Kokosrijst met garnalen en zomerse salsa
Tijd voor een simpel, maar ook zomers gerecht dat snel op tafel staat. Want de zomer willen we wel nog een beetje vasthouden toch? Deze kokosrijst met garnalen en zomerse salsa is ideaal. Snel gemaakt, boordevol zomerse smaken en je hoeft er niet al te veel gekke dingen voor te...Kokosrijst met garnalen en zomerse salsa
Bewaren
Tijd voor een simpel, maar ook zomers gerecht dat snel op tafel staat. Want de zomer willen we wel nog een beetje vasthouden toch? Deze kokosrijst met garnalen en zomerse salsa is ideaal. Snel gemaakt, boordevol zomerse smaken en je hoeft er niet al te veel gekke dingen voor te doen.
Kokosrijst met garnalen en zomerse salsa
De garnalen in dit gerecht meng je met een typisch zomerse smaak: gerookte paprikakruiden. Ik moet bij die smaak altijd denken aan BBQ-gerechten of aan lange zomerse avonden in het buitenland, heerlijk!
En nog zo’n bijzondere twist: je kookt de rijst deels in kokosmelk, wat de rijst echt heerlijk romig en vol van smaak maakt. En zo heb je van alles wat op je bordje: romige rijst, rokerige garnalen en een heerlijk frisse en zomerse salsa. Snel proberen dus!
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze kokosrijst met garnalen en zomerse salsa
Stap 1
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Maar gebruik 200 ml kokosmelk + de rest water om de rijst in te koken. Giet daarna af en laat uitstomen.Stap 2
Meng de garnalen met het zout, de peper, de paprikapoeder, oregano plus de eetlepel olijfolie. Laat kort marineren.Stap 3
Snijd de ananas in kleine stukjes. Doe dat ook met de rode peper, de gegrilde paprika en de komkommer. Snipper de ui en snijd de munt in kleine reepjes. Meng vervolgens door elkaar en breng op smaak met peper en zout.Stap 4
Bak de garnalen 3-5 minuten in een hete koekenpan met olijfolie op middelhoog vuur totdat ze roze en gaar zijn.Stap 5
Serveer de garnalen met de zomerse salsa en de rijst meteen.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze kokosrijst met garnalen en zomerse salsa
Stap 1
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Maar gebruik 200 ml kokosmelk + de rest water om de rijst in te koken. Giet daarna af en laat uitstomen.Stap 2
Meng de garnalen met het zout, de peper, de paprikapoeder, oregano plus de eetlepel olijfolie. Laat kort marineren.Stap 3
Snijd de ananas in kleine stukjes. Doe dat ook met de rode peper, de gegrilde paprika en de komkommer. Snipper de ui en snijd de munt in kleine reepjes. Meng vervolgens door elkaar en breng op smaak met peper en zout.Stap 4
Bak de garnalen 3-5 minuten in een hete koekenpan met olijfolie op middelhoog vuur totdat ze roze en gaar zijn.Stap 5
Serveer de garnalen met de zomerse salsa en de rijst meteen.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.