Kraamhapje mini cheesecake met frambozen
Bewaren
Tijd voor beschuit met muisjes, of eigenlijk cheesecake met muisjes. Dit feestelijke kraamhapje mini cheesecake met frambozen is weer eens wat anders voor het kraambezoek. Dit is het eerste recept dat Joor na haar zwangerschapsverlof weer voor Brenda Kookt maakt. Helemaal in het thema een lekker kraamhapje. Ook al is kraambezoek op dit moment helaas niet zo vanzelfsprekend.. ik geef het woord (of het toetsenbord) bij deze weer over aan Joor 🙂Â
Yes! Het is tijd voor een makkelijk te maken, heerlijk-om-op-te-eten bakrecept. En wat voor een! Ik heb een lekker kraamhapje, of babyshowerhapje voor jullie. Deze Deze mini frambozencheesecakejes zijn echt lekker. En niet geheel toevallig zijn ze roze. Ik ben namelijk afgelopen oktober moeder geworden van twee meisjes en sindsdien verkeer ik uiteraard in roze sferen 😉
Dus toen Brenda me vroeg of ik een roze gerechtje wilde maken als eerste recept na mijn verlof vond ik dat natuurlijk een superleuk idee. Het werden deze kleine kraamhapjes. Mini cheesecake met frambozen.
Kraamhapje mini cheesecake met frambozen
Het kraamhapje mini cheesecake met frambozen is heel makkelijk te maken. Ze hoeven niet in de oven, dus iedereen kan ze op tafel toveren. Zelfs de nieuwbakken papa’s 😉
De bodem van de kraaphapjes bestaan uit verkruimelde spritsen. Hier overheen verdeel ik een mengsel van roomkaas met zure room en frambozensmaak. En natuurljk mogen roze muisjes niet ontbreken als topping.
Het enige wat je nodig hebt bij deze mini cheesecakes, is wat geduld: na het maken moeten ze minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven. Na het opstijven hoef je echter niet te wachten, eenmaal uit de koelkast worden ze snel warm dus daarvoor geldt: zo snel mogelijk opeten!
Tip: leuk om aan de deur uit te delen aan visite dat op raambezoek komt. Of laat een familielid dit maken en uitdelen bij de familie om te vieren dat de kleine geboren is. En natuurlijk doen ze het ook goed als hapje bij de (digitale) babyshower!
Klik hier voor nog meer lekkere kraamhapjes.
Ingrediënten
Extra benodigd
- Keukenmachine
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze kraamhapje mini cheesecake met frambozen
Stap 1
Zet de muffinvormpjes in de muffinbakvorm ter voorbereiding.
Stap 2
Verkruimel de spritsen tot ze in kleine stukjes zijn. Verwarm de basterdsuiker samen met de boter in een steelpannetje op zacht vuur totdat de boter en suiker gesmolten zijn.Stap 3
Meng de gesmolten boter en suiker met de koekkruimels en verdeel de koekmix vervolgens over de muffinvormpjes. Druk aan met de achterkant van een lepel. Zet vervolgens minimaal 30 minuten in de koelkast om op te stijven.Stap 4
Meng de roomkaas met de suiker en zure room in de keukenmachine tot je een geheel zonder klontjes hebt en tot de mix luchtig is.Stap 5
Plet de frambozen met een vork in een bakje totdat ze zoveel mogelijk kapot zijn en sap hebben afgegeven. Meng dit door de roomkaasmix.
Stap 6
Mix de slagroom lobbig en spatel deze vervolgens met een spatel voorzichtig door de roomkaasmix. Zorg dat je zo min mogelijk lucht verliest.
Stap 7
Verdeel de mix vervolgens over de muffinvormpjes en zet de vormpjes minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven.Stap 8
Decoreer de mini-frambozencheesecakejes met verse frambozen en / of roze decoratie. Eet ze meteen uit de koelkast op, ze smelten snel!Ingrediënten
Extra benodigd
- Keukenmachine
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze kraamhapje mini cheesecake met frambozen
Stap 1
Zet de muffinvormpjes in de muffinbakvorm ter voorbereiding.
Stap 2
Verkruimel de spritsen tot ze in kleine stukjes zijn. Verwarm de basterdsuiker samen met de boter in een steelpannetje op zacht vuur totdat de boter en suiker gesmolten zijn.Stap 3
Meng de gesmolten boter en suiker met de koekkruimels en verdeel de koekmix vervolgens over de muffinvormpjes. Druk aan met de achterkant van een lepel. Zet vervolgens minimaal 30 minuten in de koelkast om op te stijven.Stap 4
Meng de roomkaas met de suiker en zure room in de keukenmachine tot je een geheel zonder klontjes hebt en tot de mix luchtig is.Stap 5
Plet de frambozen met een vork in een bakje totdat ze zoveel mogelijk kapot zijn en sap hebben afgegeven. Meng dit door de roomkaasmix.
Stap 6
Mix de slagroom lobbig en spatel deze vervolgens met een spatel voorzichtig door de roomkaasmix. Zorg dat je zo min mogelijk lucht verliest.
Stap 7
Verdeel de mix vervolgens over de muffinvormpjes en zet de vormpjes minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven.Stap 8
Decoreer de mini-frambozencheesecakejes met verse frambozen en / of roze decoratie. Eet ze meteen uit de koelkast op, ze smelten snel!Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.