Ga naar de inhoud

Toetje van banaan op de BBQ

Dit barbecue toetje met banaan MOEST ik maken. Waarom? Omdat hij door jullie meerdere keren als tip is genoemd is bij de BBQ-pakket win-actie. Eigenlijk neem ik zelf na het barbecueën bijna nooit een toetje. Maar jullie maakten me erg nieuwsgierig, dus dit gerechtje moest ik geproefd hebben. En dat heb ik. Een paar jaar
Delen op

Toetje van banaan op de BBQ

barbecue banaan toetje 2 txt

Dit barbecue toetje met banaan MOEST ik maken. Waarom? Omdat hij door jullie meerdere keren als tip is genoemd is bij de BBQ-pakket win-actie. Eigenlijk neem ik zelf na het barbecueën bijna nooit een toetje. Maar jullie maakten me erg nieuwsgierig, dus dit gerechtje moest ik geproefd hebben. En dat heb ik.

Een paar jaar geleden grilde ik nog van banaan, dus ook van gebakken banaan. Maar inmiddels vind ik het heerlijk. En dit toetje? Dat is zeker een aanrader op een mooie dag, als toetje na het barbecueën. Vandaag dus!

Geniet van de mooie dag, het weer en de barbecue. Dan doe ik dat vandaag ook.

barbecue banaan toetje

Toetje van banaan op de BBQ

Ingrediënten:

  • banaan
  • eetlepel bruine basterdsuiker
  • gran marnier of amaretto (1 eetlepel per banaan)

Bereiding:

Leg de banaan (of bananen) met schil en al op de barbecue. Laat de buitenkant van de banaan helemaal zwart worden, draai de banaan ook om zodat hij rondom zwart wordt.

Haal de banaan van de barbecue als hij helemaal zwart is (wacht niet té lang, dan kan de banaan open spatten). Snij de banaan in de lengte open en schep er een eetlepel basterd suiker en een scheutje gran marnier of amaratto over.

Geniet na van een gezellige barbecue me dit lekkere toetje.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Groentespiesjes met falafel en tzatziki
Gegrilde groenten met chimichurri en burrata
Venkelsalade met spinazie en grapefruit
No bake pretzeltaart met aardbeien en basilicum

6 reacties

Jan de Bruijn

Probeer eens Amendoa (Portugese amandelliquer) en vergeet beslist de slagroom niet.

Laat een bericht achter

Petra

Weet er iemand een andere oplossing dan de mijne voor 'geen alcohol'? Suiker en drank vervangen door een scheut(je) uit zo'n flesje karamel of kaneel. Allebei passen ze wel bij banaan,

Laat een bericht achter

e schoute

tip, voor het bbq-en de banaan inkepen en vullen met een stuk geschaafde chocolade, dan in aluminiumfolie wikkelen en ong. 20 min op de bbq leggen. bolletje ijs (en slagroom) erbij en het is helemaal af

Brigitte

Wat leuk om te zien! Wij doen na het bbq-en ook altijd gebakken banaan maar andere mensen kennen het nooit. Wij doen altijd: gebakken banaan, basterd suiker, Tia Maria & slagroom.

Laat een bericht achter

Conny Kerckhof

Dit toetje maken wij wel eens na het BBQ' en - het is heeeeeeeeeerlijk :-)

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op