Pastasalade met Parmezaanse kaas dressing
Bewaren
Pasta-time. En niet zomaar een pasta-gerecht maar een pastasalade. Een lekkere frisse pastasalade met Parmezaanse kaas dressing. Een snelle pastasalade met heerlijke dressing. Ideale salade bij een barbecue of als lunch.
De langere dagen dienen zich weer aan en langzaam gaan we richting de zomer. Tijd dus alvast voor een zomerse pastasalade waarmee we ons alvast een beetje kunnen verheugen op zomerse fietstochtjes en picknicks. Deze pastasalade is daar namelijk ideaal voor!
Je kunt deze pastasalade me Parmezaanse kaas dressing makkelijk van tevoren bereiden en de dressing en sla apart houden. Dan voeg je die toe op het moment dat je de gaat eten.
Pastasalade met Parmezaanse kaas dressing
Deze pastasalade is vrij basis, maar de dressing die maakt hem bijzonder. En extra lekker.
Laten we beginnen bij de basis. De gekookte pasta (penne in dit geval) combineren we met frisse smaken zoals blokjes tomaat, gemengde sla en basilicum. Plus geraspte Parmezaan, die we ook in de dressing verwerken.
De dressing die je maakt voor deze pastasalade heeft de twist die je zo vaak in de recepten hier op BrendaKookt ziet. Hij is namelijk gemaakt met een misschien wat gek element: Parmezaanse kaas. En je voegt ook basilicumblaadjes toe aan de dressing. Klinkt misschien gek, maar is echt heel erg lekker. Gewoon proberen en waarschijnlijk wil je hierna niet meer anders!
Scroll snel naar beneden voor het recept van deze snelle zomerse maaltijd.
Ingrediƫnten
Voor de dressing
Extra benodigd
- Staafmixer
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze pastasalade met parmezaanse kaas dressing
Stap 1
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet daarna af en laat afkoelen.Stap 2
Snijd de tomaten in blokjes. Houd 2 takjes apart en haal de basilicumblaadjes van de overige takjes. Houd een aantal blaadjes apart ter garnering. Snijd de rest klein.Stap 3
Doe de olijfolie extra vierge samen met de balsamicoazijn, geraspte Parmezaanse kaas, honing, de blaadjes van de 2 achtergehouden basilicumtakjes en 2 eetlepels water in een hoge kom. Voeg ook peper en zout toe. Mix met de staafmixer tot een dressing. Voeg eventueel nog extra water toe als je de dressing vloeibaarder wil.Stap 4
Meng de helft van de dressing door de pasta en meng dan de pasta met de tomaten en sla.Stap 5
Verdeel de pastasalade over de borden en verdeel er nog wat extra dressing overheen. Garneer met extra Parmezaanse kaas en de basilicumblaadjes.Ingrediƫnten
Voor de dressing
Extra benodigd
- Staafmixer
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze pastasalade met parmezaanse kaas dressing
Stap 1
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet daarna af en laat afkoelen.Stap 2
Snijd de tomaten in blokjes. Houd 2 takjes apart en haal de basilicumblaadjes van de overige takjes. Houd een aantal blaadjes apart ter garnering. Snijd de rest klein.Stap 3
Doe de olijfolie extra vierge samen met de balsamicoazijn, geraspte Parmezaanse kaas, honing, de blaadjes van de 2 achtergehouden basilicumtakjes en 2 eetlepels water in een hoge kom. Voeg ook peper en zout toe. Mix met de staafmixer tot een dressing. Voeg eventueel nog extra water toe als je de dressing vloeibaarder wil.Stap 4
Meng de helft van de dressing door de pasta en meng dan de pasta met de tomaten en sla.Stap 5
Verdeel de pastasalade over de borden en verdeel er nog wat extra dressing overheen. Garneer met extra Parmezaanse kaas en de basilicumblaadjes.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.