Sinterklaas arretjescake
Chocolade en kruidnoten dat kan toch niet anders dan heel erg lekker zijn? Deze sinterklaas arretjescake met kruidnoten en extra chocolade is er eentje om je vingers bij af te likken. En op je dijen te plakken dat ook, maar bij iets dat zo mega lekker is als dit mag...Sinterklaas arretjescake
Bewaren
Chocolade en kruidnoten dat kan toch niet anders dan heel erg lekker zijn? Deze sinterklaas arretjescake met kruidnoten en extra chocolade is er eentje om je vingers bij af te likken. En op je dijen te plakken dat ook, maar bij iets dat zo mega lekker is als dit mag dat wel toch?
Arretjescake is een traditioneel Hollands lekkernij, het wordt ook wel Arretje Nof genoemd. Het is een machtige cake met veel chocolade die koud wordt gegeten. Je hebt ook geen oven nodig om hem te maken. Nadat je de ingrediënten hebt gemengd en het beslag over de vorm hebt verdeeld stijft het mengsel op in de koelkast.
Het is een no bake recept waar je wel een beetje geduld voor moet hebben. De arretjescake met namelijk 24 uur opstijven voor je hem kunt aansnijden.
Sinterklaas arretjescake
Deze sinterklaas arretjescake maak je van boter en eieren met suiker, cacao en chocolade. En natuurlijk kruidnoten. In dit geval gebruik ik kruidnoten voor de vulling, plus chocolade kruidnoten voor de versiering bovenop. Hierdoor wordt de sinterklaas arretjescake nog lekkerder, en ziet hij er nog mooier uit.
De arretjescake maak ik in dit geval in een cakeblik. Als je wilt kun je hier ook een andere vorm voor gebruiken. Om ervoor te zorgen dat de cake goed uit de vorm komt bekleed ik de vorm met bakpapier.
Voor het beslag smelten we boter en chocolade samen in een pannetje. In een kom kloppen we eieren met suiker op waardoor we de gesmolten boter en chocolade mengen. Ook roeren we cacaopoeder door het beslag. Als laatste voegen we (gehakte) kruidnoten toe. Dit chocolade-beslag verdelen we over de bakvorm. Strijk de bovenkant glad en leg hier de chocolade kruidnoten op. Druk de chocolade kruidnoten een beetje in zodat ze straks goed vast zitten in het chocolade-mengsel.
Laat de sinterklaas arretjescake met kruidnoten minimaal 24 uur opstijven in de koelkast voor je het aansnijdt.
Goed om te weten: de arretjescake wordt niet gebakken, de eieren zijn nog rauw. Dat maakt dit gerecht minder geschikt voor kinderen.
Sinterklaasrecepten
Sinterklaasrecepten zijn vaak recepten met een twist. Zoals ook bij deze arretjescake waarbij ik de biscuitjes die meestal gebruikt worden vervang door kruidnoten. Deze toppers doen het ook goed bij het heerlijk avondje:
Ingrediënten
Extra benodigd
- cakeblik van 22 cm
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze sinterklaas arretjescake
Stap 1
Bekleed het cakeblik met een velletjes bakpapier zodat de arretjescake straks gemakkelijk uit de vorm komt.Stap 2
Smelt de boter met de chocolade in een pannetje. Laat dit mengsel even afkoelen.Stap 3
Klop in een kom de eieren met de basterdsuiker en vanillesuiker in 2-3 minuten op de hoge stand van de mixer luchtig. Doe de cacaopoeder erbij en mix het mengsel nog een paar minuten op de hoogste stand door elkaar.Stap 4
Doe de gesmolten boter en chocolade bij het eimengsel en roer dit kort door elkaar. Roer hierna de kruidnoten erdoor.Stap 5
Verdeel het beslag in de cakevorm, strijk de bovenkant glad. Verdeel chocoladekruidnoten over de arretjescake.Stap 6
Dek af met folie en laat de kruidnoten arretjescake minimaal 24 uur opstijven in de koelkast.Stap 7
Haal de cake hierna uit de vorm, snijd het in plakken, en geniet..Ingrediënten
Extra benodigd
- cakeblik van 22 cm
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze sinterklaas arretjescake
Stap 1
Bekleed het cakeblik met een velletjes bakpapier zodat de arretjescake straks gemakkelijk uit de vorm komt.Stap 2
Smelt de boter met de chocolade in een pannetje. Laat dit mengsel even afkoelen.Stap 3
Klop in een kom de eieren met de basterdsuiker en vanillesuiker in 2-3 minuten op de hoge stand van de mixer luchtig. Doe de cacaopoeder erbij en mix het mengsel nog een paar minuten op de hoogste stand door elkaar.Stap 4
Doe de gesmolten boter en chocolade bij het eimengsel en roer dit kort door elkaar. Roer hierna de kruidnoten erdoor.Stap 5
Verdeel het beslag in de cakevorm, strijk de bovenkant glad. Verdeel chocoladekruidnoten over de arretjescake.Stap 6
Dek af met folie en laat de kruidnoten arretjescake minimaal 24 uur opstijven in de koelkast.Stap 7
Haal de cake hierna uit de vorm, snijd het in plakken, en geniet..Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
4 reacties
Dorieke Bassa
Bij mij bleef hij heel erg zacht, wat kan ik verkeerd gedaan hebben??
Michel
Bij de ingrediënten vermeld je 2x chocolade kruidnoten. Klopt dit wel? De vulling was toch met gewone kruidnoten?
Aleta
Hoi! Ziet er erg goed uit! Ga ik zeker proberen. Een vraag: de 225 gram pepernoten, zijn dat niet ‘gewone’ ipv chocolade? Groetjes!
Brenda Hoff
Ja, dat klopt ;)