijd
30 minuten Bereidingstijd
kip-shaslicks met tzatziki

Kip shaslicks met tzatziki

Kip shaslicks zijn altijd lekker bij de barbecue, zeker als ze homemade zijn. Zoals deze Griekse kipspiesjes met tzatziki en gegrilde groenten.

kip-shaslicks met tzatziki

Barbecue recepten

Zeg je zomer dan zeg je barbecue en zeg je barbecue, dan zeg je spiesjes.

Op de de website zijn de afgelopen jaren al meerdere barbecuespiesjes gedeeld. Spiesjes met kip, zoals deze shaslick, maar ook spiesjes met vis of juist groentespiesen. Het is dé manier om op de barbecue ingrediënten en smaken te combineren en zo een lekker hapje te serveren.

Kip shaslick

Een kip shaslick is een spiesje dat van stukjes (gemarineerde) kip, afgewisseld met groenten. In dit geval breng ik de kip op smaak met een Griekse marinade met citroen en oregano. De blokjes gemarineerde kip wissel ik af met stukken rode ui, paprika en courgette. Dit maakt een kleurrijk en ontzettend lekker kipspiesje.

Scroll naar beneden voor de receptkaart met het recept van de heerlijk kip shaslicks met tzatziki.

kip-shaslicks met tzatziki

Kip shaslicks met tzatziki

De blokjes kip die we voor deze kip shaslicks gebruiken brengen we eerst op smaak met een marinade olie met citroen, appelzijn, oregano en knoflook. Het lekkerste is om de blokjes kip hier minimaal 30 minuten in te marineren, langer mag ook.

Week houten satéprikkers voor je ze gebruikt eerst minimaal 15 minuten in een bakje met water.

Rijg aan de prikkers gemarineerde blokjes kip afgewisseld met partjes rode ui, stukken paprika en courgette. Het is fijn als de stukken groenten ongeveer dezelfde grootte hebben als de blokjes kip die je gebruikt.

Bestrijk de kip en groenten met de overige marinade. Grill de kipspiesjes op de barbecue of in de grillpan rondom gaar.

Het is super lekker om deze Griekse Kip Shaslicks te serveren met tzatziki. Hiervoor rasp je komkommer fijn. Zorg ervoor dat het vocht goed uit de komkommer knijpt. Roer de komkommer door kwark en breng op smaak met zout, peper, citroensap, knoflookpoeder, uienpoeder en dille.

Serveer de geroosterde kip shaslicks samen met de tzatziki.

kip-shaslicks met tzatziki

Ingrediënten

stuks

Voor de marinade

Voor de spiesjes

Voor de tzatziki

Extra benodigd

  • satéprikkers
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze kip shaslicks met tzatziki

Voorbereiding: 30 minuten
Bereiding: 30 minuten
Stap 1
Meng de ingrediënten voor de marinade met elkaar in een kommetje of plastic zak.
2
Stap 2
Meng de kip met ¾ van de marinade in een kom of zak. Laat dit 30 min tot 24 uur marineren.
3
Stap 3
Roer voor de tzatziki de kwark los. Rasp een halve komkommer fijn. Knijp het vocht uit de komkommer en roer de komkommer door de kwark. Breng de tzatziki op smaak met zout en peper en roer een halve eetlepel citroensap erdoor samen met de knoflookpoeder, uienpoeder, en dille.
4
Stap 4
Rijg de gemarineerde kip en groenten op een spiesje. Bestrijk de kip en groenten met de overige marinade. Grill de kipspiesjes op de barbecue of in de grillpan.
5
Stap 5

Serveer de kip shaslicks samen met de tzatziki.

Bekijk ook andere recepten
kip-shaslicks met tzatziki
Crispy rijstsalade met kip en avocado
MonChou in een glaasje met lemon curd
Kabeljauw met mosterdsaus en prei

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op