Ga naar de inhoud
1 beoordeling

Solero cheesecake

Lekkere zomertaart, de Solero cheesecake! No bake cheesecake met fruitige topping van mango met perzik.
30 minuten Voorbereidingstijd
3 uur Bereidingstijd
Delen op
Solero cheesecake

Solero cheesecake

Tijd voor een heerlijke zomerse taart. De Solero Cheesecake! Een frisse zomertaart met fruitige topping, geĆÆnspireerd op het Solero-ijsje!

Solero cheesecake

Of eigenlijk is het een Solero no bake cheesecake. Want dit is een taart die niet in de oven gaat. Een Mochoutaart, zoals je inmiddels wel van mij gewend bent šŸ˜‰Ā 

Deze keer met een zeer zomerse twist. Namelijk met een Solero-topping. Lekker fruitig met perzik, mango en vruchtensap. GeĆÆnspireerd op een toetje dat ik laatst voorbij zag komen bij Marike van Oh my pie. Ik kreeg meteen trek in een Solero (of Split-ijsje). Ik bedacht toen meteen hoe lekker dit zou zijn verwerkt in een variant van de MonChoutaart.Ā 

Het resultaat is een heerljke zomerse taart, de Solero Cheesecake!Ā 

Solero cheesecake

Solero Cheesecake

De Solero Cheesecake dus. Solero is een roomijsje op een stokje met daaromheen een fruitig geel laagje. Wat mij betreft is dat een ultiem zomerijsje. Lekker fruitig.

Nu maakte ik het dus in een cheesecake variant. Een no bake cheesecake, met een geel fruitig laagje.

Voor de bodem van de taart gebruik ik in dit geval de Enkhuizer Koeken. Dat past perfect bij de romige cheesecakevuling en fruitige topping van mango met perzik.

De cheesecakevulling houdt ik in dit geval vrij basis. Hier heb ik nog geen mango of perzik aan toegevoegd. Want dat komt wat mij betreft allemaal aan bod in de topping.

De basis van de topping is een sap van mango. Ik heb een vers sapje uit de koeling van mango met ananas gebruikt. Wees vrij hier bijvoorbeeld een dubbeldrank met mango voor te gebruiken. Door de sap te verwarmen en gelatine toe te voegen zorgen we ervoor dat het fruitige laagje mooi op de cheesecake blijft zitten en niet uitloopt. Als de gelatine is opgelost voegen we hier blokjes perzik aan toe. Dit maakt samen een heerlijke topping die we over de al koude cheesecake verdelen.

Laat de taart minimaal 3 uur opstijven in de koelkast, langer mag ook.

Solero cheesecake

Ingrediƫnten

taart

Voor de Solero-topping

Extra benodigd

  • Bakvorm met diameter van 24 tot 26 cm
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze solero cheesecake

Voorbereiding: 30 minuten
Bereiding: 3 uur
Stap 1
Bekleed de bodem van de bakvorm met bakpapier.
2
Stap 2
Smelt de boter in een pannetje. Verkruimel de koeken. Doe de boter bij de koekkruimels en meng dit door tot het goed met elkaar gemengd is. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk dit met een lepel goed aan. Plaats de springvorm in de koelkast zodat de bodem kan opstijven.
3
Stap 3
Klop de slagroom samen met de klopfix in een kom op tot het mooi stijf is. Meng de MonChou met de basterdsuiker en vanillesuiker luchtig in een andere kom. Klop de slagroom en het MonChou-mengsel door elkaar.
4
Stap 4
Verdeel het mengsel over de springvorm. Strijk het glad met een spatel of de achterkant van een lepel. Laat dit in de koelkast een uur opstijven voor je de Solero-topping toevoegt.
5
Stap 5
Week de blaadjes gelatine 5 minuten in een kommetje met water.
6
Stap 6
Verwarm het vruchtensap in een pannetje. Doe de uitgeknepen gelatine erbij en roer goed door. Zet het vuur hierna uit en roer de blokjes perzik erdoor.
7
Stap 7
Laat de Solero-topping even afkoelen voor je het over de cheesecake verspreid.
8
Stap 8
Laat de taart hierna minimaal 3 uur opstijven in de koelkast (mag ook langer, laat hem bijvoorbeeld een nachtje opstijven)
9
Stap 9
Snijd met een mesje langs de rand van de springvorm voordat je deze eraf haalt. Hierdoor komt de taart mooier los.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip ā€“ met zalm, kip en pistache
Pizza met pistachepesto en ricotta
Sinterklaas kwarktaart met chocolade kruidnoten
Cakerol met stoofpeer en witte chocolade

4 reacties

Ferry

Ziet er heerlijk uit, ik ga deze maken voor een bbq binnenkort maar is hij twee dagen van te voren te maken en evt in te vriezen? Of gaat dat tenkoste van de structuur?

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Hoi Ferry, het is al even geleden zie ik. Ik heb helaas geen ervaring met het invriezen van taarten als deze. Al zou ik denken dat dit wel moet kunnen. Wel langzaam laten ontdooien in de koelkast.

Jelle

Geweldige taart! De mango/perzik topping is een heerlijke combi met de cheesecake.

Laat een bericht achter

Marieke
5/5 sterren

Heeerlijk taartje! Lekker, makkelijk te maken, smaak is fantastisch, alles in balans :) Smullen! Al 2x gemaakt voor verjaardagen deze zomer, en er komen nog meer keren bij! Dank voor de lekkere recepten.

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

De beoordelingen van het recept
1 beoordeling
Wil je dit recept delen?
Delen op