Ga naar de inhoud

Pasta primavera

Yes, tijd voor een heerlijke lentepasta na een zonnig paasweekend! Ik hoop dat jullie ook zo van het weekend hebben genoten. Deze pasta primavera is een topper van een makkelijke maaltijd. Snel klaar, en misschien een beetje anders dan je van een pastagerechten gewend bent. Want deze pasta bevat geen...
30 minuten Voorbereidingstijd

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Pers of snijd de teentjes knoflook heel fijn. Snijd de champignons in kwarten. Verwijder het loof van de venkel, snijd de venkel doormidden en dan in dunne plakjes. Verwijder het houterige gedeelte van de groene asperges. Dat doe je het snelst door met je ene hand de bovenkant van de asperge vast te pakken en met je andere hand de andere kant. Breek de asperge voorzichtig door, hij breekt dan automatisch op het punt waar het houterige deel overgaat in het verse deel.
2
Stap 2
Kook de spaghetti of linguine volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zorg dat je bij het afgieten een kopje kookwater opvangt.
3
Stap 3
Verwarm wat olijfolie in een grote koekenpan of hapjespan op middelhoog vuur. Fruit hier de knoflook kort in aan en voeg dan de champignons toe. Bak de champignons zo’n 5 minuten totdat ze bruin zijn. Beweeg ze zo min mogelijk tijdens het bakken, dan worden ze het snelst bruin.
4
Stap 4
Voeg dan de venkel, de asperges en de doperwtjes doe. Zet het vuur wat lager en laat de groenten zo’n 5 minuten bakken. Breng ze op smaak met peper en een klein beetje zout (je voegt straks nog Parmezaanse kaas toe).
5
Stap 5
Voeg dan de kookroom toe en de helft van de Parmezaanse kaas. Roer een paar keer goed door en voeg dan de gekookte pasta toe. Roer 1x goed om.
6
Stap 6
Schep de pasta op de borden en garneer met de overgebleven Parmezaanse kaas en verse basilicum.

Pasta primavera

Yes, tijd voor een heerlijke lentepasta na een zonnig paasweekend! Ik hoop dat jullie ook zo van het weekend hebben genoten. Deze pasta primavera is een topper van een makkelijke maaltijd.

Snel klaar, en misschien een beetje anders dan je van een pastagerechten gewend bent. Want deze pasta bevat geen tomaten en is vegetarisch, dus bevat ook geen vlees. Maar wel de lekkerste lente groenten.

Pasta primavera

Pasta Primavera

Pasta Primavera, of ook wel lentepasta, werd uit nood geboren: er moest a la minute gekookt worden voor culinaire grootheden en er waren geen tomaten. Dus ging de rest van de groentela in de pan en omdat het bijna lente was, waren dat voornamelijk groene lentegroenten. Room erbij en Parmezaanse kaas, en klaar was de pasta Primavera!

Pasta Primavera kun je op heel veel manieren en met heel veel verschillende soorten pasta en groenten maken. Daarom is mijn variant niet hèt recept voor pasta Primavera, maar is het éé van de vele varianten.

Ik koos voor mijn favoriete lentegroenten: groene asperges, venkel, doperwtjes en champignons. Lekker!

Pasta primavera

Pasta primavera

Bekijk ook andere recepten
Ravioli met zalm en pesto
BLT Salade
Crumble van nectarine met kersen
Pasta pesto salade

1 reactie

Esther

Hoi Brenda, Volgens mij ben je vergeten te vermelden wat je met het kopje koelwater doet. Ik neem aan dat het bedoeld is voor de binding van de saus en het beetje bij beetje toegevoegd wordt om de saus te binden? ;) Groetjes Esther

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op