Ga naar de inhoud

Tagliatelle met rokerige garnalen en courgette

Vandaag staat er een snelle pasta op het menu. En wat voor een! Deze tagliatelle met rokerige garnalen en courgette is een bijzonder bordje pasta. Waarom? Omdat je niet zo vaak de wat rokerige smaken van paprikapoeder en chilipoeder zult mengen met pasta, ik tenminste niet. Dit was een experiment....
20 minuten Voorbereidingstijd
30 minuten Bereidingstijd
Delen op

Tagliatelle met rokerige garnalen en courgette

Vandaag staat er een snelle pasta op het menu. En wat voor een! Deze tagliatelle met rokerige garnalen en courgette is een bijzonder bordje pasta.

Waarom? Omdat je niet zo vaak de wat rokerige smaken van paprikapoeder en chilipoeder zult mengen met pasta, ik tenminste niet. Dit was een experiment. En eentje die zeer goed beviel, daarom deel ik graag dit lekkere recept voor tagliatelle met rokerige garnalen en courgette met jullie!

Tagliatelle met rokerige garnalen en courgette

Tagliatelle met rokerige garnalen en courgette

Het is super easy om dit pastarecept klaar te maken. Je mengt eerst de garnalen met de marinade en laat ze even staan, zo kunnen de smaken goed intrekken. Daarna bak je ze in de koekenpan. En omdat je geen enkele smaak verloren wil laten gaan, bak je in dezelfde pan de courgette en maak je er de saus in. Superhandig!

Daarna meng je er nog Parmezaanse kaas en de frisse smaak van citroen doorheen en je hebt in een mum van tijd een heerlijk bordje pasta.

–> Ga je liever voor een ander pastarecept? Op deze pagina vind je heel veel pasta-inspiratie.

Tagliatelle met rokerige garnalen en courgette

Tagliatelle met rokerige garnalen en courgette

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze tagliatelle met rokerige garnalen en courgette

Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 30 minuten
Stap 1
Laat de garnalen ontdooien (als je ze uit de diepvries hebt).
2
Stap 2
Meng in een kommetje het paprikapoeder met het knoflookpoeder, de chilipoeder, de oregano, de olijfolie en peper en zout.
3
Stap 3
Meng de marinade met de garnalen en laat ze minimaal 20 minuten marineren.
4
Stap 4
Kook de tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking.
5
Stap 5
Snijd de courgettes in kleine blokjes.
6
Stap 6
Bak de garnalen in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Olie toevoegen hoeft niet. Bak de garnalen ongeveer 2-3 minuten, ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn.
7
Stap 7
Voeg dan de room, de courgetteblokjes, de Parmezaanse kaas, helft van de rucola en de citroenrasp toe en bak 3-4 minuten totdat de courgetteblokjes warm en gaar zijn.
8
Stap 8
Giet de tagliatelle af en voeg toe aan de pan met de courgette en garnalen. Breng op smaak met peper en zout.
9
Stap 9
Roer kort door en serveer meteen. Garneer met nog wat extra rucola.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Tarte tartin van sjalot en wortel
Bladerdeegkrans met zalm en MonChou
Tonijntartaar met avocado en balsamico
Gourmethapjes met vlees, tips gourmetten

1 reacties

Joke Buchly

Het was heerlijk! Wel heb ik de kookroom weggelaten. Daarvan houden wij niet zo! Maar het was een heerlijke, snel bereide maaltijd! Wit wijntje erbij! Super voor herhaling vatbaar!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op