Red velvet cakejes
Bewaren
Yum! Tijd voor een lekker zoet gerechtje. Red velvet cakejes. En niet zomaar cakejes, maar cakejes in de vorm van een hart. Kun je al raden waarom ik de red velvet cake in een hartvorm heb gemaakt?
In november is het weer tijd voor hartekindbakt. Dat verdiend wat lekkers in de vorm van een hart. In dit artikel lees je er alles over. En natuurlijk geef ik je het recept zodat je zelf ook aan de bak kunt.
Hartekind bakt
In november is het dus weer tijd voor Hartekind Bakt. Net als de afgelopen jaren zet ik mij ook dit jaar in als ambassadeur voor Stichting Hartekind. De stichting zet zich in voor kinderen met een hartafwijking, op dit moment is een hartafwijking nog steeds doodsoorzaak nummer 1 bij kinderen tot 15 jaar. Door onderzoek te doen kan daar hopelijk verandering in komen.
De uitdaging is om in november zoveel mogelijk lekkers te bakken en te verkopen voor Stichting Hartekind. Koekjes, cakejes, taarten, alles mag, zolang er maar een hartje in zit.
Vorig jaar zijn we met ruim 700 bakkers in actie gekomen, help je mee om dit jaar met nog meer bakkers te gaan bakken? Geef je snel op via hartekind.nl/hartekindbakt en ga thuis aan de slag! Bak iets lekkers met een hartvorm en verkoop dit aan familie, vrienden en buren.
Tip: tag mij (@brendakookt) en @stichtinghartekind als je op Instagram in de maand november over de actie deelt, dan maak je kans op een hele mooi bak-prijs!
Eerder ging ik al aan de slag met een hartverwarmende carrot cake en vorig jaar deelde ik een tip waarmee je heel eenvoudig cupcakes in de vorm van een hartje kunt maken. En dit jaar ga ik voor heerlijke red velvet cakejes. Dat wordt smullen!
Red velvet cakejes
Ik ga in dit geval voor een snelle variant van de red velvet taart, deze bevat de heerlijke smaak zoals een Amerikaanse Red Velvet Cake hoort te hebben. Maar hij is wat simpeler, sneller gemaakt. Het is een luchtige Red Velvet taart met heerlijke roomkaas-topping.
Het red velvet beslag verdeel je in een grote bakvorm van bijvoorbeeld 19×29 cm. Zo ontstaat er een dunne grote plak cake. Laat de cake afkoelen en voor je er hartjes van maakt. Door een hartvormige koekjessteker te gebruiken kun je binnen no time hartvormige cakejes maken.
Bestrijk de hartvormige cakejes vervolgens met het roomkaas mengsel. En dan is het tijd om te smullen!
Scroll naar beneden voor de receptkaart met het complete recept van de red velvet cakejes, en ga naar Hartekind.nl/hartekindbakt voor alle informatie over de actie.
Ingrediënten
Voor de roomkaastopping:
Extra benodigd
- Bakblik van 19X29 cm
- hartvormige koekjessteker
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze red velvet cakejes
Stap 1
Meng in een kom de bloem met baksoda cacaopoeder, en zout.Stap 2
Mix in een andere kom het ei met de olie, karnemelk, witte wijnazijn en witte basterdsuiker.Stap 3
Doe de kom met bloem hierbij en mix dit door elkaar tot het net gemengd is. Doe hierna de boter en vanille extract erbij, samen met een klein beetje van de rode kleurstof. Mix het door tot het goed gemengd is.Stap 4
Verwarm de oven op 170 graden en vet een bakvorm in.Stap 5
Verdeel het beslag over de vorm en verwarm het 45 minuten in de oven. Controleer met een satéprikker of de red velvet taart gaar is.Stap 6
Laat de taart op een rooster afkoelen, haal het hierna uit de vorm.Stap 7
Maak de roomkaasfrosting klaar door de boter zacht te kloppen. Zeef de poedersuiker en doe dit bij de boter. Meng door elkaar. Doe hierna de roomkaas, vanille extract en zout erbij. Roer dit alles door elkaar.Stap 8
Steek met een hartjes uitsteker hartjesvormen uit de afgekoelde cake.Stap 9
Verdeel de roomkaasfrosting over de bovenkant van de hart-cakejes.Stap 10
Serveer direct, of bewaar de hart-cakejes in de koelkast, liefst afgesloten in een bak of met folie.Ingrediënten
Voor de roomkaastopping:
Extra benodigd
- Bakblik van 19X29 cm
- hartvormige koekjessteker
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze red velvet cakejes
Stap 1
Meng in een kom de bloem met baksoda cacaopoeder, en zout.Stap 2
Mix in een andere kom het ei met de olie, karnemelk, witte wijnazijn en witte basterdsuiker.Stap 3
Doe de kom met bloem hierbij en mix dit door elkaar tot het net gemengd is. Doe hierna de boter en vanille extract erbij, samen met een klein beetje van de rode kleurstof. Mix het door tot het goed gemengd is.Stap 4
Verwarm de oven op 170 graden en vet een bakvorm in.Stap 5
Verdeel het beslag over de vorm en verwarm het 45 minuten in de oven. Controleer met een satéprikker of de red velvet taart gaar is.Stap 6
Laat de taart op een rooster afkoelen, haal het hierna uit de vorm.Stap 7
Maak de roomkaasfrosting klaar door de boter zacht te kloppen. Zeef de poedersuiker en doe dit bij de boter. Meng door elkaar. Doe hierna de roomkaas, vanille extract en zout erbij. Roer dit alles door elkaar.Stap 8
Steek met een hartjes uitsteker hartjesvormen uit de afgekoelde cake.Stap 9
Verdeel de roomkaasfrosting over de bovenkant van de hart-cakejes.Stap 10
Serveer direct, of bewaar de hart-cakejes in de koelkast, liefst afgesloten in een bak of met folie.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.