Ga naar de inhoud

Springrolls met mango en avocado

Vandaag heb ik een gerechtje voor jullie dat is geïnspireerd op mijn trip naar Vietnam. Namelijk, springrolls! In Vietnam heb ik veel springrolls gegeten, heerlijk. Ik vond de springrolls denk ik het lekkerste van alles wat we hebben gehad. Daarom wist ik al, zodra ik thuis ben ga ik ook springrolls maken. Afgelopen week wilde
Delen op

Springrolls met mango en avocado

Vietnamese springrolls met mango en avocado

Vandaag heb ik een gerechtje voor jullie dat is geïnspireerd op mijn trip naar Vietnam. Namelijk, springrolls!

In Vietnam heb ik veel springrolls gegeten, heerlijk. Ik vond de springrolls denk ik het lekkerste van alles wat we hebben gehad. Daarom wist ik al, zodra ik thuis ben ga ik ook springrolls maken. Afgelopen week wilde mijn vriend aardappelen eten, ik had daar geen zin in en ging voor de springrolls.

Ze voegen veel kruiden toe aan de springrolls in Vietnam, het leuk me leuk hier thuis ook iets mee te doen. In de springrolls die ik gegeten heb werd vaak Thaise basilicum en munt verwerkt. Omdat er bij mij in de buurt geen toko of buitenlandse supermarkt te vinden is heb ik in dit geval Italiaanse basilicum en ‘normale’ munt gebruikt, zeg maar de munt met een stevig blad die je ook vaak in de thee ziet.

Ik ging voor een lekkere frisse combinatie van de kruiden met miehoen (fijne noedels) en mango met avocado. Een toppertje! Naast de mihoen en de rijstvellen zijn de overige ingrediënten rauw. Hierdoor is het een extra licht gerecht en duurt het helemaal niet lang voor de springrolls op tafel staan.

Springrolls met mango en avocado

Springrolls met mango en avocado

Ingrediënten voor 4 springrolls:

  • 4 rijstvellen
  • 2 handjes mihoen
  • halve avocado
  • halve mango
  • 8 blaadjes verse basilicum
  • 8 blaadjes verse munt
  • limoensap
  • kokend water

Bereiding

Week de mihoen in een laagje kokendheet water, ongeveer 10 minuten.

Snijd de avocado en mango in reepjes. Was de verse kruiden.

Verdeel kokendheet water in een groot diep bord. Leg een rijstvel in het hete water en pak hem erg snel uit, leg het op een bord zodat het zacht kan worden.

Leg in het midden van de geweekte rijstvel twee reepjes mango en een reepje avocado. Beleg dit met 2 blaadjes munt en basilicum en verdeel hierop een plukje mihoen. Besprenkel dit met een beetje limoensap.

Vouw de springroll dicht door de zijkanten over de vulling te vouwen. Vouw het onderste stuk rijstvel ook over de vulling en rol de springroll naar boven zodat er een mooie loempia ontstaat.

Herhaal bovenste stappen met de andere rijstvellen.

Serveer de springrolls met sweet chili saus en limoensap om te dippen.

———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

Bekijk ook andere recepten
Scrambled eggs brunch plank
Lente-plaattaart met serranoham
Kip cordon bleu gehaktbrood
Zalmspiesen met courgette, aardappel-groentesalade en pestodressing 

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op