Ga naar de inhoud

Kruidnotencake met peer

Een sinterklaascake met peer. Deze kruidnotencake met peer is een heerlijke kruidige, maar frisse cake mét kruidnoten.

20 minuten Voorbereidingstijd
50 minuten Bereidingstijd

Ingrediënten

stukken

Extra benodigd

  • brownievorm
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de brownievorm in.
2
Stap 2
Snijd 1 peer in kleine blokjes. Halveer de andere peren en snijd de helften vervolgens in dunne plakjes.
3
Stap 3
Mix de suiker en boter in de keukenmachine tot je een romig geheel hebt. Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe. Wacht met het toevoegen van een nieuw ei totdat het vorige ei is opgenomen.
4
Stap 4
Meng in een andere kom de bloem met het bakpoeder.
5
Stap 5
Voeg dan de olie, melk, vanille-essence en het bloem-bakpoedermengsel toe en mix tot je een beslag hebt zonder stukjes. Meng 2/3 van de kruidnoten door het beslag en doe hetzelfde met de perenstukjes.
6
Stap 6
Schenk het beslag in de brownievorm. Leg de perenplakjes op het beslag en verdeel ook de resterende kruidnoten erover.
7
Stap 7
Bak de kruidnoten-perencake 40 – 50 minuten in de voorverwarmde oven totdat de cake gaar is. Zowel warm als koud lekker!

Kruidnotencake met peer

Hij komt, hij komt! Dus we kunnen weer los met lekkers voor Sinterklaas. Of niet voor sinterklaas, voor onszelf natuurlijk! Maar dan wel in het sinterklaas-thema.We trappen af met deze super lekkere kruidnotencake met peer.

Kruidnotencake met peer

Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar ik kan meestal op het moment dat Sinterklaas het land binnenkomt geen kruid- of pepernoot meer zien. Eigen schuld uiteraard, want zodra die dingen de supermarktschappen liggen, wil ik ze eten. En eet ik ze ook. Tegen de tijd dat Sinterklaas in ons land arriveert, heb ik er al zoveel op dat ik ze eigenlijk niet meer wil.

Dus was het mijn doel om dit jaar een recept te ontwikkelen met daarin kruidnoten, dat ik in november en december (en ook daarvoor en daarna) nog lekker zou vinden om te eten. Omdat ik gek ben op peren en die vaak een lekkere, frisse touch geven aan baksels, koos ik voor een combinatie tussen kruidnoten en peren. Het resultaat is deze hele lekkere kruidnotencake met peer geworden, waar ik geen genoeg van kan krijgen. Zo lekker!

Kruidnotencake met peer

Kruidnotencake met peer

Deze kruidnotencake met peer is een heerlijke kruidige, maar frisse cake mét kruidnoten geworden. Ideaal als je net als ik nét even wat anders wil in de Sinterklaastijd.

Het maken van de kruidnotencake met peer is eigenlijk heel simpel. We maken eerst een standaard cake-beslag. Hier mixen kruidnoten door en blokjes peer. Als we dit in de vorm hebben geschonken leggen we nog extra plakjes peer erop samen met extra kruidnoten. Hierna schuiven we hem de oven in.

Het is lekker om de kruidnotencake met peer zowel warm als koud te eten.

Wil je meer lekkers bakken? Klik hier voor meer sinterklaasrecepten.

Tips:

  •  in dit geval gebruik ik een brownievorm, maar je kunt hiervoor ook een springvorm van 20-22 cm gebruiken.
  • liggen er geen kruidnoten in de winkel en wil je wel deze lekkere cake maken? Vervang de kruidnoten door stukjes speculaas.

Kruidnotencake met peer

 

Bekijk ook andere recepten
Fruitpizza met koekbodem
Limoncello tiramisu
Solero cheesecake
Citroencake met frambozen en mascarponevulling

1 reactie

helma van Lierop

Erg lekker, proefde alleen de peer niet zo erg. De baktijd heb ik 10 minuten moeten verlengen anders was hij niet gaar. Ik had er amandel pepernoten voor gebruikt.

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op