Ga naar de inhoud

Pasteitje

Zelf een pasteitje maken lijkt een hele uitdaging, maar met dit recept kun jij het zelf! Hoe leuk is het als jouw pasteitje op tafel staat!

45 minuten Voorbereidingstijd
30 minuten Bereidingstijd
Delen op

Pasteitje

Toen ik een paar weken geleden ragout maakte voor een etentje bij mij thuis heb ik mezelf uitgedaagd. Ik wilde namelijk niet alleen de ragout maar ook het pasteitje zelf maken. 

De pasteitjes heb ik ‘s middags klaargemaakt zodat ik nog naar de supermarkt kon racen als ze zouden mislukken.
 Het racen is me gelukkig bespaard gebleven, de pasteitjes zijn gelukt!

Het maken van de pasteitjes in beeld, en woorden: 


Een pasteitje is opgebouwd uit meerdere cirkels. Van te voren moet je even kijken welke maten kommetjes en glazen je in de kast hebt staan.

Boven: de bodems van de pasteitjes liggen al klaar.
Onder: de randen van de pasteitjes in de maak..

Voor en na de oven.. 

Het recept voor ragout dat ik heb gebruikt vind je hier op mijn website.

Ingrediënten

pasteitjes
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze pasteitje

Voorbereiding: 45 minuten
Bereiding: 30 minuten
Stap 1
Ontdooi de plakjes bladerdeeg.
2
Stap 2

Verwarm de oven voor op 200 °C en bedek een bakplaat met bakpapier.

3
Stap 3

Snijd 12 gelijke cirkels uit de plakjes bladerdeeg (gebruik een kommetje als mal).

4
Stap 4

Leg 4 cirkels op het bakpapier, dit zijn de bodems van de pasteitjes.

5
Stap 5

Prik met een vork gaatjes in deze 4 cirkels.

6
Stap 6

Snijd uit de overige 8 cirkels een kleiner rondje uit zodat een rand van ongeveer 1 cm ontstaat.

7
Stap 7

Bestrijk 4 randen met water, plaats op elke bodem een rand.

8
Stap 8
Bestrijk deze randen met water en leg hierboven nog een rand.
9
Stap 9

Snijd uit de rest van het deeg 4 cirkels, dit worden de dekseltjes van de pasteitjes.

10
Stap 10
Bestrijk de pasteitjes en deksels met eidooier.
11
Stap 11
Bak ze in het midden van de oven in 15 minuten gaar en goudbruin.
12
Stap 12
Laat ze na het bakken 15 minuten drogen (afkoelen).
13
Stap 13

Vul de pasteitjes met warme ragout en leg op ieder pasteitje een dekseltje.

  • Ik heb de pasteitjes opgebouwd met twee ringen. Hierdoor werden de pasteitjes niet zo hoog als de voorverpakte uit de supermarkt. Door meerdere ringen te gebruiken worden de pasteitjes hoger.
  • Bestrooi je werkbank/snijplank met bloem, dit voorkomt dat het bladerdeeg vastplakt. Wees hier niet zuinig mee.
  • Als je diepvriesbladerdeeg gebruikt ontstaat er veel snijafval. Het “afval” is nog prima bladerdeeg. Voeg dit bij elkaar, kneed er een bal van, rol het uit, en gebruik het voor je pasteitjes, of iets anders lekkers!

Bron: ah

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Gevulde varkenshaas met truffeltapenade
Traybake met zalm en broccoli
Pizza met pistachepesto en ricotta

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op