Ga naar de inhoud

Spaghetti carbonara

Vandaag gaan we op de Italiaanse toer met spaghetti carbonara. Een snel, simpel en zeer smakelijk maaltje. Al eerder deelde ik een recept voor Spaghetti carbonara op het blog (klik hier om deze te bekijken). Maar dit was niet ‘de echte’ met een romige saus van ei. Tijdens mijn zwangerschap vond ik het niet fijn om

Spaghetti carbonara

Pasta carbonara

Vandaag gaan we op de Italiaanse toer met spaghetti carbonara. Een snel, simpel en zeer smakelijk maaltje.

Al eerder deelde ik een recept voor Spaghetti carbonara op het blog (klik hier om deze te bekijken). Maar dit was niet ‘de echte’ met een romige saus van ei. Tijdens mijn zwangerschap vond ik het niet fijn om rauw ei te eten en daarom maakte ik een variant met kookroom. Ook al zijn de eieren in een goede carbonara gestold als je het eet. Het voelde niet goed, dus dan moet je het niet doen. De carbonara met een twist was daarom een uitkomst.

Deze keer deel ik wel een echte carbonara, zoals je hem in Italië eet. Lekker romig en boordevol smaak. Het is een simpel recept. En zonder groenten 😉 Lekker met Parmezaanse kaas, gebakken spekjes en peper uit de molen. En ik voeg als extraatje een beetje verse basilicum toe.

Carbonara pasta

Spaghetti carbonara

Bereidingstijd 20 minuten

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 gram spaghetti
  • 200 gram spekjes
  • 3 eieren (L)
  • 60 gram geraspte Parmezaanse kaas, plus extra om te garneren
  • handje verse basilicum
  • peper uit de molen

Bereiding

Kook de spaghetti beetgaar in ruim water.

Bak de spekjes in een droge koekenpan krokant. Snijd de basilicum fijn.

Kluts de eieren en meng dit met de Parmezaanse kaas, gebakken spekjes en basilicum.

Giet de spaghetti af en houd 3 eetlepels van het kookvocht apart. Meng het eimengsel direct na het afgieten door de spaghetti en roer dit door. Voeg het kookvocht toe en meng dit met de spaghetti.

Verdeel de spaghetti over de borden, garneer met Parmezaanse kaas en serveer direct.

Bekijk ook andere recepten

12 reacties

Miranda

Ik maak dit zelf regelmatig, maar voeg idd altijd rucola toe. Die nootachtige smaak is er erg lekker bij. Wat gebakken paprika gaat ook erg goed.

Laat een bericht achter

Tanja

Gister kookte ik weer jou recept.En ooooo, wat is deze saus toch lekker. En dat met maar met 6 ingrediënten en de pasta koken duurt het langste :-) Omdat ik geen spagheti in huis had maakte ik het met penne,heerlijk! Mijn lief kende deze saus al maar dochters nog niet. Ze wilde meteen het recept :-)

Laat een bericht achter

Susan Janssen

Het recept ziet er heerlijk uit, wil het graag gaan maken. Ik weet dat het traditionele gerecht geen groenten heeft, maar om toch een gezonde maaltijd voor te schotelen, zou ik graag groente toevoegen. Heb je tips wat lekker kan zijn bij dit gerecht?

Laat een bericht achter

Iris

Ik dacht zelf aan wat rucola erbij

Brenda Kookt

In dat geval zou ik gewokte prei toevoegen.

Esther

deze vandaag gemaakt..was heerlijk. ik heb zelf voor de smaak een fijngehakt teentje knoflook even met de spekjes meegebakken.

Laat een bericht achter

[email protected]

Een van mijn lievelingsgerechten!! Tot nu toe nog nooit thuis gemaakt, ga dit recept zeker een keer uitproberen :)

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Ja, doen!

Alexandra

4ga ik vanavond proberen alleen zonder spekjes die lust ik niet ?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Oh echt? Wat jammer, die zijn juist zo lekker zoutig

Demi | DE KOOKFABRIEK

Lekker! Eén van mijn favorieten!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op