Mango kwarktaart
Bewaren
Mango kwarktaart: een lekkere frisse en lichte zomerse taart. Gemakkelijk om te maken, en ontzettend lekker! Perfect voor een warme zomerdag, een barbecue, of gewoon als afsluiter van een gezellig etentje.
Kwarktaart met mango
Ik ben gek op monchoutaarten, er staan al vele varianten op de website. Deze keer wilde ik een echte frisse zomertaart maken. Een kwarktaart is dan ideaal. En wist je dat je daar helemaal geen pakjes of zakjes voor nodig hebt? Het is extra lekker om helemaal zelf te maken.
Frisse kwarktaart
Deze zomerse kwarktaart met mango is een topper. Licht, en fris. Perfect voor een warme dag, dus. En helemaal niet moeilijk om te maken!
Wel moet je een beetje geduld hebben. De taart moet even opstijven voor je het in punten kunt snijden. Maar als dat het enige is…
Kwarktaart bodem
Maak je een kwarktaart, dan start je met de bodem. Die kan je maken van verschillende soorten koeken. Voor deze mango kwarktaart maak ik een bodem van bastognekoeken. Zo lekker!
We maken de bodem van kwarktaart dus door koekjes fijn te malen en te mengen met gesmolten boter. Dit mengsel druk je stevig aan in een springvorm en laat je even opstijven in de koelkast. Zo krijg je een knapperige bodem die perfect past bij de romige kwarktaartvulling.
Mango kwarktaart met bastognekoek
De vulling van de taart is een mix van mascarpone, kwark, suiker en een derde van de mango! Die pureer je samen met wat poedersuiker en roer je door het kwarkmengsel. Zo krijgt de vulling een lekkere mangosmaak.
De taart maak je af met een laagje gepureerde mango gemengd met wat opgeloste gelatine. Dit geeft de taart een prachtige gele glans, maar ook een extra lekkere mangosmaak. Na nog een paar uurtjes in de koelkast is je mango kwarktaart klaar om te serveren.
Zomerse kwarktaart
Deze zomerse kwarktaart met mango is echt een aanrader. Na een paar uur in de koelkast serveer je deze heerlijke taart aan je familie en vrienden. Smakelijk!
Ingrediënten
Extra benodigd
- springvorm met diameter van 20 cm
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze mango kwarktaart
Stap 1
Bekleed de springvorm met bakpapier. Week 4 van de 5 gelatineblaadjes in water.Stap 2
Maal de koekjes fijn in een keukenmachine. Smelt de boter in een pannetje op laag vuur. Roer de koekkruimels door de boter. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk dit met de achterkant van een lepel aan. Zet de springvorm in de koelkast zodat de bodem kan uitharden.Stap 3
Roer mascarpone los en mix dit met de basterdsuiker. Roer hierna de kwark erdoor tot dit goed gemengd is.Stap 4
Knijp de gelatineblaadjes uit. Verwarm een beetje melk of water in een pannetje (5 eetlepels) en laat de gelatine hierin oplossen. Meng dit door het kwarkmengsel.Stap 5
Pureer de blokjes mango samen met poedersuiker. Roer 1/3 van de gepureerde mango door het kwarkmengsel.Stap 6
Verdeel het kwarkmengsel over de springvorm. Zet dit 1,5 uur in de koelkast zodat het kan opstijven.Stap 7
Week het laatste gelatineblaadje in water.Stap 8
Haal na 1 uur de taart uit de koelkast. Verwarm 2 eetlepels water, knijp het gelatineblaadje uit en laat dit in het water oplsosen. Roer goed door. Meng dit met het gepureerde mangomengsel.Stap 9
Verdeel de gepureerde mango over de bovenkant van de kwarktaart. Zet de taart hierna terug in de koelkast en laat het minimaal 2 uur verder opstijven voor je de mangokwarktaart aansnijdt.Ingrediënten
Extra benodigd
- springvorm met diameter van 20 cm
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze mango kwarktaart
Stap 1
Bekleed de springvorm met bakpapier. Week 4 van de 5 gelatineblaadjes in water.Stap 2
Maal de koekjes fijn in een keukenmachine. Smelt de boter in een pannetje op laag vuur. Roer de koekkruimels door de boter. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk dit met de achterkant van een lepel aan. Zet de springvorm in de koelkast zodat de bodem kan uitharden.Stap 3
Roer mascarpone los en mix dit met de basterdsuiker. Roer hierna de kwark erdoor tot dit goed gemengd is.Stap 4
Knijp de gelatineblaadjes uit. Verwarm een beetje melk of water in een pannetje (5 eetlepels) en laat de gelatine hierin oplossen. Meng dit door het kwarkmengsel.Stap 5
Pureer de blokjes mango samen met poedersuiker. Roer 1/3 van de gepureerde mango door het kwarkmengsel.Stap 6
Verdeel het kwarkmengsel over de springvorm. Zet dit 1,5 uur in de koelkast zodat het kan opstijven.Stap 7
Week het laatste gelatineblaadje in water.Stap 8
Haal na 1 uur de taart uit de koelkast. Verwarm 2 eetlepels water, knijp het gelatineblaadje uit en laat dit in het water oplsosen. Roer goed door. Meng dit met het gepureerde mangomengsel.Stap 9
Verdeel de gepureerde mango over de bovenkant van de kwarktaart. Zet de taart hierna terug in de koelkast en laat het minimaal 2 uur verder opstijven voor je de mangokwarktaart aansnijdt.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
1 reacties
Melissa
Bij stap 6 staat "Zet dit 1,5 uur in de koelkast zodat het kan opstijven". Bij stap 8 staat "Haal na 1 uur de taart uit de koelkast". Moet stap 8 dan niet 1,5 uur zijn of moet stap 6 1 uur zijn? (Bij stap 8 staat een klein typfoutje "oplsosen".)