Ga naar de inhoud

Pepernootrotsjes

Vorig jaar maakte ik deze pepernootrotsjes voor het eerst. Ze waren op voor ik het wist en daarom moest ik ze dit jaar ook zeker weer maken. Het recept met daarop de verhoudingen vond ik mijn bakje (inmiddels flinke bak) met uitgescheurde en uitgeprinte recepten. Helaas weet ik niet meer...
15 minuten Voorbereidingstijd
2 uur Bereidingstijd
Delen op

Pepernootrotsjes

Pepernootrotsjes txt

Vorig jaar maakte ik deze pepernootrotsjes voor het eerst. Ze waren op voor ik het wist en daarom moest ik ze dit jaar ook zeker weer maken. Het recept met daarop de verhoudingen vond ik mijn bakje (inmiddels flinke bak) met uitgescheurde en uitgeprinte recepten. Helaas weet ik niet meer waar dit recept vandaan kwam, volgens mij was het van een blog. Wat ik wel weet is dat deze pepernootrotsjes super lekker zijn. Als je ze hebt gemaakt moet je er snel bij zijn, want ze zijn weg voor je het weet.

Pepernootrotsjes

Voor dit recept kun je gewone pepernoten gebruiken (wie houdt er nou niet van pepernoten omhuld met chocolade??) maar de rotsjes kunnen dan wel erg groot worden. Ook lekker natuurlijk, zelf heb ik schuddebuikjes gebruikt. In feite zijn dit mini pepernootjes, ideaal voor een hapje als deze.

Pepernootrotsjes 03

Omdat ik gek op pinda’s ben leek het me leuk om een variatie op het originele recept te maken. Eentje met gezouten pinda´s erdoor. Heer-lijk. Voordeel is dat ik hier in huis de enige ben die gek is op pinda´s dus de rostsjes met pinda’s waren helemaal voor mezelf.

Pepernootrotsjes 04

En vorige week hebben we een babyshower georganiseerd voor een vriendinnetje. Omdat de sint net in het land was leek het me leuk iets met pepernoten te doen. Dus maakte ik de pepernootrotsjes met daarover roze muisjes. Ook lekker. Ook een leuk idee trouwens om bijvoorbeeld rode sprinkels over de pepernootrotsjes te strooien, de kleuren van sinterklaas.

Pepernootrotsjes

 

 

Ingrediënten

stuks
Print dit gerecht
Delen op

Bereidingswijze pepernootrotsjes

Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 2 uur
Stap 1
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
2
Stap 2
Breek de chocolade in stukjes (melk en witte chocolade) en voeg dit samen met de koekkruiden in een magnetronbestendige kom. Smelt de chocolade in de magnetron op een hoge stand telkens 30 seconden. Roer het na 30 seconden goed door en plaats het nog een keer in de magnetron. Herhaal dit tot de chocolade gesmolten is.
3
Stap 3
Roer de schuddebuikjes en pinda's door de chocolade. Maak hoopjes op de bakplaat en laat dit opstijven op een koele plaats. Gebruik hiervoor liever niet de koelkast, hier worden de hoopjes dof van.
Bekijk ook andere recepten
Gyrospita’s met tzatziki en geroosterde kikkererwten
Spanakopita rolletjes
Blauwebessen-citroencake met maanzaadbotercrème
Pides met ricotta en geroosterde tomaatjes

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op