Ga naar de inhoud

Minestronesoep met groene pesto

Minestronesoep, een lekkere gevulde soep. Met een twist, want wij voegen er graag groente pesto aan toe. Yum!
25 minuten Bereidingstijd
Delen op
minestronesoep met groene pesto

Minestronesoep met groene pesto

Een heerlijke maaltijdsoep. Minestronesoep, met een twist! Namelijk minestronesoep met groene pesto. Een heerlijke maaltijd die binnen no time op tafel staan en die je perfect kunt gebruiken om restjes in te verwerken.

minestronesoep met groene pesto

Een maaltijdsoep, dat is toch wel het comfortfood voor deze tijd van het jaar? Een heerlijke komt warme dikke goedgevulde soep. Broodje erbij en je maaltijd is compleet.

Minestronesoep noemde ik vroeger ‘afvalsoep’. Niet omdat ik het niet lekker vond of als scheldwoord, maar omdat het zo’n heerlijke soep is om restjes mee op te maken. In minestronesoep vind je namelijk altijd iets van tomaten en pasta, maar verder kun je er alle kanten op. Je kunt bijna alles toevoegen wat je overhebt, mits het een beetje bij elkaar past. 

Zo ben ik deze keer gegaan voor een minestronesoep met groene pesto.

minestronesoep

Minestronesoep met groene pesto

Dit recept is een redelijk basisrecept, maar wel eentje met een twist. Pesto hoort namelijk eigenlijk niet in minestronesoep. Maar ik vond het zo’n makkelijke smaakmaker in deze restjessoep.

En ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb vaak een halfvol potje pesto in de koelkast staan, dat ik vervolgens vergeet en een maand later weg kan gooien. Dus waar kan ik die pesto beter inzetten dan in een restjessoep? Dus vandaar dat je deze eigenwijze twist vindt in dit recept. Probeer maar, het is lekker!

Naast pasta en tomaat voeg ik aan deze minestronesoep met groene pesto ui, wortel, bleekselderij en prei toe. Dit kun je bijvoorbeeld ook vervangen door een restjes roerbakgroenten of soepgroenten. Ik zou zeggen wees vrij om deze soep ook echt als afvalsoep of restjessoep te gebruiken, gebruik lekker je eigen restjes uit de koelkast. Cannelonibonen maken de soep voor mij compleet, en samen met de pasta een echte maaltijdsoep.

Als finishing touch roer je een eetlepel pesto door de soep. En wees vrij om extra groene pesto te gebruiken als garnering. Kortom zo heb je binnen no time een heerlijke voedzame maaltijdsoep op tafel.

minestronesoep

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze minestronesoep met groene pesto

Bereiding: 25 minuten
Stap 1
Snipper de ui. Snijd de wortel en bleekselderij in kleine blokjes. Snijd de prei in ringen.
2
Stap 2
Verwarm olie in een kookpan op middelhoog vuur en voeg de ui, wortel en bleekselderij toe. Bak op middelhoog vuur totdat de ui glazig is.
3
Stap 3
Voeg dan de prei, de tomatenblokjes en de bouillon toe. Breng aan de kook en zet daarna het vuur zacht. Kook 5 – 7 minuten totdat de prei zacht is.
4
Stap 4
Voeg dan de uitgelekte bonen en de pasta toe en warm deze mee op. Roer als laatste een eetlepel pesto door de soep.
5
Stap 5
Garneer de soep voor het serveren met de overige pesto.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Gevulde varkenshaas met truffeltapenade
Traybake met zalm en broccoli
Pizza met pistachepesto en ricotta

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op