Ga naar de inhoud

Romige orzo met kastanjechampignons, spinazie en kaas

Een heerlijke makkelijke maaltijd, echte comfortfood. Romige orzo met kastanjechampignons, spinazie en kaas.
30 minuten Bereidingstijd
Delen op
Romige orzo met kastanjechampignons, spinazie en kaas

Romige orzo met kastanjechampignons, spinazie en kaas

We gaan voor romige orzo met kastanjechampignons, spinazie en kaas. Want wie houdt er niet van een heerlijke makkelijke herfstmaaltijd? Dit recept met orzo is echte comfortfood. Smullen!

Romige orzo met kastanjechampignons

Orzo eet ik eigenlijk echt te weinig. Terwijl het zo lekker is en een welkome afwisseling met rijst of pasta. En na deze romige orzo wil je zeker vaker orzo met champignons eten!

Want niet alleen is deze maaltijd supersimpel te maken, hij zit ook boordevol groenten. En je kunt er heel makkelijk een eenpansmaaltijd van maken. Succes verzekerd!

Romige orzo met kastanjechampignons, spinazie en kaas

Wat is orzo?

Orzo is een type pasta dat lijkt op rijst. Het komt oorspronkelijk uit Italiƫ, maar wordt nu gebruikt in keukens over de hele wereld. Het is veelzijdig en kan in veel gerechten worden gebruikt.

Is orzo pasta?

Orzo is geen rijst, zoals velen denken, maar een pastasoort. Het is een pastasoort die je ook wel onder de namen riso en kritharaki tegenkomt. Toch is het niet gek dat je die vergelijking trekt. De pastaā€™korrelā€™ is namelijk vergelijkbaar met de vorm en de grootte van rijst.

Zie het als het kindje van pasta en rijst: de perfecte combinatie. En heel lekker dus, met kastanjechampignons, spinazie en wat geraspte kaas.

De textuur van orzo is zacht en aangenaam. Het neemt goed smaken op, waardoor het een lekkere keuze is voor gerechten met sauzen.

Hoeveel orzo per persoon?

Orzo is dus een soort pasta. Daarom kan je zo’n 100 tot 125 gram orzo per persoon aanhouden. Vergeet niet dat orzo bij het koken vocht opneemt en dus wat in volume toeneemt.

Kook het volgens de instructies op de verpakking. Dat is meestal zoā€™n 8-10 minuten, maar proef even of het gaar is.

Romige orzo met kastanjechampignons, spinazie en kaas

Romige orzo met kastanjechampignons, spinazie en kaas

Een romige orzo met kastanjechampignons, spinazie en kaas. Een lekkerder recept voor orzo in de herfst kan ik me niet bedenken. Dit romige paddenstoelen orzo recept is makkelijk te maken en altijd zo lekker. Echte comfort food.

Vegetarische orzo recept met champignons en spinazie

Met slechts tien ingrediƫnten maak je in no-time een lekker romig pastagerecht. Ui, kastanjechampignons, spinazie, kaas, bouillon, kookroom, geraspte kaas, kruiden, olie en uiteraard de orzo.

Orzo met kip

Liever nog wat extra proteĆÆne toevoegen aan deze romige pasta? Dan is deze orzo met spinazie en champignons ook heel lekker met wat kip. Een lekkere variatie op deze romige orzo met spinazie en kastanjechampignons.

Na het aanfruiten van de ui bak je dan de kipstukjes goudbruin in de pan. Volg verder hetzelfde recept. Ook heel lekker!

Romige orzo met kastanjechampignons, spinazie en kaas maken

Eerst snipper je de ui en snijd je de kastanjechampignons in plakjes. Dan verwarm je de olie in een grote koekenpan of hapjespan op middelhoog vuur. Fruit hierin de ui totdat deze glazig is. Voeg dan de champignons toe en bak ze in enkele minuten bruin.

Tijd voor de orzo. Deze voeg je toe aan de pan en bak je kort mee. Voeg dan de groentebouillon toe en breng aan de kook. Zet dan het vuur laag en kook de orzo in ongeveer 15 minuten gaar.

Verwarm dan de olie in een koekenpan en laat hierin de spinazie op middelhoog vuur slinken. Breng op smaak met peper en zout. Liever een eenpansgerecht? Voeg dan de spinazie hand voor hand toe aan de orzo als de orzo bijna gaar is.

Op het laatst voeg je de kookroom en de spinazie toe aan de orzo. En natuurlijk de geraspte kaas. Laat de kaas al roerend smelten en breng de orzo op smaak met peper en zout.

Serveer de romige orzo daarna meteen. Buon appetito!

Romige orzo met kastanjechampignons, spinazie en kaas

Meer lekkere orzo recepten

Ik ben gek op recepten met orzo. Makkelijk, lekker en snel. Denk bijvoorbeeld aan:

Ingrediƫnten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze romige orzo met kastanjechampignons, spinazie en kaas

Bereiding: 30 minuten
Stap 1
Snipper de ui. Snijd de kastanjechampignons in plakjes.
2
Stap 2
Verwarm olie in een grote koekenpan of hapjespan op middelhoog vuur en fruit hierin de ui totdat deze glazig is. Voeg dan de champignons toe en bak ze in enkele minuten bruin.
3
Stap 3
Voeg dan de orzo toe en bak kort mee. Voeg dan de groentebouillon toe en breng aan de kook. Zet dan het vuur laag en kook de orzo in ongeveer 15 minuten gaar.
4
Stap 4
Verwarm olie in een koekenpan en laat hierin de spinazie op middelhoog vuur slinken. Breng op smaak met peper en zout. Liever een eenpansgerecht? Voeg dan de spinazie hand voor hand toe aan de orzo als de orzo bijna gaar is.
5
Stap 5
Voeg de kookroom en de spinazie toe aan de orzo, net als de geraspte kaas. Laat de kaas al roerend smelten en breng de orzo op smaak met peper en zout.
6
Stap 6
Serveer de romige orzo daarna meteen.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip ā€“ met zalm, kip en pistache
Gevulde varkenshaas met truffeltapenade
Traybake met zalm en broccoli
Pizza met pistachepesto en ricotta

2 reacties

Laila

Hallo Brenda, Klopt het dat er 2 x 400 gram spinazie toegevoegd moet worden? Ik hoor graag van je terug. Groetend, Laila

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Bedankt voor je scherpe blik, dat klopt inderdaad niet. Ik heb het aangepast in het recept.

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op