Oosterse geroosterde pompoen met sojasaus en honing
Bewaren
Vandaag delen we een lekker bijgerecht, een bijgerecht met een twist. Niet standaard, wel lekker. Oosterse geroosterde pompoen met sojasaus en honing. Lekker bij gebakken aardappeltjes, rijst of mienestjes. Hou je hem vegetarisch of ga je voor een stukje Vlees of vis erbij? Het kan allemaal!
Oosterse geroosterde pompoen met sojasaus en honing
Eigenlijk denk ik er veel te weinig aan om Oosterse smaken te mengen met groenten als pompoen of zoete aardappel. Terwijl dat dus heel erg lekker is. Juist de aardse pompoen kan heel goed andere smaken opnemen, waardoor deze groente weer een heel andere smaakdimensie krijgt. Deze keer ga ik dus voor Oosterse geroosterde pompoen.
Met een dressing op basis van sojasaus, ketjap, honing en knoflook en gember. Een heerlijke smaakcombinatie op zichzelf en hij tilt de pompoen ook nog eens naar een hoger niveau.
Ik hou van het combineren van verschillende soorten groenten omdat je dan niet alleen verschillende kleuren, maar ook verschillende smaken én texturen op je bord hebt liggen. Dus koos ik voor dit recept niet alleen voor pompoen, maar ook voor peultjes. Een van mijn lievelingsgroenten vanwege de frisse smaak en de knapperige bite. De perfecte tegenhanger voor de pompoen. En ik topte deze Oosterse pompoen en peultjes met pistachenootjes, maar cashewnootjes of amandelen passen hier ook prima bij. Probeer maar!
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze oosterse geroosterde pompoen met sojasaus en honing
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 2
Snijd de pompoen in schijven en verwijder de pitten. Dop de peultjes.Stap 3
Snijd of pers de teentjes knoflook fijn. Rasp de verse gember. Meng de knoflook en gember in een kom samen met de sojasaus, ketjap, honing, (sesam)olie en (rijst)azijn.Stap 4
Verdeel de pompoen over de bakplaat en meng met de helft van de dressing. Rooster vervolgens 20 – 25 minuten in de oven totdat de pompoen gaar is.Stap 5
Kook in de tussentijd de peultjes gaar en hak de pistachenootjes grof. Snijd de platte peterselie grof.Stap 6
Meng de pompoen na het roosteren in een kom met de peultjes en meng hier de andere helft van de dressing doorheen. Garneer met de pistachenootjes en platte peterselie.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze oosterse geroosterde pompoen met sojasaus en honing
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 2
Snijd de pompoen in schijven en verwijder de pitten. Dop de peultjes.Stap 3
Snijd of pers de teentjes knoflook fijn. Rasp de verse gember. Meng de knoflook en gember in een kom samen met de sojasaus, ketjap, honing, (sesam)olie en (rijst)azijn.Stap 4
Verdeel de pompoen over de bakplaat en meng met de helft van de dressing. Rooster vervolgens 20 – 25 minuten in de oven totdat de pompoen gaar is.Stap 5
Kook in de tussentijd de peultjes gaar en hak de pistachenootjes grof. Snijd de platte peterselie grof.Stap 6
Meng de pompoen na het roosteren in een kom met de peultjes en meng hier de andere helft van de dressing doorheen. Garneer met de pistachenootjes en platte peterselie.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.