Plaattaart met groene asperges, pestoroom en eitjes

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier inPlaattaart met groene asperges, pestoroom en eitjes
Bewaren
Een lekker lunch of brunchrecept. Dat is deze lichte plaattaart met groene asperges, pestoroom en eitjes. Simpel om te maken, en heel erg lekker.

Hartige hapjes bij de paasbrunch
Hartige hapjes doen het altijd goed bij de paasbrunch. Deze keer gaan we niet voor belegde broodjes, maar voor belegde plaattaarten. Dit is krokant gebakken bladerdeeg dat we beleggen.
In dit geval met groene asperges, pestoroom, een gekookt eitje en eventueel gerookte zalm.
Deze heerlijke plaattaarten staan gegarandeerd te shinen op de paastafel. De twist? We snijden het verse bladerdeeg in twee stukken, zodat je uiteindelijk 4 kleinere plaattaarten hebt en je iedereen aan tafel een eigen plaattaart kunt geven. Maar uiteraard kun je de plaattaarten ook gewoon heel laten of er meerdere kleinere stukken van snijden.
Scroll naar beneden voor de receptkaart met het uitgewerkte recept van de plaattaart met groene asperges, pestoroom en eitjes.

Plaattaart met groene asperges, pestoroom en eitjes
Het is eenvoudig om deze mini plaattaarten met groene asperges en pestoroom te maken.
Rol de rollen bladerdeeg elk over een bakplaat uit. Halveer ze in de breedte en vouw van elke deel de randjes ongeveer 0,5 – 1 cm om. Je hebt uiteindelijk dus 4 plaattaarten.
Meng de creme fraiche in een kommetje met de pesto en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de ‘pesto fraiche’ over de plaattaart en leg daar de groene asperges overheen.
Besprenkel de asperges met wat olijfolie en bak de plaattaarten in 25 tot 30 minuten goudbruin. Wissel de bakplaten halverwege om.
Kook in de tussentijd de eieren 6,5 minuten. Legt de eieren in gekookt water en zet de timer op 6,5 minuten. Giet de eieren daarna af en pel ze.
Garneer de gebakken plaattaarten met de eieren, geraspte Parmezaanse kaas naar smaak, gerookte zalm en kiemgroenten.

Paas plaattaart recepten
Lijkt een plaattaart op de paastafel je ideaal, maar ga je liever voor een andere combinatie? Dan tip ik je graag deze recepten van de website:
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze plaattaart met groene asperges, pestoroom en eitjes
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed twee bakplaten met bakpapier.Stap 2
Verwijder de houten uiteindes van de groene asperges.Stap 3
Rol de rollen bladerdeeg elk over een bakplaat uit. Halveer ze vervolgens in de breedte en vouw van elke deel de randjes ongeveer 0,5 – 1 cm om. Je hebt uiteindelijk dus 4 plaattaarten.Stap 4
Meng de creme fraiche in een kommetje met de pesto en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de ‘pesto fraiche’ over de plaattaart en leg daar de groene asperges overheen.Stap 5
Besprenkel de asperges met wat olijfolie en bak de plaattaarten in 25 tot 30 minuten goudbruin. Wissel de bakplaten halverwege om.Stap 6
Kook in de tussentijd de eieren 6,5 minuten. Legt de eieren in gekookt water en zet de timer op 6,5 minuten. Giet de eieren daarna af en pel ze.Stap 7
Garneer de gebakken plaattaarten met de eieren, geraspte Parmezaanse kaas naar smaak, gerookte zalm en kiemgroenten.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze plaattaart met groene asperges, pestoroom en eitjes
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed twee bakplaten met bakpapier.Stap 2
Verwijder de houten uiteindes van de groene asperges.Stap 3
Rol de rollen bladerdeeg elk over een bakplaat uit. Halveer ze vervolgens in de breedte en vouw van elke deel de randjes ongeveer 0,5 – 1 cm om. Je hebt uiteindelijk dus 4 plaattaarten.Stap 4
Meng de creme fraiche in een kommetje met de pesto en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de ‘pesto fraiche’ over de plaattaart en leg daar de groene asperges overheen.Stap 5
Besprenkel de asperges met wat olijfolie en bak de plaattaarten in 25 tot 30 minuten goudbruin. Wissel de bakplaten halverwege om.Stap 6
Kook in de tussentijd de eieren 6,5 minuten. Legt de eieren in gekookt water en zet de timer op 6,5 minuten. Giet de eieren daarna af en pel ze.Stap 7
Garneer de gebakken plaattaarten met de eieren, geraspte Parmezaanse kaas naar smaak, gerookte zalm en kiemgroenten.Ben je opzoek naar recept inspiratie?
Meld je gratis aan voor mijn nieuwsbrief, en ontvang wekelijks de lekkerste recepten in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in