Ga naar de inhoud

Mini taco’s met kip in salsasaus

Een hapje om uit de hand te eten: Mini taco's met kip in salsasaus. Zachte kip, met een kruidige saus in een krokante taco met een frisse topping
20 minuten Voorbereidingstijd
4 uur Bereidingstijd

Ingrediënten

hapjes

Extra benodigd

  • Slowcooker of stoofpan
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Bereiding kip in de slowcooker:

Stap 1

Doe de kip met ui en blokjes groene paprika in de slowcooker. Doe de rode wijnazijn, salsasaus, chilipoeder, paprikapoeder, cacao en een snuf zout bij de pan. Roer door elkaar.

2
Stap 2
Verwarm dit 1 uur op high en vervolgens 3 uur op low.

Bereiding kip in de pan:

1
Stap 1

Verwarm olie in een hapjespan. Fruit de ui met blokjes groene paprika aan. Doe de kipfilets erbij, bak deze rondom aan. Doe de rodewijnazijn, salsasaus, chilipoeder, paprikapoeder, cacao en een snuf zout bij de kip in de pan. Roer door elkaar en breng aan de kook. Laat dit op mediumhoog vuur 20-25 minuten pruttelen. Tot de kip gaar is.

2
Stap 2
Haal hierna de kip met 2 vorken uit elkaar.
3
Stap 3
Kook de saus in een kleine pan op medium vuur in tot 2/3. Roer de kipfilet hierna door de saus.

Voor de mini tacoschelpen:

1
Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Steek met een serveerring 4 kleine wraps uit iedere grote wrap. Besmeer de kleine wraps met olijfolie en leg ze over het rooster van de oven, zodat ze de vorm van een tacoschelp aannemen.

2
Stap 2
Bak de mini tacoschelpen ongeveer 7 minuten in de oven. Laat ze hierna afkoelen zodat ze mooi krokant worden.
3
Stap 3
Vul de mini tacoschelpen met het kipmengsel (dit kan zowel koud als warm). Garneer met een theelepeltje crème fraîche en blokjes paprika en avocado.

Mini taco’s met kip in salsasaus

Deze mini taco’s met kip in salsasaus zijn een topper! Een hapje om uit de hand te eten. Niet alleen lekker bij een tapasdiner, ook als hapje op een verjaardag. Of maak een grotere variant die je serveert als maaltijd.

Mini taco’s met kip in salsasaus

Mini taco’s met kip in salsasaus

Zachte kip, met een kruidige saus in een krokante taco met een frisse topping van de crème fraîche en avocado en paprika. Dat is was het is en het is super lekker.

De krokante mini tacoschelpen maak je zelf heel eenvoudig van tortillawraps . De cirkels steek je uit en bak je daarna in de oven. Door ze tijdens het bakken over het rooster te hangen, krijgen ze de vorm van een tacoschelp.

De kip in salsasaus heb ik bereid in de slowcooker. Hierdoor wordt de kip heel zacht en krijgt de saus meer smaak. Maar bereiden in een stoofpan kan ook, dit staat ook beschreven bij de bereiding. De mini taco’s met kip in salsasaus kun je zowel koud als warm serveren. En in plaats van deze mini-variant kun je ze uiteraard ook groter maken.

–> Op zoek naar meer tapasinspiratie? Klik hier voor het tapasreceptenoverzicht.

Mini taco’s met kip in salsasaus

Mini taco’s met kip in salsasaus

 

Bekijk ook andere recepten
Ravioli met zalm en pesto
BLT Salade
Pasta pesto salade
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op