Ga naar de inhoud

Orzo met groene asperges en citroen

Lekkere frisse zomermaaltijd. Orzo met groene asperges en citroen 

40 minuten Bereidingstijd
Delen op
Orzo met groene asperges en citroen

Orzo met groene asperges en citroen

Lekkere frisse zomermaaltijd. Orzo met groene asperges en citroen. Een Italiaans gerecht waarvan het water me al in de mond loop als ik er aan denk. Dit wil je proberen!

Orzo met groene asperges en citroen

Wat is orzo?

Ik ben fan van orzo. Dat is een pastasoort, maar dan in de vorm van een rijstkorrel. Lekker in de soep, een salade, of ter vervanging van risotto. Dat is hoe ik de orzo in dit lekkere recept gebruik.

Dit vegetarische orzo gerecht is een feestje op je bord. De citroenachtige orzo past perfect bij de groene asperges. Heerlijk met verse spinazie, pijnboompitjes en wat verkruimelde feta. Yum!

Orzo met groene asperges en citroen

Orzo met groene asperges en citroen 

Het is ongelofelijk makkelijk om dit orzo recept te maken. Dat maakt het extra fijn om op een warme dag te serveren. Met zo’n 40 minuten staat er een heerlijk en fris gerecht op tafel.

Hoe kook je orzo?

Om de orzo met groene asperges en citroen te maken, start je eerst met een bouillon. Dat breng je aan de kook. Vervolgens voeg je de orzo toe. Dit laat je zo’n twaalf minuten borrelen, tot de pasta beetgaar is.

Verwarm een koekenpan met olie en fruit de ui met knoflook. Voeg daarna de spinazie toe en bak dit even mee. Giet de orzo af, maar bewaar 2 eetlepels van de bouillon en voeg dit samen met de orzo bij het spinaziemengsel, samen met een klontje boter en citroenrasp. Voeg eventueel nog wat extra boter en bouillon toe om het romiger te maken. Bak in een andere pan met een beetje boter de groene aspergetips even aan en rooster in een droge koekenpan de pijnboompitjes goudbruin.

Serveer de orzo met gegrilde asperges, pijnboompitjes en verkruimelde feta.

Orzo met groene asperges en citroen

Lekker orzo recept met asperges en citroen

Weer eens wat anders dan een spaghetti bolognese of een pasta pesto? Dan is dit echt een heel lekker gerecht. Orzo met asperges en citroen. Ga jij het proberen?

Tip: ook heel lekker is dit orzo recept met tomatensaus en gehaktballetjes.

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze orzo met groene asperges en citroen 

Bereiding: 40 minuten
Stap 1
Breng de bouillon aan de kook en voeg de orzo toe. Laat dit 12 minuutjes borrelen, tot het gaar is.
2
Stap 2
Verwarm een koekenpan met olie en fruit de ui met knoflook. Doe hierna de spinazie erbij en bak dit even mee.
3
Stap 3
Giet de orzo af, bewaar 2 eetlepels van de bouillon en doe dit samen met de orzo bij het spinaziemengsel, samen met een klontje boter en citroenrasp. Voeg eventueel nog wat extra boter en bouillon toe om het romiger te maken.
4
Stap 4
Bak in een andere pan met een beetje boter de groene aspergetips even aan.
5
Stap 5
Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitjes goudbruin.
6
Stap 6
Serveer de orzo met gegrilde asperges, pijnboompitjes en verkruimelde feta.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Romige orzo met kastanjechampignons, spinazie en kaas
Italiaans gehaktbrood in bladerdeeg
Aardappelpuree met paddenstoelen in BBQ-saus
Krieltjes Niçoise

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op