Roerbakschotel van aardappel met spruitjes en rookworst
Bewaren
Simpel kan zo lekker zijn. Dat bewijst deze maaltijd. Een roerbakschotel van aardappel met spruitjes en rookworst.
Roerbakschotel van aardappel met spruitjes en rookworst
Een snelle en simpele maaltijd dus. Hollands met een twist! Extra lekker door de meegebakken rookworst als je het mij vraagt.
Als je de titel van deze roerbakshotel ziet heb je bijna alle ingrediënten al in the pocket. Aardappel, spruiten en rookworst. Enige dat ik nog extra toevoeg is rode ui, zout en peper.
En zo simpel is het om de roerbakschotel van aardappel met spruitjes en rookworst te maken: Snijd de aardappelen in blokjes, als je de aardappel goed wast is schillen niet nodig. Kook de blokjes aardappel voor in water, ongeveer 6 minuutjes is voldoende. De aardappelen garen verder door straks tijdens het roerbakken.
Ondertussen bakken we de gehalveerde spruitjes in boter aan. Hierna gaan de ringen rode ui en voorgekookte aardappeltjes erbij en dit bakken we even mee. Breng op smaak met zout en peper en voeg de plakjes rookworst toe. Het is extra lekker om de rookworst ook even mee te bakken. Zo worden de plakjes lekker warm en geven ze ook een lekker rooksmaakje af aan de andere ingrediënten.
Als de rookworst lekker warm is geworden en mee is gebakken kun je de roerbakschotel van aardappel direct serveren.
Scroll naar beneden voor het uitgewerkte recept, hier vind je de specifieke hoeveelheden die ik heb gebruikt.
Snelle roerbakgerechten met aardappel
Ik ben best wel dol op snelle roerbakgerechten met aardappel. Dat komt denk ik ook doordat dit meestal een gerecht is dat onze meiden ook willen proeven. Alles met aardappel is meestal wel goed. En anders prakken we het voor hen wat meer door elkaar en dan wordt het alsnog geaccepteerd 😉
Zelf ben ik ook ontzettend dol op aardappelen. Dus zo nu en dan een snelle roerbak met aardappel eten wij thuis regelmatig. Hier op de site staan ook een aantal andere roerbakgerechten met aardappel die bij ons thuis echte toppers zijn. Dat zijn deze:
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze roerbakschotel van aardappel met spruitjes en rookworst
Stap 1
Kook de aardappeltjes even kort voor, ongeveer 6 minuten.Stap 2
Verwarm olie in een koekenpan of wok en bak hier de spruiten in aan op medium tot hoog vuur. Tot de spruitjes beginnen te kleuren.Stap 3
Doe hierna de rode ui en voorgekookte aardappeltjes erbij en bak dit nog een kwartiertje op medium vuur mee.Stap 4
Doe hierna de plakjes rookworst erbij en bak deze ook nog even mee tot de rookworst lekker warm meegebakken is.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze roerbakschotel van aardappel met spruitjes en rookworst
Stap 1
Kook de aardappeltjes even kort voor, ongeveer 6 minuten.Stap 2
Verwarm olie in een koekenpan of wok en bak hier de spruiten in aan op medium tot hoog vuur. Tot de spruitjes beginnen te kleuren.Stap 3
Doe hierna de rode ui en voorgekookte aardappeltjes erbij en bak dit nog een kwartiertje op medium vuur mee.Stap 4
Doe hierna de plakjes rookworst erbij en bak deze ook nog even mee tot de rookworst lekker warm meegebakken is.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.