Knoflookjus
Bewaren
Lekkere jus bij vlees. Knoflookjus van geplette knoflook met uitgebakken spekjes. Simpel om te maken, maar zo lekker! Ook lekker bij de barbecue. Bijvoorbeeld bij een biefstukje, ossenhaas of bavette.
Als we een lekker stuk vlees op de barbecue bereiden dan vind ik het heerlijk om daar ook een goede jus of vleessaus bij te serveren. Alleen, is dat vaak lastig als je het vlees op de barbecue grill. Deze knoflookjus is dan ideaal.
Dit is een jus waarbij je je bord het liefst wilt aflikken nadat je je laatste hap hebt genomen. Zo lekker!
Deze saus, boordevol smaak past ontzettend goed bij de ossenhaas met rozemarijn die ik in dit artikel deelde. Maar ook bij andere stukken vlees doet hij het super goed. Bijvoorbeeld bavette, steak of biefstuk. Het is inmiddels mijn favoriete saus, ik heb het al vaak gemaakt. het recept is gebaseerd op het recept van BBQ Proof.
Knoflookjus maken
Het is heel simpel om de knoflookjus te maken. En wat ook heel fijn is: dit kun je heel goed vooraf doen, voordat je gasten komen barbecueën.
De knoflookjus maken we van uitgebakken spekjes, roomboter, ui en (lekker veel) geplette knoflook. Hierbij gaat rode wijn en bouillon. Eventueel binden we de knoflookjus nog een beetje met maizena nadat we het gezeefd hebben.
Serveer de knoflookjus bij een stuk vlees. Zoals ossenhaas, bavette, steak of biefstuk.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze knoflookjus
Stap 1
Bak de spekjes uit in een pan. Doe hierna de roomboter erbij. Samen met de ui en geplette knoflook. Fruit dit even mee tot de ui glazig ziet. Voeg dan de rode wijn en bouillon toe. Breng dit aan de kook en laat het 30 minuten pruttelen.Stap 2
Zeef de saus hierna zodat een gladde jus ontstaat. Eventueel kun je de jus nog een beetje binden met maïzena opgelost in koud water zodat het wat dikker wordt.Stap 3
Serveer de knoflookjus met vlees. Bijvoorbeeld een biefstukje, ossenhaas of bavette.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze knoflookjus
Stap 1
Bak de spekjes uit in een pan. Doe hierna de roomboter erbij. Samen met de ui en geplette knoflook. Fruit dit even mee tot de ui glazig ziet. Voeg dan de rode wijn en bouillon toe. Breng dit aan de kook en laat het 30 minuten pruttelen.Stap 2
Zeef de saus hierna zodat een gladde jus ontstaat. Eventueel kun je de jus nog een beetje binden met maïzena opgelost in koud water zodat het wat dikker wordt.Stap 3
Serveer de knoflookjus met vlees. Bijvoorbeeld een biefstukje, ossenhaas of bavette.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.