Macaronischotel met krokante korst
Echt comfortfood. Dat is deze macaronischotel met krokante korst. Een warme schotel die rode gehaktsaus combineert met macaroni in kaassaus en een perfect goudbruine, krokante korst. Hier wil je toch meteen induiken? Zeker als aan de zijkant de saus nog bubbelt als je de schotel uit de oven haalt. Macaronischotel...Macaronischotel met krokante korst
Bewaren
Echt comfortfood. Dat is deze macaronischotel met krokante korst. Een warme schotel die rode gehaktsaus combineert met macaroni in kaassaus en een perfect goudbruine, krokante korst. Hier wil je toch meteen induiken? Zeker als aan de zijkant de saus nog bubbelt als je de schotel uit de oven haalt.
Macaronischotel met krokante korst
Deze schotel doet me denken aan een Shepperdās pie. Alleen dan anders. Wat er is gebleven, is de vulling van gehakt en de krokante korst. Verder is deze schotel wel een tikkeltje anders. Zo is de aardappelpuree vervangen door macaroni.
De basis van de schotel is een tomatensaus met gehakt en macaronigroenten. Daarop verdeel ik een kaassaus waar ik de gekookte macaroni doorheen heb geroerd. Hierop verdeel ik panko en nĆ³g meer kaas. Zo ontstaat een dikke, krokante, goudbruine korst.
Als dit alles uit de oven komt, heb je een mega lekkere ovenschotel voor je neus. Alles wat je wilt op een koude dag is een hap nemen van deze macaronischotel.
Ingrediƫnten
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze macaronischotel met krokante korst
Stap 1
Verwarm olie in een grote hapjespan of wok. Bak het gehakt hierin rul. Breng op smaak met zout en peper en voeg de knoflook, chilipoeder, oregano en 2,5 takje rozemarijn toe. Bak dit even mee.Stap 2
Doe hierna de macaronigroenten erbij en bak deze 5 minuten mee.Stap 3
Voeg hierna de passata en het water toe, breng het geheel aan de kook en laat daarna op zacht vuur 15 minuten pruttelen.Stap 4
Kook ondertussen de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking.Stap 5
Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in.Stap 6
Verwarm de boter in een steelpannetje. Doe de bloem erbij als de boter is gesmolten en goudbruin kleurt. Verwarm de bloem 2 minuten mee voor je beetje bij beetje de melk toevoegt. Roer de melk tussendoor constant door om klontjes te voorkomen.Stap 7
Kook het mengsel hierna 5 minuten zachtjes tot de saus dikker wordt. Roer hierna de gekookte macaroni erdoor, samen met de helft van de kaas.Stap 8
Verwijder de takjes rozemarijn, verdeel het gehaktmegnsel hierna over de ovenschaal. Verdeel hierover de macaroni in kaassaus en bestrooi de pasta vervolgens met de panko. Maak af met de overige kaas en blaadjes rozemarijn.Stap 9
Verwarm de macaronischotel 20 minuten in de oven tot de schotel een mooie, goudbruine korst heeft.Ingrediƫnten
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze macaronischotel met krokante korst
Stap 1
Verwarm olie in een grote hapjespan of wok. Bak het gehakt hierin rul. Breng op smaak met zout en peper en voeg de knoflook, chilipoeder, oregano en 2,5 takje rozemarijn toe. Bak dit even mee.Stap 2
Doe hierna de macaronigroenten erbij en bak deze 5 minuten mee.Stap 3
Voeg hierna de passata en het water toe, breng het geheel aan de kook en laat daarna op zacht vuur 15 minuten pruttelen.Stap 4
Kook ondertussen de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking.Stap 5
Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in.Stap 6
Verwarm de boter in een steelpannetje. Doe de bloem erbij als de boter is gesmolten en goudbruin kleurt. Verwarm de bloem 2 minuten mee voor je beetje bij beetje de melk toevoegt. Roer de melk tussendoor constant door om klontjes te voorkomen.Stap 7
Kook het mengsel hierna 5 minuten zachtjes tot de saus dikker wordt. Roer hierna de gekookte macaroni erdoor, samen met de helft van de kaas.Stap 8
Verwijder de takjes rozemarijn, verdeel het gehaktmegnsel hierna over de ovenschaal. Verdeel hierover de macaroni in kaassaus en bestrooi de pasta vervolgens met de panko. Maak af met de overige kaas en blaadjes rozemarijn.Stap 9
Verwarm de macaronischotel 20 minuten in de oven tot de schotel een mooie, goudbruine korst heeft.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
7 reacties
Michel Groenewegen
Super lekkere schotel, voor de kinderen vervang ik de chilipoeder voor paprikapoeder anders is deze behoorlijk pittig voor ze
Yvonne
Hallo Brenda, Deze schotel vandaag gemaakt. Ik heb aan de gehaktsaus alleen een eetlepel ketjap toegevoegd, voor de rest geen extra zout erin gedaan, hij was heerlijk!! Groet, Yvonne
Miranda
Kan ik je recepten ook op de een of andere manier op je website opslaan?
Brenda Hoff
Dat kan nog niet, maar binnenkort wel :)
Janny
Ik heb het deze week gemaakt, ik heb losse groente (prei, paprika en courgette) gebruikt i.p.v. macaronigroente en het was heerlijk
Kirsten
Heb het gisteren gemaakt, smaakte heerlijk! Ik kon alleen niet in de bereiding terug vinden wanneer de oregano toegevoegd moest worden. ?
Brenda Kookt
Wat leuk om te horen Kirsten. Excuus voor de oregano, ik heb het toegevoegd in de bereiding.