Ga naar de inhoud

Torentje van Tomaat en Makreel

Het lijkt wel of ik de laatste tijd van de makkelijke gerechtjes ben. Makkelijk betekend niet dat het er niet mooi uitziet, en zeker niet dat het niet lekker is. Deze torentjes van tomaat en makreel zijn een lekker voorgerechtje of amuse. Als je er brood bij serveert kun je het ook als lunch eten.
Delen op

Torentje van Tomaat en Makreel

Tomaat/Makreel torentjes
Het lijkt wel of ik de laatste tijd van de makkelijke gerechtjes ben. Makkelijk betekend niet dat het er niet mooi uitziet, en zeker niet dat het niet lekker is.

Deze torentjes van tomaat en makreel zijn een lekker voorgerechtje of amuse. Als je er brood bij serveert kun je het ook als lunch eten. En als je meerdere torentjes per persoon serveert met brood en sla kan het zelfs dienen als een fris hoofdgerecht.

Tomaat/Makreel torentjes

Met deze paar ingrediënten bereik je een feestelijk en lekker resultaat.

Tomaat/Makreel torentjes

 

Torentje van Tomaat en Makreel

Ingrediënten voor 4 torentjes:

  • gerookte makreel
  • 1/4 komkommer
  • 3 eetlepels groene pesto
  • 4 middelgrote tomaten
  • 1 eetlepel olijfolie extra vergine
  • beetje kwark
  • peper en zout

Bereiding:

Verwijder het vel van de makreel en haal de vis van de graat. Verdeel de vis met een vork in kleine stukjes. Gebruik ongeveer 200 gram makreel voor de vier torentjes. Makreel dat je over houdt kun je afgesloten bewaren in de koelkast en de volgende dag bijvoorbeeld op brood eten.

Halveer de komkommer in de lengte en schraap de zaadjes er uit. Snijd de komkommer in kleine blokjes. Houd 2 eetlepels van de komkommerblokjes apart voor de garnering. Meng de stukjes makreel met de rest van de komkommer en 2 eetlepels pesto en een beetje peper.

Snijd van de boven- en onderkant van de tomaten een plakje. Snijd het middenstuk van de tomaten elk in 3 even dikke plakken en bestrooi dit met een beetje zout.

Leg op de bordjes een plak tomaat. Verdeel hier de helft van het makreelmengsel over. Leg hier weer een plak tomaat op. Schep de rest van het makreelmengsel erop en leg de laatste plakken tomaat op de makreel. Schep de blokjes komkommer op de taartjes.

Meng in een kommetje de olie door een beetje pesto. Verdeel een beetje kwark rondom de taartjes, drup de dressing hierover heen.

Bron: ah

Bekijk ook andere recepten
Naan met geroosterde groenten en pestosaus
Broodje spinazie met ei en truffel
Pastaschotel met tomatensaus en kaas
Spruitjesschotel met kaassaus en spekjes

3 reacties

Constance

Je kunt dit gerechtje ook met gerookte forel maken ook lekker!

Laat een bericht achter

Priscilla

Dit ziet er heerlijk uit! Ik ben zelf gek op makreel maar ik denk dat 't vriendje dit liever eet met tonijn. Goede tip!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Goed idee, tonijn is een prima vervanger voor de makreel.

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op