Kipburger met gember en wasabimayo
Zo nu en dan MOET ik mijn tanden in een lekkere burger zetten. Eens in de zoveel tijd komt dat gevoel langzaam opborrelen. Dan heb ik trek in een lekkere (liefst vette) hap en dan moet het gebeuren ook. Lekker op een zondag, maar ik moet zeggen dat ik ook op iedere andere dag vanKipburger met gember en wasabimayo
Bewaren
Zo nu en dan MOET ik mijn tanden in een lekkere burger zetten. Eens in de zoveel tijd komt dat gevoel langzaam opborrelen. Dan heb ik trek in een lekkere (liefst vette) hap en dan moet het gebeuren ook. Lekker op een zondag, maar ik moet zeggen dat ik ook op iedere andere dag van de week mijn hand niet omdraai voor een burger. Het is meestal een flink hap, maar soms heeft een mens dat gewoon even nodig.
Nadat ik op het werk tijdens de lunchpauze een aflevering van Dagelijkse Kost van Jeroen Meus had gezien kwam dat gevoel spontaan weer naar boven. Ik moest een hamburger eten. En dan niet een willekeurige hamburger, maar de burger die Jeroen maakte. Een kipburger met gember en wasabimayo. Dus zo geschiedde. Ik maakte de burger (met een twist van mezelf) en werd verliefd.. Deze combinatie is zoo heerlijk!
‘Gewone’ runderhamburgers zijn altijd goed en lekker, maar denk als je de volgende keer trek hebt in een burger ook eens aan deze. Een kipburger van kippengehakt (het aller lekkerste bij de slager). Met gember en wasabimayo. Eentje voor op je ‘to make’ lijstje..
Kipburger met gember en wasabimayo
Bereidingstijd 30 minuten
Ingrediënten voor 4 personen:
Kipburgers:
- 500 gram kippengehakt
- 40 gram gemberknol
- sjalot
- ei
- 70 gram paneermeel
- scheut hete chilisaus
- boter of olie om in te bakken
Mayonaise met wasabi
- mayonaise
- toef wasabipasta
- limoensap
Overige:
- halve komkommer
- blaadjes sla
- 8 sneetjes brood
- scheut olijfolie
- scheut witte wijnazijn
- peper en zout
Bereiding:
Pel de sjalot en schil de gember. Snijd het grof en maal het fijn in een keukenmachine. Meng het kippengehakt met de pasta van gember en sjalot, voeg het ei , scheut(je) hete chilisaus en de helft van het paneermeel toe en meng door elkaar. Bepaal of je extra paneermeel moet toevoegen, het is de bedoeling dat het niet te nat is, maar ook niet droog.
Verdeel het vlees in vieren. Rol het vlees door de paneermeel en maak er een burger van. Wentel de burgers nogmaals door de paneermeel zodat er een mooi laagje om de burger zit. Als je de burgers niet meteen gaat bakken, zet ze dan afgedekt in de koelkast.
Meng de mayonaise met een beetje wasabipasta en limoensap en proef of het naar smaak is.
Snijd de komkommer in plakjes. Meng de komkommer met een beetje olie en azijn en breng op smaak met peper en zout.
Bak de kipburgers in een koekenpan met boter aan op zacht vuur. Draai ze tussendoor om zodat ze egaal bruin en mooi gaar worden. Rooster ondertussen de boterhammen in een broodrooster of oven op grillstand.
Besmeer de sneedjes brood met een laagje saus. Bekleed vier broodjes met een paar blaadjes sla en leg hier de kipburgers op. Verdeel de komkommerplakjes over de burgers en leg hier de overige sneetjes gegrild brood met de mayonaise kant naar beneden op.
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.