Ga naar de inhoud
1 beoordeling

Pasta met tonijn, courgette en spinazie

Pasta met tonijn, courgette en spinazie. Een makkelijke pastamaaltijd die wat mij betreft altijd goed is. Gezond, simpel om te maken en snel klaar.
25 minuten Bereidingstijd
Delen op

Pasta met tonijn, courgette en spinazie

Een variant op deze makkelijke maaltijd met pasta staat bij ons thuis regelmatig op tafel. Pasta met tonijn, courgette en spinazie. Een lekkere voedzame en gezonde maaltijd waar het hele gezin van smult, zelfs de kids scheppen 2 keer op!

Deze variant met spinazie en courgette vinden we het lekkerste, maar hiermee variëren we regelmatig. En komen ingrediënten bij en er gaan ingrediënten weg. Maar pasta, tonijn en Boursin zijn de pijlers die er altijd in blijven.

Pasta met tonijn, courgette en spinazie

Dit is een recept afgeleid van het receptenboek van Jonathan Klaassen, 3 jaar geleden volgde ik bij hem een traject om na de zwangerschappen weer op gewicht te komen. En nog steeds zijn er recepten die we regelmatig eten. Zoals deze pasta met Boursin. Soms met courgette, soms met spinazie maar het liefst met allebei.

Pasta met tonijn, courgette en spinazie

Een pastamaaltje is altijd goed. Het is eenvoudig om klaar te maken, de kids houden ervan en je kunt er lekker mee variëren. We eten het zeker iedere week wel. Naast pasta met rode saus is pasta met tonijn bij on thuis favoriet.

De romige saus bestaat uit Boursin met crème fraîche. Dit verwarmen we mee met het groentemengsel van ui met courgette en spinazie. De uitgelekte tonijn roeren we hier ook doorheen en verwarmen we even mee.
Kruiden voeg ik nauwelijks toe, omdat de kruidenroomkaas (Boursin in dit geval) en tonijn voldoende smaak aan het gerecht geven. 

Zoals je op de foto ziet heb ik volkoren penne gebruikt. Je kunt ook gaan voor een andere pastasoort, of geen volkoren nemen. Zelf eten we bijna altijd volkoren pasta omdat het voedzamer is.

Zet jij deze pasta met tonijn, courgette en spinazie ook op tafel?

Pasta met tonijn, courgette en spinazie

Meer snelle pastarecepten

Wil je na deze pasta met tonijn meer inspiratie om een snelle pasta-maaltijd op tafel te zetten? Dan tip ik je graag deze toppers:

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Bereidingswijze pasta met tonijn, courgette en spinazie

Bereiding: 25 minuten
Stap 1
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
2
Stap 2
Verwarm olie in een hapjespan en fruit hierin de ui. Doe de blokjes courgette erbij en bak even mee. Doe hierna de spinazie erbij en bak mee tot dit is geslonken.
3
Stap 3
Hierna voeg je de Boursin roomkaas toe, samen met de crème fraîche en uitgelekte tonijn. Verwarm dit nog even mee en roer goed door elkaar.
4
Stap 4
Roer tot slot de pasta door het mengsel en serveer de pasta hierna direct.
Bekijk ook andere recepten
Bloemkoolschotel met kaassaus en spek
Eenpanspasta met tomatensaus - campingrecept
Spanakopita rolletjes
Pittige garnalensalade met avocado en limoendressing

2 reacties

Tsipora Themans

lekker ook hier in jerusalem.-israel. jammi jammi. hier heben de scholen 8 lange weken vakantie. veel plezier tsipora

Laat een bericht achter

Bianca
5/5 sterren

Echt heerlijk!! En zo makkelijk. Ga ik zeker weer maken en misschien voeg ik dan ook een paar champignons toe.

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

De beoordelingen van het recept
1 beoordeling
Wil je dit recept delen?
Delen op