Ga naar de inhoud

Snelle pasta met kip, courgette en pestosaus

Er staat weer een gloednieuwe week voor ons klaar, ik ben benieuwd wat deze week weer voor ons in petto heeft. Als je in je weekmenu nog een snelle pastamaaltijd kunt gebruiken moet je voor deze gaan. Een snelle pasta met kip, courgette en pestosaus. Als ik een nieuw pastagerecht...
40 minuten Voorbereidingstijd

Ingrediënten

-3 personen
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Fruit de ui samen met de knoflook in olie aan. Voeg de kipfilet er bij en bak deze rondom aan voor je de courgette, paprika en champignons toevoegt. Laat dit alles 15 minuten bakken.
2
Stap 2
Voeg hierna de gezeefde tomaten toe met het water en breng op smaak met een beetje zout en peper. Roer de groene pesto er ook alvast door. Laat de saus 20 minuten pruttelen op het vuur.
3
Stap 3
Kook de pasta gaar en roer dit vlak voor het opdienen door de saus.

Snelle pasta met kip, courgette en pestosaus

Er staat weer een gloednieuwe week voor ons klaar, ik ben benieuwd wat deze week weer voor ons in petto heeft. Als je in je weekmenu nog een snelle pastamaaltijd kunt gebruiken moet je voor deze gaan. Een snelle pasta met kip, courgette en pestosaus.

Als ik een nieuw pastagerecht kook is het altijd spannend of het in de smaak valt bij mijn vriend. Hij is gek op pasta, maar dan moet het wel een rode saus hebben. Het liefst moet het macaroni stroganoff of een bolognesesaus zijn. Wonder boven wonder viel deze pasta met pestosaus super in de smaak (terwijl hij eigenlijk niet van pesto houdt ;)). Een dikke aanrader dus!

Snelle pasta met kip, courgette en pestosaus

Voor dit pastagerecht maakte ik een snelle pastasaus door gezeefde tomaten te mengen met een eetlepel verse groene pesto. Verder ben ik deze keer gegaan voor kip (in plaats van de standaard gehakt) en omdat we nog steeds back to normal gaan en lekker gezond willen eten heb ik extra veel groente in het gerecht verwerken, namelijk courgette en paprika.

Snelle pasta met kip

Snelle pasta recept

 

Bekijk ook andere recepten
Pasta pesto salade
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet
Aardappelsalade met geroosterde bloemkool
Aziatische Kipspiesjes met honing en knoflook

3 reacties

Jenny Baas

Lekker gerecht, viel goed in de smaak?

Laat een bericht achter

Mireille

Heerlijk gerecht. Ook ik vond 20 minuten te lang. Ik had wel de kip gekruid met kipkruiden en Italiaanse kruiden. Variatietip: broccoli ipv courgette (eerst even blancheren).

Laat een bericht achter

Renate

Hoi Brenda, ziet er super lekker uit dit gerecht! Vraagje: waarom moet de saus maar liefst 20 min pruttelen? Is dit vanwege de smaak? Groetjes Renate

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op