Ga naar de inhoud

Oosterse geroosterde pompoen met sojasaus en honing

Geroosterde groenten, met een twist. Oosterse geroosterde pompoen met soyasaus en honing. Een lekker bijgerecht met peultjes.

45 minuten Bereidingstijd

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de oven voor op 220 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
2
Stap 2
Snijd de pompoen in schijven en verwijder de pitten. Dop de peultjes.
3
Stap 3
Snijd of pers de teentjes knoflook fijn. Rasp de verse gember. Meng de knoflook en gember in een kom samen met de sojasaus, ketjap, honing, (sesam)olie en (rijst)azijn.
4
Stap 4
Verdeel de pompoen over de bakplaat en meng met de helft van de dressing. Rooster vervolgens 20 – 25 minuten in de oven totdat de pompoen gaar is.
5
Stap 5
Kook in de tussentijd de peultjes gaar en hak de pistachenootjes grof. Snijd de platte peterselie grof.
6
Stap 6
Meng de pompoen na het roosteren in een kom met de peultjes en meng hier de andere helft van de dressing doorheen. Garneer met de pistachenootjes en platte peterselie.

Oosterse geroosterde pompoen met sojasaus en honing

Vandaag delen we een lekker bijgerecht, een bijgerecht met een twist. Niet standaard, wel lekker. Oosterse geroosterde pompoen met sojasaus en honing. Lekker bij gebakken aardappeltjes, rijst of mienestjes. Hou je hem vegetarisch of ga je voor een stukje Vlees of vis erbij? Het kan allemaal!

Oosterse geroosterde pompoen met sojasaus en honing

Oosterse geroosterde pompoen met sojasaus en honing

Eigenlijk denk ik er veel te weinig aan om Oosterse smaken te mengen met groenten als pompoen of zoete aardappel. Terwijl dat dus heel erg lekker is. Juist de aardse pompoen kan heel goed andere smaken opnemen, waardoor deze groente weer een heel andere smaakdimensie krijgt. Deze keer ga ik dus voor Oosterse geroosterde pompoen.

Met een dressing op basis van sojasaus, ketjap, honing en knoflook en gember. Een heerlijke smaakcombinatie op zichzelf en hij tilt de pompoen ook nog eens naar een hoger niveau.

Ik hou van het combineren van verschillende soorten groenten omdat je dan niet alleen verschillende kleuren, maar ook verschillende smaken én texturen op je bord hebt liggen. Dus koos ik voor dit recept niet alleen voor pompoen, maar ook voor peultjes. Een van mijn lievelingsgroenten vanwege de frisse smaak en de knapperige bite. De perfecte tegenhanger voor de pompoen. En ik topte deze Oosterse pompoen en peultjes met pistachenootjes, maar cashewnootjes of amandelen passen hier ook prima bij. Probeer maar!

Oosterse geroosterde pompoen met sojasaus en honing

 

 

Oosterse geroosterde pompoen met sojasaus en honing

Bekijk ook andere recepten
BLT Salade
Crumble van nectarine met kersen
Pasta pesto salade
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op