Ga naar de inhoud

Mini taco’s met kip in salsasaus

Een hapje om uit de hand te eten: Mini taco's met kip in salsasaus. Zachte kip, met een kruidige saus in een krokante taco met een frisse topping
20 minuten Voorbereidingstijd
4 uur Bereidingstijd
Delen op

Mini taco’s met kip in salsasaus

Deze mini taco’s met kip in salsasaus zijn een topper! Een hapje om uit de hand te eten. Niet alleen lekker bij een tapasdiner, ook als hapje op een verjaardag. Of maak een grotere variant die je serveert als maaltijd.

Mini taco’s met kip in salsasaus

Mini taco’s met kip in salsasaus

Zachte kip, met een kruidige saus in een krokante taco met een frisse topping van de crème fraîche en avocado en paprika. Dat is was het is en het is super lekker.

De krokante mini tacoschelpen maak je zelf heel eenvoudig van tortillawraps . De cirkels steek je uit en bak je daarna in de oven. Door ze tijdens het bakken over het rooster te hangen, krijgen ze de vorm van een tacoschelp.

De kip in salsasaus heb ik bereid in de slowcooker. Hierdoor wordt de kip heel zacht en krijgt de saus meer smaak. Maar bereiden in een stoofpan kan ook, dit staat ook beschreven bij de bereiding. De mini taco’s met kip in salsasaus kun je zowel koud als warm serveren. En in plaats van deze mini-variant kun je ze uiteraard ook groter maken.

–> Op zoek naar meer tapasinspiratie? Klik hier voor het tapasreceptenoverzicht.

Mini taco’s met kip in salsasaus

Mini taco’s met kip in salsasaus

Ingrediënten

hapjes

Extra benodigd

  • Slowcooker of stoofpan
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze mini taco’s met kip in salsasaus

Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 4 uur

Bereiding kip in de slowcooker:

Stap 1

Doe de kip met ui en blokjes groene paprika in de slowcooker. Doe de rode wijnazijn, salsasaus, chilipoeder, paprikapoeder, cacao en een snuf zout bij de pan. Roer door elkaar.

2
Stap 2
Verwarm dit 1 uur op high en vervolgens 3 uur op low.

Bereiding kip in de pan:

1
Stap 1

Verwarm olie in een hapjespan. Fruit de ui met blokjes groene paprika aan. Doe de kipfilets erbij, bak deze rondom aan. Doe de rodewijnazijn, salsasaus, chilipoeder, paprikapoeder, cacao en een snuf zout bij de kip in de pan. Roer door elkaar en breng aan de kook. Laat dit op mediumhoog vuur 20-25 minuten pruttelen. Tot de kip gaar is.

2
Stap 2
Haal hierna de kip met 2 vorken uit elkaar.
3
Stap 3
Kook de saus in een kleine pan op medium vuur in tot 2/3. Roer de kipfilet hierna door de saus.

Voor de mini tacoschelpen:

1
Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Steek met een serveerring 4 kleine wraps uit iedere grote wrap. Besmeer de kleine wraps met olijfolie en leg ze over het rooster van de oven, zodat ze de vorm van een tacoschelp aannemen.

2
Stap 2
Bak de mini tacoschelpen ongeveer 7 minuten in de oven. Laat ze hierna afkoelen zodat ze mooi krokant worden.
3
Stap 3
Vul de mini tacoschelpen met het kipmengsel (dit kan zowel koud als warm). Garneer met een theelepeltje crème fraîche en blokjes paprika en avocado.
Bekijk ook andere recepten
Croissantkrans met roerei, spinazie en kaas
Caesar salad recept
Mini plaattaartjes met ham, ei en MonChou
Club egg met bacon

2 reacties

Kim

Hoi Brenda, Dit recept voor mini taco's klinkt heerlijk, maar wil graag weten of je de kipfilet eerst klein snijdt voor je hem in de slowcooker doet?! Groeten

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Hoi Kim, de kipfilet snijd je niet eerst klein. Later als het gaar is trek je de kip met 2 vorken uit elkaar.

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op