Ga naar de inhoud

Sinterklaas loempia’s

Lekker hapje voor sinterklaas, pakjesavond. Deze sinterklaas loempia’s.
30 minuten Voorbereidingstijd
20 minuten Bereidingstijd
Delen op
Sinterklaas loempia's

Sinterklaas loempia’s

Dit is een lekker hapje voor sinterklaas, voor pakjesavond of -middag. Sinterklaas loempia’s, loempia’s als de zak van sinterklaas (of piet). Zien ze er niet super schattig uit? En ook nog een heel simpel om te maken!

Sinterklaas loempia's

Hartige sinterklaashapjes voor pakjesavond

Nu in de sinterklaastijd deel ik veel zoete sinterklaas recepten. Zoals bakjes, taarten en toetjes. Maar naast alle zoetigheid is het ook weleens lekker om een hartig sinterklaashapje op tafel te zetten, toch?

Eerder heb ik als hartig sinterklaashapje de lekkere sinterklaas saucijzenbroodjes met je gedeeld en de appelflapjes met amandelspijs.

Deze keer gaan we voor een ander hartig hapje, loempia’s met een sinterklaas-twist. Deze sinterklaas loempia’s zijn lekker als borrelhapje of als onderdeel van de avondmaaltijd.

Scroll naar beneden voor de receptkaart met het uitgewerkte recept van de sinterklaas loempia’s.

Sinterklaas loempia's

Sinterklaas loempia’s

Vind je niet dat de sinterklaas loempia’s er superleuk uit zien? En daarbij zijn ze ook nog eens simpel om te maken.

De basis is hetzelfde als bij andere loempia-recepten. Kies een vulling naar keuze. Ik ga voor onze favoriet met kip/ham en omelet en groenten. Bij het vullen van de loempia’s ga je in dit geval iets anders te werk. De loempia’s rollen we niet op, maar we vouwen het tot een zakje. Dat we vast maken met keukentouw.

Bestrijk een vel filodeeg met olie. Leg hier een tweede vel leg op en schep in het midden van dit val een lepel van de loempiavulling naar keuze. Haal de punten van de filevellen naar boven zodat een zakje ontstaat. Bindt dit vast met een stukje keukentouw.

Verwarm de sinterklaas loempia’s 20 minuten in de oven op 220 graden. Serveer de loempia’s met sweet chili saus, satésaus en/of ketjap.

Tip: verwijder wel het touw voor je een hap neemt, het keukentouw kun je niet eten.

Meer hartige sinterklaas recepten

Ben je niet opzoek naar een hapje maar wil je liever een avondmaaltijd met een sinterklaas tintje? Dan tip ik je deze toppers van de website:

Sinterklaas loempia's

Ingrediënten

stuks

Extra benodigd

  • Keukentouw
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze sinterklaas loempia’s

Voorbereiding: 30 minuten
Bereiding: 20 minuten
Stap 1
Bak in een koekenpan met een scheutje olijfolie de groenten aan.
2
Stap 2
Voeg hier de geperste teentjes knoflook en peper en zout bij.
3
Stap 3
Kluts de twee eieren in een kommetje en bak deze in een koekenpan. Snijd de omelet hierna in reepjes.
4
Stap 4
Voeg de omeletreepjes eventueel deze samen met de kip- of hamblokjes bij het groentemengsel. Voeg de ketjap toe en verwarm dit even mee.
5
Stap 5
Het vullen van de sinterklaas loempia’s:
6
Stap 6
Bestrijk 1 vel filodeeg met olie. Leg hier een tweede vel op. Schep in het middel een lepel van het groentemengsel. Haal de punten van de filovellen naar boven, bind dit vast met een stukje keukentouw zodat de vorm van de zak van Sinterklaas ontstaat.
7
Stap 7
Verwarm de loempia’s 20 minuten in de oven op 220 graden.
8
Stap 8
Serveer de Sinterklaas loempia's met sweet chili saus, satésaus en/of ketjap

verwijder voor het eten het keukentouw, dit is niet eetbaar.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Sinterklaas loempia's
Speculaasmuffins met mandarijn-icing en strooigoed
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Gevulde varkenshaas met truffeltapenade

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op