Spinaziewok met paprika en champignons
Dit is een van de gerechten die ik al jaren eet op ‘makkelijke eetdagen’ maar die ik nog niet eerder heb gedeeld. De spinaziewok zoals wij dit bijgerecht noemen. Het gerecht is ontzettend simpel, daarom heb ik het ook nog niet eerder gedeeld. Het leek me te simpel voor brendakookt.nl....Spinaziewok met paprika en champignons
Bewaren
Dit is een van de gerechten die ik al jaren eet op ‘makkelijke eetdagen’ maar die ik nog niet eerder heb gedeeld. De spinaziewok zoals wij dit bijgerecht noemen.
Het gerecht is ontzettend simpel, daarom heb ik het ook nog niet eerder gedeeld. Het leek me te simpel voor brendakookt.nl. Maar aan de andere kant eten wij de spinaziewok regelmatig en er zijn vast bezoekers die opzoek zijn naar een makkelijk gerecht met verse spinazie.
Spinaziewok
Tijdens een gesprek dat ik laatst had met een paar vrienden bleek dat een aantal vaak spinazie a la crème of dergelijke kopen en bijna geen verse spinazie eten. Zonde, want verse spinazie is zoveel lekkerder! Daarom vond ik het toch nodig om dit receptje met jullie te delen.
Het is makkelijk, snel en lekker. Tip: je kunt ook restjes groenten die nog in de koelkast liggen mee bakken. Daarbij is de spinaziewok goed te combineren met van alles. Ik eet dit bijvoorbeeld met mihoen, aardappeltjes of pasta.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze spinaziewok met paprika en champignons
Stap 1
Snipper de ui en pers de knoflook. Verwarm olijfolie in een wok of grote koekenpan en fruit de ui hier samen met de knoflook in aan.Stap 2
Snijd de paprika in blokjes en de champignons in plakjes. Voeg dit bij de ui en bak dit even mee. Doe de spinazie er bij en roerbak dit kort mee tot de spinazie slinkt.Stap 3
Breng op smaak met zout en peper en serveer direct.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze spinaziewok met paprika en champignons
Stap 1
Snipper de ui en pers de knoflook. Verwarm olijfolie in een wok of grote koekenpan en fruit de ui hier samen met de knoflook in aan.Stap 2
Snijd de paprika in blokjes en de champignons in plakjes. Voeg dit bij de ui en bak dit even mee. Doe de spinazie er bij en roerbak dit kort mee tot de spinazie slinkt.Stap 3
Breng op smaak met zout en peper en serveer direct.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
6 reacties
joke
Ben ook spinazie gaan wokken makkelijk en super voedzaam was de bevroren spinazie zo zat dus at t nooit meer maar dit is super en je kan er zoveel door heen doen
Nanda
Lekker ik maak het met rookspekjes en sambal
Janneke
Heerlijk! Ik heb er nog wat tomaat en olijven doorheen gehusseld.
a.g.vluggen
dit recept kan prachtig smaken. Maak het regelmatig. Bak er kipfilet bij. Of gewoon spekjes. Simpel? Nou reken maar! Waarom moeilijk?
Jonna@burgertrutjes
Lekker!! Ik wok heel vaak groente en vlees. Super lekker!
Suus
Heerlijk! Wij eten ook regelmatig een variant van deze spinazie wok. Ik wok er altijd wat sojasaus doorheen, ook erg lekker!