Ga naar de inhoud

Mexicaanse maaltijdsoep met tortillachips

Een heerlijke maaltijdsoep, met een Mexicaans tintje. Deze Mexicaanse maaltijdsoep met tortillachips is een topper!
25 minuten Bereidingstijd
Delen op
Mexicaanse maaltijdsoep met tortillachips

Mexicaanse maaltijdsoep met tortillachips

Tijd voor een lekkere warme maaltijdsoep. Zo’n soeprecept dat altijd van pas komt. Als je het koud hebt, of lekkere comfortfood wilt eten. Deze Mexicaanse maaltijdsoep met tortillachips is een topper. Een tomatensoep, met een Mexicaans tintje. Lekker vullend zodat je er niet van alles nog bij hoeft te maken om verzadigd te zijn. Wat het geheim is van deze soep, dat lees je hieronder!

Mexicaanse maaltijdsoep met tortillachips

Nu de dagen kouder worden, heb ik meer behoefte aan soep. Zeker van die heerlijk dikke soepen, waarvan je meteen een warm gevoel krijgt. En laat ik nu echt een pareltje voor je hebben! Deze soep heeft inmiddels al een aantal keer bij mij op het menu gestaan en vond ik een perfect ‘Brenda Kookt recept’.

De Mexicaanse maaltijdsoep met tortillachips is namelijk supermakkelijk te maken, is ontzettend lekker én hij zit boordevol goede voedingsstoffen. Een gevalletje kleine moeite met groots (en erg lekker) resultaat. Win-win dus!

Mexicaanse maaltijdsoep met tortillachips

Mexicaanse maaltijdsoep met tortillachips

De basis van de Mexicaanse maaltijdsoep is ui met knoflook en tomaat. Net als bij een ‘gewone’ tomatensoep. Hiermee bakken we paprikapoeder en chilipoeder mee. En daarbij voegen we tomatofrito toe.

En dan komt ie, het geheim van deze makkelijke Mexicaanse maaltijdsoep, dat zijn de witte bonen. Ik besloot namelijk witte bonen mee te koken met de soep. Daar proef en merk je na het pureren helemaal niks van, behalve dan dat de bonen de soep een heerlijke romigheid meegeven en ervoor zorgen dat de soep goed vullend is. Bovendien krijg je op deze manier wat extra eiwitten binnen, superhandig! 

Maak er zeker ook de homemade tortillachips bij zoals ik je bij het recept tip. Dit maakt het extra lekker en is ideaal om leftover tortilla wraps mee op te maken!

Tot slot toppen we de Mexicaanse soep af met mais en verse koriander (of peterselie als je daar niet van houdt).

Maaltijdsoep recepten

Wil je na deze Mexicaanse maaltijdsoep vaker aan de slag met maaltijdsoepen? De Tomatensoep met ravioli is één van onze favorieten. Maar de zoeteaardappel wortelsoep met komijn en kaascroutons is ook echt een topper! Snelle Dahl is een romige linzensoep die ook perfect is voor de koude maanden van het jaar.

Mexicaanse maaltijdsoep met tortillachips

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Bereidingswijze mexicaanse maaltijdsoep met tortillachips

Bereiding: 25 minuten
Stap 1
Snipper de ui en snijd of pers het teentje knoflook fijn. Snijd de tomaten grof en laat de bonen uitlekken.
2
Stap 2
Verwarm een beetje olie in een kookpan en fruit hierin de ui en knoflook totdat de ui glazig is. Voeg dan het paprikapoeder en chilipoeder toe en bak kort mee. Voeg dan de tomaten, de tomato frito en de witte bonen toe. Breng aan de kook, zet dan het vuur laag en laat met de deksel op de pan 10 minuten pruttelen.
3
Stap 3
Verwarm in de tussentijd de oven tot 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd de tortilla’s in driehoekjes en verdeel ze over de bakplaat. Bak ze 5 – 7 minuten in de oven totdat ze goudbruin en knapperig zijn.
4
Stap 4
Blend de soep met een staafmixer tot een romige soep. Voeg eventueel nog wat water toe als de soep te dik is naar je zin.
5
Stap 5
Voeg als laatste de mais toe aan de soep en warm kort mee op. Breng dan op smaak met peper en zout.
6
Stap 6
Garneer de soep met fijngesneden koriander en de homemade tortillachips.
Bekijk ook andere recepten
Aardappelschotel met tonijn
Red velvet muffins met witte chocolade en roomkaas
Andijviestamppot met champignonhachee
Roerbakschotel van aardappel met spruitjes en rookworst

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op