Limoncello muffins
TGIF! De hoogste tijd om iets lekkers voor het weekend te delen. Loopt het water je al in de mond als ik Limoncello muffins noem? Wacht maar tot je de foto’s ziet! Door Joor – Het is lente! En bij de lente horen lichte, frisse smaken. Tenminste, dat vind ik....Limoncello muffins
Bewaren
TGIF! De hoogste tijd om iets lekkers voor het weekend te delen. Loopt het water je al in de mond als ik Limoncello muffins noem? Wacht maar tot je de foto’s ziet!
Door Joor – Het is lente! En bij de lente horen lichte, frisse smaken. Tenminste, dat vind ik. En wat zegt nu meer lente dan een heerlijk frisse muffin die je ook nog eens op smaak brengt met mijn favoriete sterke drank, limoncello? Ik wist dus meteen wat ik wilde maken toen ik nadacht over een lekker zoet recept voor Brenda.
Limoncello muffins
Bij deze muffins gaat het dubbelop, de Limoncello is verwerkt in de muffin én in de frosting.
Ik ben best voorzichtig geweest met de limoncello in dit recept, ik wilde er ook geen enorm limoncellofeest van maken. Wil je dat wel dan kun je de hoeveelheid melk wat naar beneden brengen en wat meer limoncello toevoegen. En wil je geen drank in je muffins? Vervang de limoncello dan door melk!
Ingrediënten
Voor de frosting:
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze limoncello muffins
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een muffinvorm van 12 stuks in met boter.Stap 2
Mix in een kom de suiker met de bloem, het bakpoeder, de baking soda en het zout.Stap 3
Klop in een andere kom de eieren los en voeg daarna de melk, de zonnebloemolie, het vanille-exract, de limoncello en de citroenrasp toe. Roer tot je een mooi geheel hebt.Stap 4
Voeg de inhoud van beide kommen samen en spatel goed door. Schenk vervolgens de muffinvormpjes vol tot ongeveer 2/3 van de vorm.Stap 5
Bak de muffins in 20 minuten af in de voorverwarmde oven. Laat ze daarna afkoelen in hun vormpjes op een rooster.Stap 6
Maak in de tussentijd de frosting. Mix hiervoor de crème fraîche met de boter, de poedersuiker en de limoncello totdat je een mooi geheel hebt.Stap 7
Schenk of lepel de frosting over de muffins als deze helemaal zijn afgekoeld.Ingrediënten
Voor de frosting:
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze limoncello muffins
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een muffinvorm van 12 stuks in met boter.Stap 2
Mix in een kom de suiker met de bloem, het bakpoeder, de baking soda en het zout.Stap 3
Klop in een andere kom de eieren los en voeg daarna de melk, de zonnebloemolie, het vanille-exract, de limoncello en de citroenrasp toe. Roer tot je een mooi geheel hebt.Stap 4
Voeg de inhoud van beide kommen samen en spatel goed door. Schenk vervolgens de muffinvormpjes vol tot ongeveer 2/3 van de vorm.Stap 5
Bak de muffins in 20 minuten af in de voorverwarmde oven. Laat ze daarna afkoelen in hun vormpjes op een rooster.Stap 6
Maak in de tussentijd de frosting. Mix hiervoor de crème fraîche met de boter, de poedersuiker en de limoncello totdat je een mooi geheel hebt.Stap 7
Schenk of lepel de frosting over de muffins als deze helemaal zijn afgekoeld.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
1 reacties
Anne
alleen al het lézen van de naam van deze muffins veroorzaakt een bijzonder interessante en aangename kettingreactie in mijn mond. wow! Ik ga ze absoluut maken. Dank je wel!