Lasagne met pompoen en spinazie
Bij deze trap ik een themaweek af. De komende week staan de recepten op brendakookt.nl in het teken van pompoen. Ik trap af met een lekkere vegetarische lasagne met pompoen en spinazie. De herfst is inmiddels begonnen en tot nu toe hebben we het geluk dat de zon zich nog...Lasagne met pompoen en spinazie
Bewaren
Bij deze trap ik een themaweek af. De komende week staan de recepten op brendakookt.nl in het teken van pompoen. Ik trap af met een lekkere vegetarische lasagne met pompoen en spinazie.
De herfst is inmiddels begonnen en tot nu toe hebben we het geluk dat de zon zich nog vaak laat zien. Hierdoor is het echt genieten en vergeet ik soms dat het al oktober is. Tijd voor lekkere warme herfstgerechten. En tijd voor de pompoen!
Met pompoen kun je heel veel kanten op, dat laat ik je de komende week zien. Voor nu trappen we af met een klassiek gerecht (lasagne) waar ik een twist met pompoen aan geef. Met spinazie. Natuurlijk ook mozzarella, zoals het hoort bij een goede lasagne.
Lasagne met pompoen en spinazie
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze lasagne met pompoen en spinazie
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Vet een ovenschaal in.Stap 2
Kook de pompoenblokjes in 10 minuten gaar. Pureer de pompoenblokjes en meng dit met 1/2 van de ricotta en breng op smaak met zout en peper, nootmuskaat en oregano.Stap 3
Snipper de ui en pers de knoflook. Fruit dit aan in een koekenpan of wok en voeg hierna de spinazie toe. Bak dit even mee. Zet het vuur uit en meng met ricotta en breng op smaak met zout en peper.Stap 4
Verdeel 1/3 van het pompoenmengsel over de bodem van de ovenschaal. Verdeel hierover een laag lasagnebladen en hierop het spinaziemengsel. Verdeel hierover 1/3 van het pompoenmengsel, een laag lasagnebladen en tot slot het overige pompoenmengsel.Stap 5
Snijd de mozzarella in plakken en verdeel dit over de schotel. Bestrooi met Parmazaan en pijnboompitjes.Stap 6
Bak de lasagne in 30 minuten gaar en goudbruin. Check na 20 minuten of de lasagne niet te bruin wordt, bedek de schotel in dat geval de rest van de baktijd met aluminiumfolie.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze lasagne met pompoen en spinazie
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Vet een ovenschaal in.Stap 2
Kook de pompoenblokjes in 10 minuten gaar. Pureer de pompoenblokjes en meng dit met 1/2 van de ricotta en breng op smaak met zout en peper, nootmuskaat en oregano.Stap 3
Snipper de ui en pers de knoflook. Fruit dit aan in een koekenpan of wok en voeg hierna de spinazie toe. Bak dit even mee. Zet het vuur uit en meng met ricotta en breng op smaak met zout en peper.Stap 4
Verdeel 1/3 van het pompoenmengsel over de bodem van de ovenschaal. Verdeel hierover een laag lasagnebladen en hierop het spinaziemengsel. Verdeel hierover 1/3 van het pompoenmengsel, een laag lasagnebladen en tot slot het overige pompoenmengsel.Stap 5
Snijd de mozzarella in plakken en verdeel dit over de schotel. Bestrooi met Parmazaan en pijnboompitjes.Stap 6
Bak de lasagne in 30 minuten gaar en goudbruin. Check na 20 minuten of de lasagne niet te bruin wordt, bedek de schotel in dat geval de rest van de baktijd met aluminiumfolie.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
9 reacties
Erik
Ik heb de spinazie over twee aparte laagjes verdeeld, p-s-p-s-p; twee gehakte gedroogde chilipepertjes meekoken met de pompoen geven nog wat extra pit. Het was heerlijk - met twee kinderen in de groep die hun bord helemaal leeg aten ?
Jolanda
Deze schotel heb ik gisteravond gemaakt! Helaas vond kindlief van 8 het niet lekker waardoor we het niet meer zullen maken. Ik vond er zelf te weinig smaak aan zitten. Kan er misschien nog een ingrediënt bij, andere kruiden bijvoorbeeld waardoor het wat meer smaak kan hebben?
Mirjam
Het was heerlijk! Het enige dat ik anders heb gedaan is de volgorde van de laagjes, zodat het pak verse lasagnebladen in één keer op ging ;) (lasagne, pompoen, lasagne, spinazie, lasagne, pompoen, lasagne, pompoen)
Brenda Kookt
Slim!
Maaike
Lekker van smaak en de lasagne werd mooi gaar, doordat ik het vocht van het ui-spinazie mengsel niet afgegoten had. Rond 28 minuten uit de oven gehaald met een prima kleurtje. De pompoen was ietwat droog als je er niet voldoende spinazie bij op je vork had. Hij zou nog iets smeuiger mogen. Maar voor herhaling vatbaar. Bedankt voor je recept!
Sanne
vandaag gemaakt: kan het iedereen aanraden!!
Nicole
Wat een leuk idee om een pompoenthemaweek te houden. Heerlijk om mee in de herfstsfeer te komen ;)
Anne
Oh wat een slim idee om een pompoenlasagne te maken! Klinkt echt geweldig :)
Demi | DE KOOKFABRIEK
Dol op pompoen! Lijkt me een heerlijke lasange