Ga naar de inhoud

Pasta met bloemkool in tomatensaus

Een heerlijke makkelijke maaltijd: Pasta met bloemkool in tomatensaus. Een lekkere maaltijd van geroosterde bloemkoolroosjes gecombineerd met pasta.
30 minuten Bereidingstijd
Delen op
Pasta met bloemkool in tomatensaus

Pasta met bloemkool in tomatensaus

Maandag, tijd voor een makkelijke maaltijd zoals je van me gewend bent. Deze keer een snel pastagerecht, met bloemkool en tomatensaus. Een combinatie die je niet vaak ziet, maar die ontzettend lekker is. Onze meiden zijn gek op bloemkool met aardappelen, en ook deze pasta met bloemkool in tomatensaus ging erin als koek. Ze smulde ervan!

Zet jij deze maaltijd ook op tafel?

Pasta met bloemkool in tomatensaus

Pasta met bloemkool in tomatensaus

Bloemkool en pasta, kan dat? Ja hoor, dat kan. Dat bewijst dit pastarecept wel. De bloemkoolroosjes bak je samen met honing en chilivlokken in de oven en in de tussentijd maak je een simpele tomatensaus voor bij de pasta. Zo heb je binnen 30 minuten een lekker pastagerecht op tafel staan!

Scroll naar beneden voor de receptkaart met het uitgewerkte recept.

Pasta met bloemkool in tomatensaus

Variëren met bloemkool recepten

Zoals ik hierboven al vertelde is bloemkool een van de favoriete groenten van onze dochters. Dit is een van de weinige groenten die een 2e keer wordt opgeschept. Vooral als we (heel simpel en standaard) gekookte bloemkool met gekookte aardappelen eten. Het helpt misschien ook dat wij hele speciale bloemkool eten, namelijk vers van het land van opa.

Naast pasta met bloemkool in tomatensaus kun je met bloemkool recepten natuurlijk nog veel meer variëren. Deze recepten zijn bij ons thuis favoriet:

Pasta met bloemkool in tomatensaus

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze pasta met bloemkool in tomatensaus

Bereiding: 30 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 210 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2
Stap 2
Snijd de bloemkool in hapklare roosjes. Meng de olie in een grote kom met de honing, de chilivlokken en een snuf zout tot een dressing. Voeg dan de bloemkoolroosjes toe en meng goed door zodat alle roosjes bedekt zijn met de dressing. Verdeel ze dan over een bakplaat en rooster de roosjes 15 – 20 minuten in de voorverwarmde oven.
3
Stap 3
Kook in de tussentijd de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4
Stap 4
Snipper de ui en verwarm een middelgrote koekenpan met daarin olie op middelhoog vuur. Fruit daarin de ui tot deze glazig is. Snijd in de tussentijd de steeltjes van de basilicum fijn (houd de blaadjes apart) en voeg ze ook toe. Bak ze kort mee.
5
Stap 5
Voeg dan de tomatenblokjes en peper en zout toe en laat enkele minuten pruttelen.
6
Stap 6
Giet de spaghetti af en voeg toe aan de pan met de tomatenblokjes en laat nog een minuutje meepruttelen.
7
Stap 7
Snijd de helft van de basilicumblaadjes fijn en voeg ze toe aan de spaghetti.
8
Stap 8
Serveer de spaghetti met de geroosterde bloemkoolroosjes. Garneer met de rest van de basilicumblaadjes.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Gevulde varkenshaas met truffeltapenade
Traybake met zalm en broccoli
Pizza met pistachepesto en ricotta

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op