Kruidnotenpancakes met speculaas-icing
Bewaren
Het is een hele mond vol, maar bij het woord kruidnotenpancakes loopt het water je toch al in de mond? En dan óók nog met speculaas-icing..
Dit kan dan ook niet anders dan een super lekker gerechtje zijn. Dat wordt smullen!
Hij komt, hij komt! De heerlijke sinterklaastijd is weer aangebroken. Ik vind dat zo genieten!
Dus tijd voor recepten met een Sinttwist en we hebben nu een heerlijke optie voor je, die je meteen op tafel kunt zetten voor het ontbijt. Of de lunch tijdens het bekijken van de intocht op tv.
Zachte pancakes met kruidnoten en een heerlijke friszoete icing met speculaaskruiden. Supersimpel om te maken en heel erg lekker. Valt bij groot en klein in de smaak. Probeer maar!
Hoe maak je kruidnotenpancakes?
De kruidnotenpancakes zijn lekker licht en luchtig. Precies wat je wilt van een ontbijtpannenkoekje. Al doen deze pannenkoekjes het ook lekker als lunch, of als toetje.
Om de kruidnotenpancakes lekker licht en luchtig te krijgen scheiden we de eieren en kloppen we de eiwitten vervolgens stijf met de mixer.
In een andere kom mixen we het bakpoeder met bloem en daar doen we de melk en eidooiers bij met een snuf zout. Hierna spatelen we de opgeklopte eiwitten door het beslag en daar mixen we verkruimelde chocolade kruidnoten doorheen.
Hier bakken we mooie mini pannenkoekjes van. Maak de kleine pannenkoekjes door hoopjes van het beslag over de voorverwarmde koekenpan (met boter of olie) te verdelen. Er passen 3 á 4 pannenkoekjes in een grote koekenpan.
Pancakes met speculaas-icing
De luchtige chocolade kruidnotenpancakes serveren we met een icing van roomkaas met melk, poedersuiker en koekkruiden. Samen met nog wat extra chocolade kruidnoten maakt dit een heerlijk en feestelijk ontbijt. Of lunch.
Scroll naar beneden voor de complete receptkaart met het uitgewerkte recept en benodigde hoeveelheden.
Ingrediënten
Voor de icing
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze kruidnotenpancakes met speculaas-icing
Stap 1
Scheid de eieren: houd de 3 eidooiers apart.Stap 2
Snijd de chocoladekruidnoten grof.Stap 3
Mix de eiwitten op hoge snelheid met een mixer totdat ze stijf zijn.Stap 4
Mix in een andere kom de koekkruiden en het bakpoeder met de bloem. Voeg de melk en eidooiers toe en meng goed. Voeg de snuf zout ook toe.
Stap 5
Vouw de eiwitten met een spatel voorzichtig door het beslag. Zo houd je de meeste lucht in de eiwitten. Mix er vervolgens de chocoladekruidnoten net zo voorzichtig doorheen.Stap 6
Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg olie toe aan de pan (zonder kan ook) en schep steeds een grote eetlepel of kleine opscheplepel beslag in de pan. Bak enkele minuten op de ene kant totdat de bovenkant ‘droog’ is en draai de pancake dan om. Bak ook enkele minuten op de andere kant. Haal dan uit de pan. Doe dit totdat al het beslag op is.Stap 7
Meng in de tussentijd de roomkaas met de melk, de poedersuiker en de koekkruiden tot een egale icing.Stap 8
Serveer de pancakes met de icing en eventueel wat extra kruidnoten.Ingrediënten
Voor de icing
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze kruidnotenpancakes met speculaas-icing
Stap 1
Scheid de eieren: houd de 3 eidooiers apart.Stap 2
Snijd de chocoladekruidnoten grof.Stap 3
Mix de eiwitten op hoge snelheid met een mixer totdat ze stijf zijn.Stap 4
Mix in een andere kom de koekkruiden en het bakpoeder met de bloem. Voeg de melk en eidooiers toe en meng goed. Voeg de snuf zout ook toe.
Stap 5
Vouw de eiwitten met een spatel voorzichtig door het beslag. Zo houd je de meeste lucht in de eiwitten. Mix er vervolgens de chocoladekruidnoten net zo voorzichtig doorheen.Stap 6
Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg olie toe aan de pan (zonder kan ook) en schep steeds een grote eetlepel of kleine opscheplepel beslag in de pan. Bak enkele minuten op de ene kant totdat de bovenkant ‘droog’ is en draai de pancake dan om. Bak ook enkele minuten op de andere kant. Haal dan uit de pan. Doe dit totdat al het beslag op is.Stap 7
Meng in de tussentijd de roomkaas met de melk, de poedersuiker en de koekkruiden tot een egale icing.Stap 8
Serveer de pancakes met de icing en eventueel wat extra kruidnoten.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.