Kruidnoten Cheesecake voor Sinterklaas
Bewaren
Yes, dit weekend is het zover: de pakjesboot komt naar Nederland. Ook dit jaar mag een Sinterklaastaart niet ontbreken op de website. Na de no bake cheesecake zoals de welbekende (en ieder jaar weer hele populaire) Sinterklaas MonChoutaart met Nutella gaan we deze keer voor een echte sinterklaas cheesecake. Een kruidnoten cheesecake.
Een gebakken cheesecake. Iets meer werk misschien, maar zo lekker!
En moet je kijken, wat een plaatje he?
Kruidnoten Cheesecake Sinterklaastaart
Tja, deze cheesecake mag uiteraard niet ontbreken in het Brenda-Kookt-Sintarchief. Want wat bleek, er staan heel veel Sintrecepten op het blog, maar nog niet een gebakken cheesecake. Tijd dus om daar verandering in te brengen, en hoe!
Gebakken cheesecake
Gebakken cheesecake heeft een dichtere textuur en een vollere smaak dan no-bake cheesecake. Bovendien is de gebakken cheesecake gemaakt met ei, zodat de vulling mooi bakt.
Kruidenoten cheesecake Sinterklaas
Deze heerlijke, zachte en kruidige cheesecake is het wachten waard. Want houd er wel rekening mee: gebakken cheesecake moet je goed laten afkoelen in de koelkast. Dus maak hem de dag ervoor, zodat hij op de dag dat je ervan wilt smullen klaarstaat om aangesneden te worden. Zo heb je een lekkere cheesecake voor Sinterklaas, zonder de stress op de dag zelf.
Zorg ervoor dat de cheesecake goed is afgekoeld voordat je hem in de koelkast zet en probeer hem binnen 24 uur op te eten, anders verliest de bodem zijn knapperigheid en begint de vulling uit te drogen.
Sinterklaascheesecake
Om van deze cheesecake een echte sinterklaascheesecake te maken hebben we een paar aanpassingen en toevoegingen gedaan. Zo bestaat de bodem uit speculaasbrokken. Aan de romige cheesecake vulling hebben we koek- en speculaaskruiden toegevoegd, samen met chocolade kruidnoten.
Kruidnoten cheesecake
En als finishing touch voegen we nadat de sinterklaascheesecake is afgekoelde kruidnoten en chocolade kruidnoten toe als topping.
Kortom, een driedubbele sinterklaas cheesecake waar je echt van gaat smullen!
Ingrediënten
Extra benodigd
- springvorm van 21 cm
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze kruidnoten cheesecake voor sinterklaas
Stap 1
Verwarm de oven voor op 170 graden. Bekleed de springvorm aan de onderkant met bakpapier en vet de randen in met boter.Stap 2
Smelt de 50 gram boter in een pannetje met dikke bodem. Gebruik een keukenmachine om de speculaasbrokken fijn te mixen. Je kunt de speculaasbrokken ook in een dikke plastic zak doen en met een pan of deegroller op de zak slaan.Stap 3
Meng de fijngemalen speculaasbrokken met de gesmolten boter en verdeel het mengsel vervolgens over de bodem van de springvorm. Verspreid evenredig en druk de bodem goed aan met de bolle kant van een lepel.Stap 4
Meng vervolgens de roomkaas met de suiker in de keukenmachine tot een egale massa. Voeg dan de inhoud van het vanillestokje, de koekkruiden, eieren en eidooier toe en mix tot een romig en egaal beslag.
Stap 5
Snijd de chocoladekruidnoten grof en meng ze door het beslag. Giet het beslag vervolgens in de vorm en zet de springvorm 70 minuten in de oven. Zet ook een bakje water onder in de oven, dit helpt tegen het scheuren van de cheesecake. Open de ovendeur niet in de tussentijd.Stap 6
Klem na het verstrijken van de baktijd een pollepel tussen de ovendeur, zodat deze een klein beetje openstaat. Laat de cheesecake zo een uur afkoelen. Zet de cake daarna minimaal 6 uur in de koelkast.Stap 7
Serveer de cake met wat extra kruidnoten erbovenop.Ingrediënten
Extra benodigd
- springvorm van 21 cm
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze kruidnoten cheesecake voor sinterklaas
Stap 1
Verwarm de oven voor op 170 graden. Bekleed de springvorm aan de onderkant met bakpapier en vet de randen in met boter.Stap 2
Smelt de 50 gram boter in een pannetje met dikke bodem. Gebruik een keukenmachine om de speculaasbrokken fijn te mixen. Je kunt de speculaasbrokken ook in een dikke plastic zak doen en met een pan of deegroller op de zak slaan.Stap 3
Meng de fijngemalen speculaasbrokken met de gesmolten boter en verdeel het mengsel vervolgens over de bodem van de springvorm. Verspreid evenredig en druk de bodem goed aan met de bolle kant van een lepel.Stap 4
Meng vervolgens de roomkaas met de suiker in de keukenmachine tot een egale massa. Voeg dan de inhoud van het vanillestokje, de koekkruiden, eieren en eidooier toe en mix tot een romig en egaal beslag.
Stap 5
Snijd de chocoladekruidnoten grof en meng ze door het beslag. Giet het beslag vervolgens in de vorm en zet de springvorm 70 minuten in de oven. Zet ook een bakje water onder in de oven, dit helpt tegen het scheuren van de cheesecake. Open de ovendeur niet in de tussentijd.Stap 6
Klem na het verstrijken van de baktijd een pollepel tussen de ovendeur, zodat deze een klein beetje openstaat. Laat de cheesecake zo een uur afkoelen. Zet de cake daarna minimaal 6 uur in de koelkast.Stap 7
Serveer de cake met wat extra kruidnoten erbovenop.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.