Ga naar de inhoud

MonChou brunchplank met crispy chili-olie en vijgenjam

Alles wat je nodig hebt voor de paasbrunch (of paasborrel) deze MonChou brunchplank met crispy chili-olie en vijgenjam en heerlijke toppings. Simpel om te maken, en super lekker.

20 minuten Bereidingstijd
MonChou brunchplank met crispy chili-olie en vijgenjam

MonChou brunchplank met crispy chili-olie en vijgenjam

Een complete MonChou brunchplank. Dit is alles wat je nodig hebt voor de paasbrunch. Romige MonChoudips met crispy chili-olie en vijgenjam met daarbij stokbrood om te smeren crackers om te dippen en de de lekkerste toppings om dit alles mee te combineren.

Een heerlijke gevulde plank om samen van te smullen, perfect voor de paasbrunch, of paasborrel.

MonChou brunchplank met crispy chili-olie en vijgenjam

Paasbrunch recepten

Na de romige gevulde kip met MonChou en spek is het tijd voor een lekker MonChou recept voor de paasbrunch. Of eigenlijk is dit niet zomaar een recept, maar een complete paasbrunchplank. Al kun je hem wat mij betreft ook heel goed gebruiken voor de borrel of bij een buffet met meerdere hapjes voor de avondmaaltijd.

Ik ben gek op borrelplanken, dit is mijn variant voor de paasbrunch hierop. Een soort grazing table, maar dan met een heerlijke romige MonChoudip als basis. Met daarom heen lekkers om te smeren en te dippen. Met daarbij verschillende toppings.

Het fijne aan een brunchplank als deze is dat er voor ieder wat wils is. Je kunt hapjes maken met vlees, vis of het lekker vegetarisch houden.

MonChou brundplank met crispy chili-olie en vijgenjam

MonChou brunchplank met crispy chili-olie en vijgenjam

De basis van deze brunchplank is MonChou Zacht & Luchtig. Een heerlijke smeerbare roomkaas.

Op een borrelplank (of tafel) leg je een velletje bakpapier, in het midden. Verdeel hier een goede laag MonChou Zacht & Luchtig over. Om drie variaties van de MonChoudip te creëren verdeel je op de bovenste 1/3 van de crispy chili-olie en opde onderste 1/3 vijgenchutney. Bestrooi dit eventueel met kiemgroenten.

Hierna is het tijd om de rest van de brunchplank samen te stellen door de overige ingredienten eromheen te verdelen. Zoals plakken stokbrood, diverse geroosterde groenten (ik nam bimi, groene asperges en gebakken champignons), tomaatjes, reepjes paprika en veldsla. Vlees en vis kun je eventueel in een bakje of op een schoteltje leggen voordat je het op de brunchplank legt. Ik heb kipfilet, prostiutto en gerookte zalm gebruiken. Voeg tot slot diverse smaakmakers toe zoals verse dille en bieslook, maar ook geroosterde pijnboompitjes en rode ui. Vul de legen plekken op de brunchplank op door crackertjes en toastjes neer te leggen.

MonChou brundplank met crispy chili-olie en vijgenjam

Verschilende smaak-combinaties maken

Je kunt met de toastjes, dippers en groenten of rauwkost lekker dippen in de MonChoudips. Ook is het lekker om de stokbroodjes hiermee te beleggen en dit te combineren met de diverse toppings.

De variaties zijn eindeloos, doordat we drie verschillende MonChoudips op de brunchplank gebruiken. Een naturel MonChoudip, een zoete variant met vijgenjam en een meer pittige dip met de populaire crispy chili-olie.

Ik deel een paar van mijn favorieten:

  • Stokbrood met naturel MonChou Zacht & Luchtig belegd met dille, rode ui en gerookte zalm
  • Stokbrood met MonChou Zacht & Luchtig met met vijgenchutney, met gegrilde groene asperge, prosciutto en geroosterde pijnboompitjes
  • Stokbrood belegd met MonChou Zacht & Luchtig met crispy chili oil, met gegrilde groenten en champignons of kipfilet.

Ingrediënten

personen

Voor de MonChou-dip

Voor de toppings

Extra benodigd

  • borrelplank
  • Bakpapier
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze monchou brunchplank met crispy chili-olie en vijgenjam

Bereiding: 20 minuten
Stap 1
Leg een velletjes bakpapier in het midden van de plank. Knip het eventueel bij.
2
Stap 2
Verdeel een laag MonChou Zacht & Luchtig over het bakpapier. Dit mag best een dikke laag zijn.
3
Stap 3
Verdeel op de bovenste 1/3 van de MonChou de crispy chili-olie. Verdeel op de onderste 1/3 van de MonChou de vijgenchutney.
4
Stap 4
Verdeel de toppings rondom de MonChoudips. Stokbrood, geroosterde groenten zoals bimi en groene asperges, veldsla, tomaatjes en reepjes paprika. Vlees en vis zoals kipfilet, prosciutto en gerookte zalm. Maar ook smaakmakers zoals dille, bieslook, pijnboompitten en rode ui. Vul op met crackertjes en toastjes.
5
Stap 5
Zet de plank op tafel, en dippen en beleggen maar…

Ben je opzoek naar recept inspiratie?

Meld je gratis aan voor mijn nieuwsbrief, en ontvang wekelijks de lekkerste recepten in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Cheesecake van witte chocolade met passievrucht
MonChou brunchplank met crispy chili-olie en vijgenjam
Groene salade met kip, mango, ei en kruidige dressing
Traybake van aardappeltjes met kip en parmezaan

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op