Ga naar de inhoud

Filmpje: Nasiloempia’s

Vandaag is het weer tijd voor een filmpje. Ik laat je zien hoe je van een restje rijst heerlijke nasiloempia’s maakt. Het restje rijst dat ik gebruikte kwam van de Chinees. Om hier een nasismaak aan te geven voegde ik kurkuma, korianderpoeder, laos en cayennepeper toe, heer-lijk. Bij ons thuis waren deze loempia’s een groot succes.
Delen op

Filmpje: Nasiloempia’s

Loempiatjes txt

Vandaag is het weer tijd voor een filmpje. Ik laat je zien hoe je van een restje rijst heerlijke nasiloempia’s maakt. Het restje rijst dat ik gebruikte kwam van de Chinees. Om hier een nasismaak aan te geven voegde ik kurkuma, korianderpoeder, laos en cayennepeper toe, heer-lijk. Bij ons thuis waren deze loempia’s een groot succes. Ze zijn zelfs lekkerder dan een ‘gewone’ loempia. De loempia’s zijn extra lekker met een beetje ketjap, satésaus of sweet chili saus.

 

Kun je het filmpje niet zien? Bekijk hem dan hier.

Nasiloempia’s

Bereidingstijd 20-30 minuten plus het bakken van de loempia’s

Ingrediënten voor 4 loempia’s:

  • 200 gram nasi/rijst
  • 150 gram (Chinese of Oosterse) roerbakgroente
  • 100 gram hamblokjes
  • peper en zout
  • kurkuma
  • koriander poeder
  • cayennepeper
  • laos
  • teentjes knoflook
  • 8 vellen filodeeg
  • 2 eetlepels bloem
  • ongeveer 1,5 eetlepel water

Bereiding:

Verwarm een pan op het vuur met olijfolie. Voeg de groenten hierbij en bak dit even aan. Pers de knoflook en voeg dit bij de groenten. Breng het groentemengsel op smaak met peper, zout en de overige kruiden. Bak dit even mee tot de groenten gaar zijn.
Voeg de hamblokjes en de rijst bij het mengsel en roer dit even goed door zodat het gemengd is.

Meng de bloem met een eetlepel water. Voeg extra water toe als het papje aan de dikke kant is.
Leg twee vellen filodeeg in een ruit voor je. Strijk de bovenste randen van het filodeeg in met het bloempapje.
In het midden het filodeeg schep je de vulling (2 tot 3 eetlepels). Zorg ervoor dat je de loempia niet te vol vult, anders kan hij openknappen tijdens het bakken.
Vouw de onderste punt van het deeg naar boven en de zijkanten naar binnen. rol de loempia dicht door hem naar de bovenste punt te rollen. Zorg ervoor dat de loempia goed dichtgeplakt zit.

Bak de loempia’s 5-8 minuten in de frituurpan (net hoe krokant je het korstje wilt hebben). Ook kun je de loempia’s in de oven verwarmen, 20 minuten op 220°C tot 240°C.

Tip: de loempia’s kun je ook invriezen. Een bevroren loempia moet wel langer gebakken worden, ongeveer 12 minuten in de frituurpan en 30 minuten in de oven.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Bladerdeegkrans met zalm en MonChou
Gourmethapjes met vlees, tips gourmetten
Carpaccio bonbon op krokant bladerdeeg
Kerstboomwafels met chocolade

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op