Ga naar de inhoud

Quiche met witlof en prosciutto

Een heerlijke witlofquiche, quiche met witlof en prosciutto.
20 minuten Voorbereidingstijd
30 minuten Bereidingstijd
Delen op
Witlofquiche met prosciutto

Quiche met witlof en prosciutto

Vandaag deel ik weer een heerlijk recept met je: een quiche met witlof en prosciutto. Heerlijk voor een lekkere lunch of als onderdeel van het diner.

quiche met witlof en prosciutto

Quiche met witlof en prosciutto

Witlof is misschien niet het eerste ingrediƫnt waar je aan denkt bij het maken van een quiche, maar het geeft juist een verrassend goede smaak aan dit gerecht. De licht bittere tonen van witlof worden in de oven zachter en combineren perfect met de zoute prosciutto. Dat zorgt voor een mooie balans in de quiche. Zo heb je een gerecht dat gegarandeerd indruk maakt!

Lekkerste quiche met witlof maken

Om deze lekkere quiche met witlof en prosciutto te maken, begin je met het voorverwarmen van de oven op 180 graden en het invetten van een quichevorm. Vervolgens bak je de witlof kort aan in wat olie, zodat deze een beetje zachter wordt. Bekleed de bodem en de zijkanten van de quichevorm met het deeg. Dat deeg kan je kant en klaar kopen in de supermarkt, maar is extra lekker wanneer je het zelf maakt. Dat is heel makkelijk met mijn basisrecept voor hartige taartdeeg / quichedeeg. Het enige dat je nodig hebt is tijd, want ja het duurt wel iets langer dan wanneer je een pakje uit de koeling of diepvries gebruikt.

Hoe maak ik een quiche met witloof en ham?

Als je de quichevorm hebt bekleed met het quichedeeg ga je over op de vulling. In een grote kom klop je de eieren los met de melk en breng je het mengsel op smaak met peper. Roer daarna de helft van de geraspte kaas en de prosciutto door het eimengsel, gevolgd door de gebakken witlof. Verdeel dit beslag over de quichevorm en strooi de resterende prosciutto en kaas erover. Plaats de quiche in de oven en bak hem 30-35 minuten, tot de vulling gestold is en het deeg goudbruin en gaar is.

Scroll verder voor de uitgewerkte receptkaart, inclusief alle ingrediƫnten die je nodig hebt voor deze hartige witloftaart.

Witlofquiche met prosciutto

Hartige witloftaart met ham

De quiche zelf is lekker vullend door de combinatie van deeg, eieren en de vulling met witlof en prosciutto, maar met een paar extra bijgerechten maak je er een complete en uitgebalanceerde maaltijd van. Wat dacht je van een frisse salade, gegrilde groenten of een knapperig stokbroodje? Je kunt er ook voor kiezen om het te serveren met een lekkere soep, zoals deze preisoep.

quiche met witlof en ham

Quiche bewaren

Ook handig: quiches zijn perfect om van tevoren te maken. Heb je een drukke dag voor de boeg? Maak de quiche een dag eerder en verwarm hem voor het serveren nog even in de oven. Zo zet je zonder stress een heerlijke, huisgemaakte maaltijd op tafel. Bovendien zijn restjes de volgende dag ook nog erg lekker, zelfs koud als snelle lunch. Eet smakelijk!

Ingrediƫnten

punten
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze quiche met witlof en prosciutto

Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 30 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de quichevorm in.
2
Stap 2
Verwarm olie in een pan en bak de witlof aan.
3
Stap 3
Bekleed de bodem en de zijkanten van de springvorm met het deeg.
4
Stap 4
Roer in een grote kom de eieren met de melk los. Breng op smaak met peper. Roer de helft van de kaas en de gedroogde ham erdoor. Roer tot slot de gebakken witlof er doorheen.
5
Stap 5
Verdeel het beslag over de vorm en verdeel hierover de overige prosciutto en geraspte kas.
6
Stap 6
Bak de witlofquiche 30-35 minuten in de oven tot de vulling gestold is, en het deeg goudbruin en gaar is.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

1 reacties

Michel

Heerlijk recept. Heb de witlof iets fijner gesneden waardoor zelfs de kids het lekker vonden!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op