Mini plaattaartjes met ham, ei en MonChou
Bewaren
Een lekker hartig hapje voor bij de paasbrunch: Mini plaattaartjes met ham, ei en MonChou. Het fijne aan de paasbrunch is dat je meerdere hapjes probeert. Daarom is het extra leuk om deze mini plaattaartjes met ham, ei en MonChou op tafel te zetten.
Gevarieerde paasbrunch recepten
Eerder deelde ik een heerlijke MonChou paastaart met je. Monchou kennen we denk ik allemaal voornamelijk van de heerlijke MonChoutaarten. Met dit recept laat ik je zien dat MonChou ook een hele fijne toevoeging is aan hartige gerechten. Ik maak een mini plaattaart met ham, ei en MonChou.
In dat geval gebruiken we niet het pakje verse roomkaas van MonChou van 100 gram, maar het kuipje MonChou Zacht & Luchtig van 200 gram.
MonChou plaattaart
MonChou Zacht & Luchtig is een roomkaas met een meer zachte en luchtige structuur. Het is een smeerbare roomkaas die bij vele gerechten een hele fijne toevoeging is. Bij de mini plaattaartjes gebruik ik het zelfs twee keer in het recept.
Scroll naar beneden voor de receptkaart met het uitgewerkte recept van de mini plaattaartjes met ham, ei en MonChou.
Mini plaattaartjes met ham, ei en MonChou
Een hartig hapje uit de oven doet het altijd goed bij de paasbrunch. Plaattaarten zijn in dat geval ideaal. Het is eenvoudig om te maken en je kunt lekker variƫren met de ingrediƫnten. Zo maakte ik eerder al een plaattaart met zalm en groene asperges, of een plaattaart met kip pesto.
Voor deze paashapjes ben ik gegaan voor een licht en frisse combinatie. MonChou Zacht & Luchtig gecombineerd met gegrilde groenten, rauwe ham en een partje ei. Zo zijn het heerlijke mini plaattaartjes voor bij de brunchtafel.
In plaats van een grote plaattaart leek het me leuk om eenpersoonstaartjes te maken. Door plakjes bladerdeeg uit het vriesvak te gebruiken. Dit staat extra feestelijk op de brunchtafel.
Mini plaattaartjes maken
Het is eenvoudig om de mini plaattaartjes te maken. In feite beleg je het bladerdeeg met ingrediƫnten en doet de oven het werk. Vervolgens maak je de mini plaattaartjes af met nog een paar extra toppings.
In dit geval heb ik het bladerdeeg bestreken met MonChou Zacht & Luchtig. Hierover verdelen we plakjes courgetten en reepjes paprika. Dit roosteren we in de oven, samen met het bladerdeeg.
Nadat de taartjes zijn afgekoeld verdelen we er lekker wat rauwe ham over. In dit geval ben ik voor serranoham gegaan, maar je kunt ook iedere andere ham gebruiken die je lekker vindt. Hierbij doen we een lepeltje MonChou Zacht & Luchtig dat we op smaak gebracht hebben met citroen en bieslook. Dit zorgt voor een lekkere romige touch aan het mini plaattaartje.
We maken het af met een partje gekookt ei, verse bieslook en een plukje rucola.
Zo maak je eenvoudig een heel erg lekker hartig hapje voor bij de paasbrunch.
Tip: het is ook lekker om een grote plaattaart te maken van een rol bladerdeeg. Vouw in dat geval de randjes van het bladerdeeg om, en volg verder de stappen van het recept.
Ingrediƫnten
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze mini plaattaartjes met ham, ei en monchou
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 2
Leg de plakjes bladerdeeg op de bakplaat en prik ze in met een vork. Besmeer de plakjes met een laagje MonChou Zacht & Luchtig. Zorg ervoor dat je 0,5 tot 1 cm van de rand van het plakje bladerdeeg vrij laat.Stap 3
Beleg de het bladerdeeg met 2 plakjes courgette en 2 reepjes gele paprika. Breng op smaak met zout en peper en bestrijk de randen van het bladerdeeg met ei.Stap 4
Verwarm de mini plaattaartjes 20-25 minuten in de oven, tot ze goudbruin zien. Laat de mini plaattaartjes uit de oven even afkoelen.Stap 5
Kook ondertussen de eieren gaar in een pan met water. Zo hard of zacht als jij lekker vindt.Stap 6
Roer de overige MonChou Zacht & Luchtig los in een kommetje. Breng op smaak met zout en peper, citroensap en voeg de helft van de bieslook toe. Roer dit door.Stap 7
Beleg de mini plaattaartjes met de gedroogde ham, een theelepeltje van het MonChoumengsel, een partje gekookt ei en verse bieslook. Verdeel tot slot een plukje rucola over de mini plaattaartjes.Stap 8
Serveer de mini plaattaartjes direct.Ingrediƫnten
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze mini plaattaartjes met ham, ei en monchou
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 2
Leg de plakjes bladerdeeg op de bakplaat en prik ze in met een vork. Besmeer de plakjes met een laagje MonChou Zacht & Luchtig. Zorg ervoor dat je 0,5 tot 1 cm van de rand van het plakje bladerdeeg vrij laat.Stap 3
Beleg de het bladerdeeg met 2 plakjes courgette en 2 reepjes gele paprika. Breng op smaak met zout en peper en bestrijk de randen van het bladerdeeg met ei.Stap 4
Verwarm de mini plaattaartjes 20-25 minuten in de oven, tot ze goudbruin zien. Laat de mini plaattaartjes uit de oven even afkoelen.Stap 5
Kook ondertussen de eieren gaar in een pan met water. Zo hard of zacht als jij lekker vindt.Stap 6
Roer de overige MonChou Zacht & Luchtig los in een kommetje. Breng op smaak met zout en peper, citroensap en voeg de helft van de bieslook toe. Roer dit door.Stap 7
Beleg de mini plaattaartjes met de gedroogde ham, een theelepeltje van het MonChoumengsel, een partje gekookt ei en verse bieslook. Verdeel tot slot een plukje rucola over de mini plaattaartjes.Stap 8
Serveer de mini plaattaartjes direct.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.