Ga naar de inhoud

Rucolastamppot met gerookte kip

Lekker licht stamppotje. Rucolastamppotje met gerookte kip en zongedroogde tomaatje.
30 minuten Bereidingstijd
Delen op
Rucola stamppotje met gerookte kip

Rucolastamppot met gerookte kip

Rucolastamppot met gerookte kip. Ook lekker in de zomer. Want wat is er nou Hollandser dan een lekkere stamppot? MetĀ prei,Ā sperziebonen,Ā boerenkool, andijvieĀ of deze lekkere rucolastamppot met zongedroogde tomaten, gerookte kip en geitenkaas. Yum!

Rucola stamppotje met gerookte kip

Rucola stamppot met gerookte kip

Een stamppot is ook heel lekker met wat rucola. Door de knapperige rucolablaadjes krijgt deze rucola stamppot een lekkere bite. De combinatie met de zachte geitenkaas, zongedroogde tomaten, geroosterde pijnboompitjes Ć©n gerookte kip is dan ook echt een feestje.

Natuurlijk kun je er ook een vegetarische rucolastamppot van maken. Gebruik in dat geval vegetarische kipstukjes. Ook heel lekker!

Zomerse stamppot

Ik ben gek op deze lekkere rucolastamppot met gerookte kip. Want een stamppot hoeft helemaal geen winters maaltje te zijn! En dat bewijst dit gerecht.

Deze zomerse stamppot is heel makkelijk om te maken en staat binnen een halfuurtje op tafel. Wel zo fijn op een drukke doordeweekse dag. Scroll verder voor de uitgewerkte receptkaart.

Rucolastamppot met gerookte kip

Rucolastamppot maken

Om deze stamppot met rucola te maken kook je eerst de aardappelen in een pan met water tot ze gaar zijn. Terwijl de aardappelen koken rooster je in een droge koekenpan de pijnboompitjes goudbruin. Dat zorgt straks voor een heerlijke nootachtige smaak en een fijne crunch in het gerecht.

Vervolgens verwarm je de melk samen met een geperst teentje knoflook, peper en zout. Dit voeg je toe aan de aardappelen, die je daarna tot een romige puree stampt. Roer de rucola door de aardappelpuree, zodat de frisse, pittige smaak van de rucola mooi door het gerecht mengt. Daar bovenop verkruimel je wat zachte geitenkaas.

Als laatste stap meng je de gerookte kipblokjes, zongedroogde tomaten en de geroosterde pijnboompitjes door de stamppot. Deze combinatie van smaken en texturen maakt dit gerecht een toppertje. Een frisse, smaakvolle stamppot die je het hele jaar door kunt maken.

Ingrediƫnten

presonen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze rucolastamppot met gerookte kip

Bereiding: 30 minuten
Stap 1
Kook de aardappelen gaar in een pan met water.
2
Stap 2
Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitjes goudbruin.
3
Stap 3
Verwarm de melk met een geperst teentje knoflook, peper en zout.
4
Stap 4
Stamp de aardappelen, voeg de melk hierbij en stamp dit door elkaar.
5
Stap 5
Roer de rucola door de aardappelpuree, en vervolgens de geitenkaas.
6
Stap 6
Meng de kipblokjes, zongedroogde tomaten en pijnboompitjes hierdoor.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip ā€“ met zalm, kip en pistache
Gevulde varkenshaas met truffeltapenade
Traybake met zalm en broccoli
Pizza met pistachepesto en ricotta

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op