Ga naar de inhoud

Koude komkommersoep met avocado en basilicum

De komende twee weken doen we het een beetje anders hier op brendakookt.nl. In plaats van makkelijke maaltijden staan er snelle hapjes centraal. Hapjes die het heel goed doen bij een buffet, een tafel vol hapjes waar iedereen zelf zijn bordje kan samenstellen. We trappen af met gerechtje dat het...
10 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Koude komkommersoep met avocado en basilicum

De komende twee weken doen we het een beetje anders hier op brendakookt.nl. In plaats van makkelijke maaltijden staan er snelle hapjes centraal. Hapjes die het heel goed doen bij een buffet, een tafel vol hapjes waar iedereen zelf zijn bordje kan samenstellen. We trappen af met gerechtje dat het ook goed doet als voorgerecht, een koude komkommersoep met avocado en basilicum.

Aan een koude soep moet je nu misschien nog niet denken. Maar de lente en zomer komen er aan en dan kan een koud soepje heel erg lekker zijn. Deze koude komkommersoep met avocado en basilicum is een toppertje, lekker als starter bij een buffet, high tea, borrel. Of als voor- of tussengerecht bij een etentje. Zoveel gelegenheden, dus geen reden om hem niet te maken komende maanden 😉

Door Joor – Ik kan het nu wel bekennen: ik ben een enorme komkommerverslaafde. Er zijn tijden geweest dat ik twee hele komkommers per dag at. Zo lekker vind ik ze. En nog steeds kan je mij heel blij maken met een stuk komkommer of met een gerecht waar komkommer inzit. Dus toen ik na ging denken over een klein koud gerechtje voor bij buffet of borrel wist ik meteen waar ik het moest zoeken. Bij komkommersoep.

Koude komkommersoep met avocado en basilicum

Dit groene, koude soepje is eigenlijk het groene zusje van de bekende gazapcho (bekijk hier Brenda’s recept hiervoor). Een soep die je vooral in warmere landen veel vindt en die koud gegeten wordt zodat je er lekker van af kunt koelen.

Deze groene variant met komkommer, avocado en basilicum vind ik net zo lekker. Ik serveer de soep met verkruimelde feta en een ringetje peper. De koude komkommersoep is ook heerlijk als voorafje bij een meergangendiner, of als klein hapje bij een buffet. Ik zou zeggen, proberen maar!

Koude komkommersoep

Koude komkommersoep

Ingrediënten

personen (of 8 als je kleinere porties serveert)

Extra benodigd: keukenmachine of blender

Print dit gerecht
Delen op

Bereidingswijze koude komkommersoep met avocado en basilicum

Voorbereiding: 10 minuten
Stap 1
Doe de komkommer samen met het teentje knoflook, de avocado, de basilicum, het azijn en het water in een keukenmachine of blender en blend of mix totdat je een mooie, romige soep hebt.
2
Stap 2
Breng de soep op smaak met flink wat peper en wat zout (je doet straks nog zoute feta over de soep).
3
Stap 3
Zet de soep bij voorkeur een half uur tot een uur voor het serveren in de koelkast, zo is deze extra koud en smaakvol.
4
Stap 4
Serveer de soep met verkruimelde feta en ringetjes verse chilipeper.
Bekijk ook andere recepten
Geroosterde broccolisoep met kaas-croutons
Recepten met blini
Breekbrood met blauwe kaas en druivenjam
Borrelkrans met camembert

1 reactie

Marjan

Wat een heerlijke soep met warm weer! De feta en peper maken het helemaal af!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op