Ga naar de inhoud

Scones met aardbeien

Een lekker zomers lekkernij. Scones met aardbeien en homemade aardbeienjam.
30 minuten Voorbereidingstijd
15 minuten Bereidingstijd
Delen op
Scones met aardbeien

Scones met aardbeien

Yum, scones met aardbeien! Dit Engelse verwennerijtje is heerlijk bij de high tea of brunch. Je maakt ze makkelijk helemaal zelf, inclusief clotted cream en zelfgemaakte aardbeienjam.

Scones met aardbeien

Scones met aardbeien en aardbeienjam

Tijd voor scones! Deze heerlijke ‘jamdragers’ maak je dus supersimpel zelf. Dus om het je nog een klein beetje uit te dagen, geven we je ook meteen het recept voor homemade aardbeienjam. Dat is namelijk het traditionele sconesbeleg, zeker in combinatie met clotted cream of lobbig geklopte slagroom. Wist je trouwens dat je traditioneel gezien éérst de jam op je scone doet en daarna pas de cream of slagroom. Probeer maar eens, dit is heerlijk!

Scones met aardbeien

Zelf scones maken

Zelf scones maken is dus helemaal niet moeilijk. Eerst snijd je ijskoude boter in kleine blokjes, of gebruik je een kaasschaaf om dunne plakjes af te schaven. Deze meng je in een kom met het zelfrijzend bakmeel tot het mengsel op zand lijkt. Doe dit snel om te voorkomen dat de boter te warm wordt. Voeg vervolgens het ei, de suiker en de karnemelk toe en roer alles met een pollepel door elkaar tot je een samenhangend deeg hebt. Leg het deeg op je werkblad en vorm er een plak van ongeveer 3 cm dik van. Steek met een steekring of glas de scones uit en leg ze op de bakplaat. Bestrijk de scones eventueel met karnemelk of losgeklopt ei, en bak ze 12 tot 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Zelfgemaakte aardbeienjam

Dan je zelfgemaakte aardbeienjam. Daarvoor doe je aardbeien, een vanillepeul, twee eetlepels suiker en 75 ml water in een steelpannetje en breng aan de kook. Zet dan het vuur laag en laat zonder deksel pruttelen totdat de mix de consistentie van jam heeft gekregen. Zet dan het vuur uit en laat afkoelen. In een handomdraai maak je zo je eigen lekkere aardbeienjam.

Scones met aardbeien

Scones met aardbeien

De scones met aardbeien zijn natuurlijk een feestje om te serveren bij een high tea, brunch of andere feestelijke gelegenheid. Of lekker op zondag, gewoon omdat je er zin in hebt. Deze zomerse lekkernij kan namelijk altijd.

Serveer met clotted cream of lobbig geklopte slagroom, je heerlijke zelfgemaakte aardbeienjam en naar wens nog met losse aardbeien. Als dat geen verwennerij is…

Ingrediënten

stuks

Extra benodigd

  • uitsteekring van ongeveer 8 cm
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze scones met aardbeien

Voorbereiding: 30 minuten
Bereiding: 15 minuten
Stap 1
Doe de aardbeien, de vanille peul, 2 eetlepels suiker en 75 ml water in een steelpannetje en breng aan de kook. Zet dan het vuur laag en laat zonder deksel pruttelen totdat de mix de consistentie van jam heeft gekregen. Zet dan het vuur uit en laat afkoelen.
2
Stap 2
Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
3
Stap 3
Snijd de ijskoude boter in een kleine blokjes (of tip: gebruik een kaasschaaf om er stukjes van af te schaven) en meng deze in een kom met het zelfrijzend bakmeel tot een soort nat zand. Doe dit niet te lang, dan wordt de boter te warm.
4
Stap 4
Meng vervolgens met een pollepel het ei, de suiker en de karnemelk door het meel tot je een soort samenhangend deeg hebt.
5
Stap 5
Stort het deeg op je werkblad en maak hier een plak deeg van ongeveer 3cm dik van. Steek hier met een steekring de scones uit en leg ze op de bakplaat.
6
Stap 6
Bestrijk de scones eventueel met karnemelk of losgeklopt ei en bak ze 12 – 15 minuten in de voorverwarmde oven.
7
Stap 7
Serveer de scones met de homemade aardbeienjam en lobbig geklopte slagroom.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Pizza met pistachepesto en ricotta
Sinterklaas kwarktaart met chocolade kruidnoten
Cakerol met stoofpeer en witte chocolade

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op