Ga naar de inhoud
2 beoordelingen

Traybake van zoete aardappel met spruitjes en worst

Een heerlijke winter-traybake. Traybake van zoete aardappel met spruitjes en worst. Supersimpel om te maken, én zo lekker!
15 minuten Voorbereidingstijd
40 minuten Bereidingstijd
Delen op
Traybake van zoete aardappel met spruitjes en worst

Traybake van zoete aardappel met spruitjes en worst

Yes! Dit is een topper voor de herfst én winter. Een supersimpel recept die bij ons thuis mega in de smaak viel. Ik heb dit in 1 week namelijk 3x gegeten. En ik kan je vertellen, dat gebeurd niet vaak! Deze traybake van zoete aardappel met spruitjes en worst is echt een topper. Met een extra zoet-tintje, want we voegen ook Maple syrup toe.

Traybake van zoete aardappel met spruitjes en worst

Een heerlijke winter-traybake dus, met rookworst. Want rookworst uit de oven is zo lekker, de worst wordt hierdoor wat zouter dan wanneer je het op een andere manier opwarmt. En deze schotel is heel simpel om te maken.

Dat is wel het voordeel van een traybake. Het is een kwestie van ingrediënten over een bakplaat verdelen en de oven in schuiven. Deze variant met bloemkool, wortel en worstjes is een van mijn favorieten, en ook de caprese traybake was afgelopen zomer een hit!

Deze keer gaan we voor een heerlijke winterse combi van spruitjes met zoete aardappel en worst.  

Traybake van zoete aardappel met spruitjes en worst

Traybake van zoete aardappel met spruitjes en worst

Zoete aardappel kun je schillen, maar dat hoeft niet. Als ze even onder de kraan wast kun je de schil eraan laten. Snijd de zoete aardappel in stukken en verdeel dit over de bakplaat. Samen met de spruitjes. Grotere spruitjes kun je nog even halveren als je dat fijner vindt. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Schuif het de oven in zodat het alvast 20 minuten kan voorgaren voor je de andere ingrediënten toevoegt.

Hierna gaan de plakjes rookworst en ringen rode ui erbij. En besprenkelen we de ingrediënten van de traybake met maple syrup. Dit zorgt voor een subtiele zoete touch aan de traybake. Heel erg lekker wat mij betreft. Als je geen maple syrup in huis hebt kun je dit vervangen door agavesiroop of honing.

Na nogmaals 20 minuten in de oven zijn de groenten gaar en heb je een heerlijke ovenschotel bereid. Zet het direct op tafel om van te smullen.

Tip: het is ook lekker om eventueel gewone aardappelen aan de traybake toe te voegen.

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze traybake van zoete aardappel met spruitjes en worst

Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 40 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2
Stap 2
Verdeel de zoete aardappel en spruitjes over de bakplaat. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Rooster dit 20 minuten in de oven.
3
Stap 3
Doe hierna de rode ui en plakjes rookworst erbij. Besprenkel met Maple syrup. Breng op smaak met Provençaalse kruiden. En bestrooi met Parmezaanse kaas.
4
Stap 4
Rooster nog 20 minuten in de oven. Serveer de traybake hierna direct.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Bladerdeegkrans met zalm en MonChou
Gourmethapjes met vlees, tips gourmetten
Carpaccio bonbon op krokant bladerdeeg
Plaattaart met krokante kip en honing-mosterd

4 reacties

Elles Lubbe

Weer zo'n heerlijk ovengerecht. Ideaal, alles op 1 tray en zo de oven in. Persoonlijk ben ik niet zo'n fan van rookworst, dus daarvoor in de plaats heb ik chipolataworstjes van de AH gebruikt. Iedereen was enthousiast.

Laat een bericht achter

Ada
5/5 sterren

Een heerlijk gerecht en makkelijk te bereiden. Ipv maple syrup heb ik er honing over heen gedaan. Het was echt heerlijk.

Laat een bericht achter

iris

Echt heel lekker. Hele bakplaat leeg! Aanrader!

Laat een bericht achter

Marjolein
4/5 sterren

Het was lekker! De kinderen vonden vooral de spruitjes lekkerder door de maple syrup. En wat makkelijk, alles op de bakplaat en hup in de oven. Gemiddeld cijfer aan tafel was een 7 ;-)

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

De beoordelingen van het recept
2 beoordelingen
Wil je dit recept delen?
Delen op