Ga naar de inhoud

Poor man’s stew

Eindelijk ben ik aan de slag gegaan met Poor man’s stew. Een gerecht waar ik al iets mee wil doen sinds ik de slowcooker in huis heb (in dit artikel lees je alles over de slowcooker die ik gebruik). Nu de herfst begonnen is, is het voor mij ook weer...
15 minuten Voorbereidingstijd
4 uur Bereidingstijd
Delen op

Poor man’s stew

Eindelijk ben ik aan de slag gegaan met Poor man’s stew. Een gerecht waar ik al iets mee wil doen sinds ik de slowcooker in huis heb (in dit artikel lees je alles over de slowcooker die ik gebruik). Nu de herfst begonnen is, is het voor mij ook weer tijd om met de slowcooker aan de slag te gaan. Ik merk dat ik hem in de zomer heel weinig gebruikt heb. Dat ga ik de komende seizoenen eens inhalen. Het eerste recept dat ik deze herfst maakte, was de Poor man’s stew.

Tip –> heb je geen slowcooker maar wil je dit recept wel maken? Lees ook dan even verder. Onder het recept geef ik instructies voor het bereiden van de Poor man’s stew zonder slowcooker.

Poor man's stew

Poor man’s stew

Als ik met de slowcooker aan de slag ga, dan ga ik vaak voor stoofvlees. Het is natuurlijk ook dè ultieme pan om stoofvlees in te bereiden. Maar je wilt ook weleens wat anders. Daarom probeer ik op zoek te gaan naar slowcook-recepten zonder stoofvlees. Deze keer ging ik dus voor een klassieker met gehakt, de Poor man’s stew.

Een goedkoop gerecht, dat je ook heel goed kunt maken van restjes. Of zelfs van ingrediënten die je standaard in huis hebt. De basis bestaat uit aardappelen met gehakt in een tomatensaus. Daarbij ben ik deze keer gegaan voor wortel en courgette. Deze groenten kun je vervangen door een andere groente die je in huis hebt, of ga voor een groente die in het seizoen is.

Dit gerecht is ook geschikt om in te vriezen, dus maak een grote batch en vries die in. Zodat je een lekkere maaltijd achter de hand hebt.

Poor man's stew

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze poor man’s stew

Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 4 uur
Stap 1
Bak het gehakt rul in een grote koekenpan met olie. Doe de ui en knoflook erbij en bak ze mee.
2
Stap 2
Doe de wortels en aardappelen in de slowcooker. Verdeel het gehaktmengsel erop en voeg de passata en het bouillonblokje toe. Leg hier de courgette op en breng alles op smaak met peper.
3
Stap 3
Laat de slowcooker eerst een uur op high verwarmen en daarna nog 3 a 4 uur op low. Tot de aardappelen en wortel gaar zijn.

Heb je geen slowcooker? Ook dan kun je met dit recept aan de slag. Je bent dan zelfs eerder klaar! Doe de ingrediënten in een stoofpan en stoof het gerecht tot de aardappelen en wortels gaar zijn. Dit zal sneller zijn dan wanneer je de slowcooker gebruikt, na ongeveer 25 minuten.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Pasta Florentine met zalm
Witlof met brie en spek uit de oven
Krieltjessalade met pesto en tomaatjes
Bahn mi met omelet

1 reactie

Gwendolyn

Welk soort aardappel gebruik je hiervoor? Vastkokend of beter iets bloemig?

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op