Ga naar de inhoud

Spinaziesalade met pompoen en kikkererwten

Spinaziesalade met pompoen en kikkererwten. Kleurrijke herfstsalade die het perfect doet in de meer donkere maanden van het jaar.

30 minuten Voorbereidingstijd
15 minuten Bereidingstijd
Delen op

Spinaziesalade met pompoen en kikkererwten

Van de warme ovenschotels gaan we zo weer door naar de salades. Een herfstsalade in dit geval, met gegrilde pompoen. Deze spinaziesalade met pompoen en kikkererwten doet het goed als bijgerecht bij de avondmaaltijd. Al is het ook een kleurrijke lunch.

Salades in de herfst, daar moest ik eerder een beetje aan wennen. Inmiddels eet ik in de herfst bijna meer salade dan in de zomer. Ik ben namelijk gek op gegrilde groenten, en deze zijn zeer geschikt om in salades te verwerken. Restjes groenten verwerk ik daarom regelmatig in een herfstsalade voor de lunch. Deze spinaziesalade met pompoen was een pareltje die ik jullie niet kon onthouden.

Spinaziesalade met pompoen en kikkererwten

Spinaziesalade met pompoen en kikkererwten

De basis van deze salade is verse spinazie. Ik vind dat, zeker in de herfst of winter, een hele fijne vervangen voor sla. Het is stevig en heeft een meer donkere smaak wat heel goed past bij de aardse smaak van geroosterde pompoen.

De pompoen rooster ik in dit geval in de oven, samen met kikkererwten. De kikkererwten worden zo lekker krokant. Met komijnzaad breng ik ze op smaak. De spinaziesalade maken we af met gegrilde paprika en feta. Zo zet je binnen no time een lekkere herfstsalade op tafel.

–> Ben je nieuwsgierig geworden naar meer herfstsalades? Neem eens een kijkje bij dit artikel waar ik 10 herfstsalades voor je op een rijtje zette.

Spinaziesalade met pompoen en kikkererwten

Ingrediƫnten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze spinaziesalade met pompoen en kikkererwten

Voorbereiding: 30 minuten
Bereiding: 15 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2
Stap 2
Verdeel de pompoenblokjes over de bakplaat, breng op smaak met zout en peper en besprenkel met olijfolie. Rooster de blokjes pompoen 15 minuten in de oven.
3
Stap 3
Doe hierna de kikkererwten bij de pompoen en verdeel de komijnzaad erover. Rooster deze nog 10 minuten mee met de pompoen. Laat de pompoenblokjes hierna eventueel afkoelen.
4
Stap 4
Verdeel de verse spinazie over een schaal of kommetjes. Verdeel hierover de pompoenblokjes met kikkererwten. Doe dit ook met de gegrilde paprika en verkruimel vervolgens de feta erover. Verdeel tot slot de azijn over de salade.

Wil je hier een maaltijdsalade van maken? Voeg dan couscous toe, meng dit met de spinazie.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip ā€“ met zalm, kip en pistache
Gevulde varkenshaas met truffeltapenade
Traybake met zalm en broccoli
Pizza met pistachepesto en ricotta

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op