Snelle lunchsalade met pesto en kip
Bewaren
Deze snelle lunchsalade met pesto en kip is simpel, maar wat mij betreft altijd lekker. Een salade waar ik zelf zeer regelmatig mee lunch. Zonder moeilijke ingrediënten, want de meeste dingen heb je waarschijnlijk wel in huis.
Dit is een salade dat ik zelf regelmatig eet. Als lunch maak ik regelmatig snel een salade klaar, vooral als ik een kantoordagje heb. En vaak komt het dan neer op dit recept. Ik ben er dol op! En daarom kon deze snelle lunchsalade niet ontbreken op Brenda Kookt.
Snelle lunchsalade met pesto en kip
Het fijne aan deze snelle lunchsalade is dat je hier niets voor hoeft te koken of bakken. Het enige dat wel extra lekker is, is als de pijnboompitjes worden geroosterd. Maar dit kun je ook vooraf doen door het hele bakje te roosteren en daarna te bewaren. Nog minder werk tijdens je lunchpauze! En daar ben ik fan van.
De basis van de salade is veldsla. Hierover verdeel ik gehalveerde cherrytomaatjes, blokjes paprika, blokjes gerookte kip en mozzarella. Met groene pesto breng ik de salade op smaak. Dat ziet er toch uit als een feestje op je bord?
Zoals ik al zei, het is super simpel om deze salade met pesto en kip te maken. En hij blijft lekker. Een aanrader, dus!
Tip: als ik geen blokjes gerookte kip in huis heb snijd ik ook weleens plakjes gerookte kipfilet (broodbeleg) in reepjes.
Scroll naar beneden voor de receptkaart met het uitgewerkte recept van de snelle lunchsalade met pesto en kip.
Lunchsalade recepten
Kun na deze snelle lunchsalade met pesto en kip voor de lunch meer snelle salade-inspiratie gebruiken? Dan tip ik je graag ook deze saladerecepten van de website:
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze snelle lunchsalade met pesto en kip
Stap 1
Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan goudbruin.Stap 2
Verdeel veldsla over een bord of schaal. Verdeel hierover de tomaatjes, paprika en blokjes kip. Meng de groene pesto door de salade.Stap 3
Voeg tot slot mozzarella en pijnboompitjes toe aan de salade.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze snelle lunchsalade met pesto en kip
Stap 1
Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan goudbruin.Stap 2
Verdeel veldsla over een bord of schaal. Verdeel hierover de tomaatjes, paprika en blokjes kip. Meng de groene pesto door de salade.Stap 3
Voeg tot slot mozzarella en pijnboompitjes toe aan de salade.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.