Ga naar de inhoud

Krokante Mueslirepen

Nu de zomer voorbij is proberen we weer een een beetje normaal te doen. Normaal gezond. En dus komen gezonde tussendoortjes van pas. Daar kun je nooit genoeg recepten van hebben toch? Ik neem vaak fruit als tussendoortje, en ook de dadel/cranberry repen (klik voor recept) heb ik zo ongeveer altijd op voorraad. Om af
Delen op

Krokante Mueslirepen

Mueslirepen txt

Nu de zomer voorbij is proberen we weer een een beetje normaal te doen. Normaal gezond. En dus komen gezonde tussendoortjes van pas. Daar kun je nooit genoeg recepten van hebben toch?

Ik neem vaak fruit als tussendoortje, en ook de dadel/cranberry repen (klik voor recept) heb ik zo ongeveer altijd op voorraad. Om af te wisselen maakte ik deze krokante mueslirepen. Een hit!

Deze repen zijn lekker, makkelijk om te maken en heel goed te bewaren. Je kunt ze namelijk invriezen! Dus maak een dubbel recept en bewaar ze in de vriezer. Zo hoef je ‘s morgens voor je naar je werk vertrekt alleen een reep uit de vriezer te pakken, stuk fruit erbij en je tussendoortjes voor de dag zijn compleet.

Mueslirepen 02

Mueslirepen (basis)

Bereidingstijd 20 minuten en 30 minuten baktijd

Ingrediënten voor 6 repen:

  • 150 gram havervlokken
  • 70 gram ontpitte dadels
  • 70 gram ongebrande noten en zaden
  • 40 gram rozijnen
  • 75 gram honing
  • 1 eetlepel kaneel
  • 2 eetlepels water
  • 2 eetlepels olie

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200ºC. Bekleed een bakblik of ovenschaal met bakpapier

Hak in een keukenmachine of andere hakmachine de haver, noten, zaden, dadels en kaneel grof.
Verwarm de honing en voeg de olie en het water er bij en roer dit door. Voeg het havermengsel er samen met rozijnen bij en zorg ervoor dat alles goed gemend is.

Verdeel het mueslimengsel over de met bakpapier beklede de schaal en smeer dit goed uit zodat het overal even dik is.

Bak het mengsel 30 minuten in de oven, tot het goudbruin is geworden. Als je schaal uit de oven haalt is het mengsel nog niet helemaal hard, dit wordt nog harder tijdens het afkoelen.
Snijd met een mes alvast de afmeting van de repen, maar laat het in de schaal zitten. Als het is afgekoeld snijd je de repen goed door.

Vers zijn de repen het meest krokant. In de koelkast zijn de ze een kleine week houdbaar, maar je kunt de repen ook heel goed invriezen.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Tarte tartin van sjalot en wortel
Kerstboomwafels met chocolade
Romige kerstbroodjes
Sinterklaas Eton Mess Plank

18 reacties

Amber

Smaak is heerlijk, alleen ze zijn helaas allemaal uit elkaar gevallen. Misschien meer water toevoegen om ze te laten plakken?

Laat een bericht achter

Reyhan

Ik heb het vanavond gemaakt. Smaak is heerlijk! Ik vraag mij alleen af hoe ik ervoor kan zorgen dat het de volgende keer echt meer een reep is, vaster aan elkaar geplakt zeg maar. Nu heb ik eigenlijk allemaal losse brokken. Heb je enig idee wat ik hier aan kan doen?

Laat een bericht achter

Janne

Wanneer moeten de rozijnen erdoor? Moet je die nog wellen?

Laat een bericht achter

Karin

hoi Brenda, ik heb een vraag.er staat bij het recept 75 gram honing,nou vind ik dat een beetje moeielijk afwegen omdat het zo kleeft en de helft aan het bakje blijft hangen. kun je mij ook vertellen hoeveel eetlepels honing dit zijn? met vriendelijke groet Karin.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Het is inderdaad zonde als alles aan het bakje blijft kleven. 75 gram honing is ongeveer 3 grote eetlepels.

Marloes

Ik heb ze vanmiddag gemaakt.. Erg lekker!.. Ik heb alleen perzik gedaan ipv dadels want daar ben ik niet zo van.. Maar echt een aanrader! Thnx Bren!

Laat een bericht achter

Inostrate

Mooie foto's op je leuke blog Brenda en dit recept is lekker en gezond. Op mijn nieuwe blog www.dasanderekoek.wordpress.com maak ik ook minder zoet en apart gebak met bijzondere meelsoorten. Misschien leuk om ook eens te bekijken. groeten van een medeblogster!

Laat een bericht achter

Marloes

Met kleine variaties heb ik de muesli repen net gemaakt. Ze zijn nog warm, maar ik kon het niet laten ze te proeven. Wat zijn ze heerlijk! Aanrader : )

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat leuk dat je meteen een reactie achterlaat Marloes. Geniet van de mueslirepen! Die van mij zijn inmiddels op, komend weekend ga ik ze weer maken :)

astrid

Hoi Brenda, Ze lijken me heerlijk, vrijdag gelijk even boodschappen halen dan kan ik ze volgende week gaan maken. Heb je de ingrediënten gewoon bij de supermarkt gehaald of bij de reformwinkel. groetjes Astrid

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Leuk! Dan zie ik ze wel verschijnen ;) Ik heb de ingrediënten gewoon bij de supermarkt gehaald. De ongebrande noten koop ik bij de Lidl, ligt bij de chips afdeling ;) Dadels etc. heb ik deze keer ook bij een supermarkt gehaald.

Marloes

Wat toevallig! Ik heb alles in huis en bedacht al dat ik er goed mueslirepen van zou kunnen maken. Dat ga ik snel doen dus. Zou je er ook gedroogde vijgen in kunnen verwerken?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Komt dat even mooi uit! Gedroogde vijgen kunnen ook zeker in de mueslireep verwerkt worden.

Julie Hapjesprincess

Dit lijkt me echt heel lekker!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat een mooie variatie Marloes, ik ben ook weer toe aan een nieuwe voorraad. Ik ga ook eens voor de perzik :)

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op