Ga naar de inhoud

Quesadilla’s met kaas en ananas

Deze tropische quesadilla’s met kaas en ananas zijn een lekker lunchgerecht, al vind ik dit ook een ideale snelle maaltijd. Sommige van mijn vrienden moeten er niets van hebben: pizza met ananas. Er zijn hele discussies op de appgroep of dat nu wel of niet kan: ananas op een pizza....
20 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Quesadilla’s met kaas en ananas

Deze tropische quesadilla’s met kaas en ananas zijn een lekker lunchgerecht, al vind ik dit ook een ideale snelle maaltijd.

Sommige van mijn vrienden moeten er niets van hebben: pizza met ananas. Er zijn hele discussies op de appgroep of dat nu wel of niet kan: ananas op een pizza. Om verdere discussies te voorkomen, bedacht ik laatst deze heerlijke quesadilla’s met kaas en ananas. Want op een quesadilla mag ananas dan weer wel. En laat ik ananas en kaas nu echt een gouden combinatie vinden, zeker als de kaas warm en gesmolten is (ook op pizza dus ;)).

Quesadilla's met kaas en ananas

Quesadilla’s met kaas en ananas

De quesadilla’s lijken op de Hawaii-variant, maar dan zonder de ham. Ik beleg de wraps met kaas, tomatenblokjes en ananas.

Bij deze heerlijke combinatie maakte ik een makkelijke pickle van ui en komkommer, als frisse tegenhanger voor de romigheid van de quesadilla. In de pickle gebruikte ik het sap dat uit het blikjes ananas kwam. Zo hoef je niets weg te gooien!

Quesadilla's met kaas en ananas

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze quesadilla’s met kaas en ananas

Voorbereiding: 20 minuten
Stap 1
Giet de ananasschijven af en vang het sap op. Meng de helft van het sap in een kom met de komkommerblokjes, de gesnipperde ui, de wittewijnazijn en ¼ theelepel zout. Meng goed door en laat staan.
2
Stap 2
Snijd de ananasschijven in kleine stukjes.
3
Stap 3
Leg 4 tortilla’s naast elkaar op het werkblad. Verdeel hier in totaal de helft van de kaas over. Verdeel daarover de tomatenblokjes en de ananasstukjes. Verdeel hier de andere helft van de kaas over. Leg de overige 4 tortilla’s erbovenop.
4
Stap 4
Verhit 2 droge koekenpannen op middelhoog vuur (1 koekenpan kan ook, dan duurt het wel langer). Bak iedere quesadilla zo’n 4-5 minuten aan de ene kant. Draai voorzichtig om en bak de andere kant nog zo’n 2 minuten totdat de quesadilla bruin is en de kaas is gesmolten.
5
Stap 5
Snijd de quesadilla’s in pizzapunten en verdeel de komkommer-uipickle er overheen. Eet de quesadilla's meteen op.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Salade met gegrilde courgette, mais en feta
Cajun kip met rijst en spinazie
Romige pasta met asperge en pesto
Ketjap-noedels met zalm en broccoli

1 reactie

bakliefde

Kan ik dit ook in de oven als een soort wraptaart afbakken?

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op